Modeljaar: 2023
 
v.a. 14.399,-
Contact

De voordelen van
deze motor

Ergofit zadels

111PK

Dual-Dial Instrumentation met Multi-Function LCD

KTRC (Kawasaki TRaction Control)

Actiefoto 2023 Kawasaki Z900 RS met motorrijder die in camera kijkt op een lege weg met elektriciteitspalen op de achtergrond

Reïncarnatie van de ware classic

De spirit van de Kawasaki Z1 leeft voort in de Z900RS. Deze Retro Sport is onderhuids een supermoderne motor met stylingelementen uit de jaren '70. Ieder onderdeel van de Z900RS is onder de loep genomen om de moderne techniek te combineren met de retro uitstraling. Liefde voor detail en uitzonderlijk hoge afwerking staan centraal in de Z900RS.

Een reïncarnatie van de uit de jaren 70 daterende Kawasaki Z1. Groot fan van je klassiekers van vroeger? De Kawasaki is dan een briljante keuze voor jou. Deze splinternieuwe neo-retro Kawasaki is uitgerust met een 948cc vier-in-lijn motorblok. Niet alleen is dit motorblok super soepel door het gehele toerenbereik, maar ook drukt deze op zijn piek vermogen 111PK op het asfalt. Lijkt ons wel voldoende, toch?

Het blok heeft Kawasaki qua gevoel min of meer in lijn van de Z1 van vroeger proberen te houden. Denk dus bijvoorbeeld aan een soepele vermogensafgifte en een goed gevoel bij het gehele vermogensverloop. Kracht en rijdersgemak staat voorop bij dit motorblok.

 

Actiefoto vooraanzicht twee 2023 Kawasaki's Z900 RS met motorrijders die op een lege weg rijden met in heuvelachtig landschap
Actiefoto achteraanzicht twee 2023 Kawasaki's Z900 RS met motorrijders die op een lege weg rijden

Rijk uitgerust

Deze prachtige motor is uitgerust met diverse elektronische snufjes. Bijvoorbeeld tractie controle. Kawasaki's zogeheten KTRC. Fijn systeem om aan boord te hebben als je bijvoorbeeld ook met slechte omstandigheden besluit te rijden. Het KTRC systeem is in diverse standen te berijden. Jij bepaald tot in hoeverre het systeem zich met jouw rit bemoeit.

Daarnaast is de Kawasaki Z900RS uitgerust met een slipper clutch. Dit heeft diverse voordelen. Niet alleen zorgt dit direct dat de koppelingshendel aanzienlijk lichter te bedienen is, maar ook zal je achterwiel niet blokkeren bij heel sportief terugschakelen. Mocht je ervaring hebben op de Z1, dan is dat alleen al een beestachtig verschil. Zonder kramp in je handen op pad dus.

De Kawasaki Z900RS is de eerste Kawasaki die op maat gemaakt geluid heeft. Kawasaki heeft best wel wat tijd gestoken in het optimaliseren van de sound van deze neo-retro sportmotor. Zo zou het geluid bijvoorbeeld het beste moeten zijn bij stationair draaien, acceleratie vanaf stilstand maar ook lage snelheid cruisen. Nu maar hopen dat je er niet meteen een Akrapovic op wilt.

Actiefoto vooraanzicht twee 2023 Kawasaki's Z900 RS met motorrijder die een bocht neemt in dorpje
Actiefoto vooraanzicht twee 2023 Kawasaki's Z900 RS met motorrijder die plat door een bocht rijdt

Nieuwe technologie met een klassieke look

De analoge snelheidsmeter en toerenteller worden aangevuld met een multifunctioneel LCD-scherm, waardoor het retrostijl uiterlijk in evenwicht wordt gebracht met de moderne functionaliteit.

De ø300 mm schijven worden door radiaal gemonteerde remklauwen aangegrepen en zorgen samen voor een grote hoeveelheid kracht en controle. De hoofdremcilinder van de radiale pomp draagt bij aan een subliem remgevoel.

De twee Traction Control standen zijn berekend op een breed scala aan rijomstandigheden. Ze zijn een aanvulling op de sportieve prestaties of bieden juist de gemoedsrust om onder bepaalde omstandigheden met vertrouwen over gladde ondergronden te rijden.

 

Boek een proefrit

DE 2023 KAWASAKI 900RS IS VERKRIJGBAAR IN DE KLEUREN:

Productfoto schuinaanzicht 2023 Kawasaki's Z900 RS rood op witte achergrond
Productfoto schuinaanzicht 2023 Kawasaki's Z900 RS blauw op witte achergrond
Kawasaki Z900RS v.a. 14.399,-
Kosten rijklaar maken v.a. 0,-
Nu bij MotorCity Amsterdam v.a. 14.399,-

Financiering mogelijk

Heb je een vraag over deze motor?