suzuki-gsx-s1000gx-lezen-2

De Suzuki GSX-S1000GX

De ultieme luxe sport crossover
Suzuki heeft een nieuw paradepaardje aan zijn line-up toegevoegd met de introductie van de Suzuki GSX-S1000GX, de allereerste crossover van het merk. Deze motorfiets combineert het beste van twee werelden: luxe en comfort gecombineerd met sportieve topprestaties. Met een unieke zitpositie, geavanceerde elektronica en een krachtige motor, belooft de GSX-S1000GX een ongekende rijervaring te bieden.

De ultieme luxe sport crossover
Suzuki heeft een nieuw paradepaardje aan zijn line-up toegevoegd met de introductie van de Suzuki GSX-S1000GX, de allereerste crossover van het merk. Deze motorfiets combineert het beste van twee werelden: luxe en comfort gecombineerd met sportieve topprestaties. Met een unieke zitpositie, geavanceerde elektronica en een krachtige motor, belooft de GSX-S1000GX een ongekende rijervaring te bieden.

Het motorblok van de Suzuki GSX-S1000GX

Het hart van de Suzuki GSX-S1000GX wordt gevormd door een betrouwbaar 999 cc viercilinder motorblok dat dezelfde technologie deelt met andere modellen in de GSX-S line-up. Dit vloeistof gekoelde vier-in-lijn motorblok levert indrukwekkende prestaties, met een koppel van 106 Nm bij 9.250 toeren per minuut en een piekvermogen van 112 kW (152 pk) bij 11.000 toeren per minuut. Het motorblok blinkt uit in een breed toerengebied en voldoet aan de strenge Euro 5-emissienorm.

De Suzuki GSX-S1000GX is uitgerust met handige functies zoals Suzuki Easy Start, het Bi-directional Quick Shift System, en het Suzuki Clutch Assist System (SCAS), waardoor de berijder tijdens elke rit maximaal gebruiksgemak ervaart. Daarnaast zorgt de elektronisch geregelde 'Ride-by-Wire' gasklepbediening en het compacte 4-2-1-uitlaatsysteem voor een lineaire koppelopbouw over vrijwel het complete toerenbereik. Met een brandstoftank van 19 liter biedt de Suzuki GSX-S1000GX ook de mogelijkheid voor comfortabele langeafstandsritten.

Suzuki-gsxs1000gx-info-01
Suzuki-gsxs1000gx-info-03

Remsysteem van de Suzuki GSX-S1000GX

Het rijwielgedeelte van de GSX-S1000GX is ontworpen voor optimale prestaties en comfort. De motorfiets is voorzien van een solide twin-spar aluminium frame en een aluminium swingarm afkomstig van de Suzui GSX-R1000. Deze componenten zijn precies afgestemd op de kracht van de viercilinder motor. De GSX-S1000GX biedt een grotere veerweg (150 mm voor en achter) voor meer bodemvrijheid en een meer rechtopstaande zitpositie in vergelijking met andere modellen in zijn klasse.

Suzuki heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de ideale zitpositie, resulterend in een stuurpositie die 55 mm dichter bij de berijder staat in vergelijking met andere modellen. Hierdoor kan de berijder rechtop zitten en genieten van een natuurlijke kniehouding. Het nieuwe stuur is breder en biedt meer controle, terwijl het zadel extra comfort biedt voor zowel de berijder als de passagier.

Het remsysteem van de GSX-S1000GX is indrukwekkend met radiaal gemonteerde Brembo monobloc-remklauwen die zich vastbijten op twee 310 mm grote zwevende remschijven in het voorwiel, terwijl een enkele hydraulische remschijf achter zorgt voor vertraging. Het ABS-systeem wordt ondersteund door geavanceerde systemen zoals het Motion Track Brake System en het Slope Dependent Control System, wat zorgt voor maximale stopkracht in elke situatie.

Design van de Suzuki GSX-S1000GX

Het design van de Suzuki GSX-S1000GX is een perfecte mix van scherpe lijnen en aandacht voor detail. Het scherpe front huisvest de kenmerkende GSX-S LED-lichtunit, samen met LED-positielichten die een V-vorm langs de koplampunit vormen. De motorfiets is ontworpen met aerodynamica in gedachten, wat resulteert in een uniek windscherm dat in drie stappen verstelbaar is voor maximale windbescherming.

