Modeljaar: 2022
 
v.a. 7.499,-
Contact

De voordelen van
deze motor

Kleurstelling voor de World GP 60th Anniversary

Radicale look, ontleend aan de M1 MotoGP®

Geïnspireerd door het uiterlijk van de R-serie

Hoogtoerig EU5 motorblok van 321 cc

60 jaar World GP-erfgoed

In 1961 deed het bedrijf mee aan zijn allereerste internationale wegrace tijdens de Franse Grand Prix. En om 60 jaar racesucces te markeren, heeft Yamaha de zeer speciale R3 World GP 60th Anniversary gecreëerd met historische witte en rode racekleuren: als eerbetoon aan de machines die tussen 1961 en 2021 meer dan 500 overwinningen behaalden in World Grand Prix-races.

Met zijn hoogtoerig 321 cc-motorblok, compacte chassis en agressieve M1 MotoGP®-geïnspireerde kuip, is de R3 Yamaha's ultieme Supersport motor voor bestuurders met een A2-motorrijbewijs. En nu uitgerust met de dynamische racekleuren van Yamaha's historische GP-motoren, tilt de exclusieve R3 World GP 60th Anniversary de R-World naar een hoger niveau met zijn iconische racestijl.

wit met rode Yamaha YZF-R3 rijd over een circuit te zien vanuit het voorzijaanzicht met als achtergrond de zon een blauwe lucht en bomen
wit met rode Yamaha YZF-R3 rijd door een bocht over een circuit te zien vanuit het voorzijaanzicht

Het motorblok van de R3

Aan de binnenzijde van de R3 zijn lichtgewicht frame tref je een 321cc tweecilinder motorblok. Dit motorblok heeft een parallel tweecilinder configuratie met een piekvermogen van 42Pk. Dit piekvermogen is beschikbaar bij 10750 toeren per minuut. Mede dankzij zijn dubbele cilinder is de R3 relatief rustig te rijden op de snelweg en tegelijkertijd nog steeds koppelrijk genoeg voor in de stad.

wit met rode Yamaha YZF-R3 rijd over een circuit te zien vanuit het voorzijaanzicht

Sportief rijwielgedeelte van de R3

De nieuwe generatie Yamaha R3 heeft een vernieuwd rijwielgedeelte mee gekregen. De looks moeten natuurlijk wel beetje passen bij het rijden ervan. Mede daarom is de zitpositie volledig herzien. De rijder zit nu een stuk sportiever, als in lager en voorover geleund. Nog steeds niet dusdanig dat je na een half uur kreupel bent, maar wel sportiever. De voorvering is nu een Upside-down voorvork met een travel van 37mm. Dit zorgt ervoor dat de motor in de bochten een stuk scherper stuurt en meer feedback doorgeeft.

Al met al heb je aan de Yamaha R3 een sportieve fiets met meer dan zat vermogen voor een berg met lol. Leer de sportieve kneepjes van het motorrijden op een machine die niet direct elke vorm van comfort overboord gooit.

DE YAMAHA R3 WORLD GP EDITIE IS VERKRIJGBAAR IN DE KLEUR:

wit met rode Yamaha YZF-R3 op een witte achtergrond te zien vanuit het zijaanzicht
Yamaha YZF-R3 World GP 60th Anniversary v.a. 7.499,-
Kosten rijklaar maken v.a. 0,-
Nu bij MotorCity Amsterdam v.a. 7.499,-

Financiering mogelijk

Heb je een vraag over deze motor?