Kawasaki ZX-4R -RR 2023

Kawasaki ninja ZX-4RR 2024

Kawasaki ninja ZX-4RR
Het is zo ver! Kawasaki’s nieuwste supersport motor de Kawasaki ZX4RR met viercilinders! lees hier alle specs van dit nieuwe straat monster.

Kawasaki ninja ZX-4RR
Het is zo ver! Kawasaki’s nieuwste supersport motor de Kawasaki ZX4RR met viercilinders! lees hier alle specs van dit nieuwe straat monster.

2024 Kawasaki ninja ZX-4RR

Houd je stuur maar goed vast motorliefhebbers, want Kawasaki is about to blow your mind met de introductie van de nieuwste Ninja ZX-4RR! Deze baanbrekende motor is de nieuwste toevoeging aan de legendarische Ninja line-up en hij is anders dan alles wat je ooit in de motorwereld hebt gezien.

Kawasaki ZX-4RR

Kawasaki ninja ZX-4RR specs

Wij zijn enthousiast over deze motor en niet geheel zonder reden:

De ninja ZX-4RR beschikt over een 399cc viercilindermotor en daarnaast heeft deze Ninja ZX-4RR een vermogen van 77 pk (80 pk met Ram-Air).

En wat super gaaf is, het is het enige supersportmodel in de 400cc-klasse met een viercilindermotor en laat ons je vertellen dat deze hoogtoerige motor een ongekend gebrul produceert voor zijn klasse.  

Met een toerentalbereik van meer dan 15.000 RPM zit deze ZX-4RR vol met eigenschappen als een lichtgewicht gesmede nokkenas en gegoten aluminium zuigers, die ervoor zorgen dat de motor koel blijft, zelfs wanneer je hem tot het uiterste drijft op het circuit bijvoorbeeld maar ook op de reguliere weg.

Nog een leuk weetje over deze motor: De ultra-responsieve motor is gekoppeld aan een Assist & Slipper Clutch, die de kans op blokkeren van het achterwiel bij snel terugschakelen elimineert, handig!

En alsof dat nog niet genoeg is, zijn de SE- en RR-modellen standaard uitgerust met een snel schakelende Up/Down Quickshifter, wow!

Ninja ZX-4RR rijgedrag

De Ninja ZX-4RR is een klasse apart op het gebied van rijgedrag.

Kawasaki heeft zijn ervaring uit het World Superbike kampioenschap gebruikt om een chassis te creëren dat speciaal is ontworpen voor de ultieme rijeigenschappen.

Het frame is een stalen trellis ontwerp dat is gekoppeld aan een lange, gebogen achter brug, die de perfecte balans biedt tussen stijfheid en flexibiliteit.

Het resultaat is een lichtgewicht, wendbare machine die uitzonderlijke feedback geeft aan de rijder.

Wat heeft deze motor nog meer? Aan de voorkant vind je een 37mm Upside Down voorvork met Showa SFF-BP internals, en aan de achterkant een horizontale back-link schokdemper met een progressieve veerconstante.

Deze eigenschappen, gecombineerd met de semi-zwevende dubbele schijfremmen, zorgen voor een opwindende, sportieve rit die je laat glimlachen van oor tot oor.

De geavanceerde elektronica zorgt ervoor dat rijders het maximale uit hun rit halen.

Met de geïntegreerde rij modi, die een combinatie zijn van KTRC (Kawasaki Traction Control) en Power Modes, kun je kiezen uit vier verschillende modi - Sport, Road, Rain en Rider (Manual) - die het beste passen bij de rijomstandigheden en je persoonlijke stijl.

En als je een purist bent, maak je dan geen zorgen, het tractiecontrolesysteem kan worden uitgeschakeld voor een onvervalste rijervaring.

Met zijn onmiskenbare Ninja-design is de ZX-4RR gemakkelijk herkenbaar aan zijn agressieve dubbele LED-koplampen, die echte Kawasaki Racing-kleuren en grote Ram-Air inlaat aan de voorkant.

Dankzij de hoger geplaatste clip-ons en de uitstekende windbescherming kunnen rijders gemakkelijk genieten van lange, comfortabele ritten. De brandstoftank heeft een slank ontwerp en geeft daardoor ook een comfortabeler gevoel.

En last but certainly not least is het 4,3" TFT kleurenscherm achter de kuip de kers op de taart. Naast een straatmodus die een schat aan informatie weergeeft, beschikt het scherm ook over een speciale circuitmodus die zowel de rondetijden als versnellingsposities en de toerentallen vanaf 10.000 tpm aangeeft.

Kawasaki Ninja ZX-25R

Kawasaki ninja ZX-4RR 2023

De Kawasaki ninja ZX4RR is beschikbaar!  

Ben je benieuwd naar nog meer supersport motoren van Kawasaki? Neem dan een kijkje de Kawasaki ninja 400 of de nieuwe ZX-6R bijvoorbeeld. 

Boek een proefrit