Suzuki heeft ook oog voor kleine details, zoals de goudkleurige voorvork en achterwielophanging die contrasteren met de zwarte uitlaatdemper en krachtbron. Zelfs de contactsleutel is voorzien van een GX-logo op een goudkleurige achtergrond, wat de totale uitstraling van de motorfiets versterkt.

Suzuki-gsxs1000gx-info-04
Suzuki-gsxs1000gx-info-05

Electronics van de Suzuki GSX-S1000GX

De Suzuki GSX-S1000GX is uitgerust met een uitgebreid pakket aan geavanceerde elektronische assistentiesystemen, samengebracht onder de naam Suzuki Intelligent Ride System (S.I.R.S.). Dit systeem omvat onder andere de Suzuki Drive Mode Selector Alpha (SDMS-α), Power Mode Selector, Suzuki Traction Control System (STCS), Smart TLR Control, Active Damping Control (ADC), en Suzuki Advanced Electronic Suspension (SAES).

SDMS-α biedt verschillende rijmodi en gasresponsinstellingen, zodat rijders de motorfiets kunnen aanpassen aan hun persoonlijke voorkeur en de rijomstandigheden. Het Smart TLR Control-systeem zorgt voor optimale tractie, terwijl de Active Damping Control de demping aanpast voor maximaal comfort en controle.

Elektronische vering is een primeur voor Suzuki, met het Suzuki Advanced Electronic Suspension (SAES) dat gebruikmaakt van sensoren en een 6-assige Inertial Measure Unit (IMU) om de demping aan te passen aan de rijomstandigheden. Het resultaat is een soepele en responsieve rijervaring, zelfs op hobbelige wegen.

Kleurendisplay en Connectiviteit

De cockpit van de Suzuki GSX-S1000GX wordt gedomineerd door een 6,5-inch TFT-kleurendisplay met een dag- en nachtmodus, kraswerende toplaag en een niet-reflecterende laag voor optimale leesbaarheid. Het display is ook voorzien van een USB-aansluiting voor het opladen van een smartphone.

Het multimediasysteem van de motorfiets ondersteunt SUZUKI mySPIN, waarmee rijders hun smartphone kunnen koppelen via Wireless LAN en Bluetooth. Dit stelt hen in staat om toegang te krijgen tot contacten, telefoon, kaarten, muziek en agenda-apps op het grote TFT-kleurenscherm van de Suzuki GSX-S1000GX.

suzuki-gsxs1000gx-actie-lees

Suzuki GSX-S1000GX - get it!

Suzuki heeft opnieuw laten zien dat ze toonaangevend zijn in het leveren van hoogwaardige motorfietsen met geavanceerde technologie en compromisloze prestaties. De Suzuki GSX-S1000GX belooft motorliefhebbers een onvergetelijke rijervaring te bieden en is een welkome aanvulling op de indrukwekkende line-up van Suzuki-motorfietsen. Met 6 jaar garantie geeft Suzuki ook het vertrouwen in de kwaliteit en duurzaamheid van deze nieuwe crossover. We kijken uit naar de officiële prijs- en beschikbaarheidsinformatie, maar één ding is zeker: de Suzuki GSX-S1000GX is een motorfiets om in de gaten te houden.

Bekijk de GSX-S1000GX

Motorcity Amsterdam is dé Suzuki dealer in Noord-Holland

Je vindt bij ons alle Suzuki motoren. Je kunt deze Suzuki GSX-S1000GX binnenkort bij ons kopen, net als de andere Suzuki modellen uit 2024 zoals de Suzuki GSX-8R of de Suzuki GSX-8S of misschien de Suzuki GSX-S1000.

Zoek je een compleet andere Suzuki dan verwijzen we u graag naar onze pagina met alle nieuwe Suzuki's 

of ontdek ons brede aanbod van Suzuki occasions. Je kunt alvast een voororder plaatsen voor de Suzuki GSX-S1000GX 2024. Je kunt ook andere modellen komen bewonderen in onze showroom. We heten u van harte welkom.

Wil je ons online volgen? Check dan onze InstagramYoutube, Facebook of Tik Tok.