Modeljaar: 2024
 
v.a. 10.999,-
Contact

De voordelen van
deze motor

Parallel-twin motor 776cc

Geavanceerde elektronica-suite

Showa SFF-BP voorvork

Bi-directionele Quickshifter

De Suzuki GSX-8R is een slimme zet!

De geruchtenmolen heeft gedraaid, de verwachtingen zijn opgebouwd en nu is hij er eindelijk: de 2024 GSX-8R. Liefhebbers fluisterden, de markt speculeerde en concurrenten keken argwanend toe. Nu is de sluier opgelicht en toont Suzuki een machine die niet alleen voldoet aan de hoge verwachtingen, maar deze met brute kracht van zijn parallel-twinmotor overstijgt. De GSX-8R is niet zomaar een nieuwe speler in het supersport-segment; het is een geheel nieuw spel.

Een Nieuwe Supersport Paradigma

De GSX-8R komt op een moment dat de roep om veelzijdige middelgrote motoren luider is dan ooit. Suzuki heeft geantwoord met een motorfiets die net zo gretig is om door het ochtendverkeer te snijden als om de buitenwegen te domineren. De kern van deze innovatie? Een gloednieuwe 776 cc parallel-twinmotor die een spannende 81,8 pk en 57,5 lb-ft koppel levert, met een karakteristiek rijke 270-graden krukas. Het is dit hart dat de GSX-8R voortstuwt voorbij louter transport naar het rijk van passie.

Maar de innovatie stopt niet bij pure kracht. Suzuki rust de GSX-8R uit met zijn Intelligent Ride System (S.I.R.S), dat een scala aan geavanceerde technologieën bevat. Een bidirectionele quickshifter voor naadloze versnellingswisselingen, tractiecontrole voor onwrikbare grip en meerdere rijmodi om je rit met een druk op de knop aan te passen. Dit alles zorgt ervoor dat de GSX-8R niet zomaar een andere sportmotor is; het is een tweewielige technologiekrachtpatser.

Suzuki-gsx-8r-kopen-1
Suzuki-gsx-8r-kopen-4

Precisie-geëngineerde Prestaties

In de details toont de GSX-8R functies die een nieuwe standaard zetten in de middelgrote categorie. Het robuuste stalen buisframe en de gegoten aluminium swingarm spreken tot het race-DNA van de motor, terwijl ze een balans bieden tussen kracht en flexibiliteit die essentieel is voor sportrijden. Showa's Separate Function Fork - Big Piston (SFF-BP) aan de voorkant en een preload-instelbare Showa-monoshock aan de achterkant brengen de handling van de GSX-8R naar het rijk van het sublieme, klaar om elke bocht met onwankelbaar vertrouwen aan te pakken.

Remmen is geen bijzaak, met dubbele 310mm voorremschijven geklemd door Nissin vierzuiger radiaal gemonteerde remklauwen en een 240mm achterremschijf die voor formidabele remkracht zorgen. ABS is standaard aanwezig en biedt een extra laag controle tijdens intense ritten. Met Dunlop Roadsport 2 radiaalbanden is het contact met de weg niets minder dan telepathisch en levert feedback die zowel onmiddellijk als informatief is.

Suzuki-gsx-8r-kopen-6
Suzuki-gsx-8r-kopen-3

De Rivaliteit Verhit - de GSX R8 nu al een geduchte speler

De GSX-8R heeft zijn vizier strak gericht op de Yamaha R7 en deelt in deze strijd rake klappen uit. Zijn kuipwerk is niet alleen een knik naar aerodynamica maar een statement van intentie, gevormd om door de wind te snijden met de gratie van een roofdier. Het ergonomische ontwerp biedt een "ingestoken" ervaring, waarbij agressie gepaard gaat met een onverwachte mate van comfort, wat langere ritten mogelijk maakt zonder de gevreesde "numb-bum" syndroom.

Het ontwerp weerspiegelt een diep begrip van de dynamiek van de rijder, waarbij het stuur zo is gepositioneerd voor een natuurlijke reikwijdte en een zadel dat ondersteunt net zoveel als het je vrij laat bewegen. Het instrumentenpaneel is een hoogdefinitie TFT-display dat net zo informatief als intuïtief is, met aanpasbare helderheid en een omschakelbare dag- en nachtmodus voor optimale zichtbaarheid.

Plaats een voororder

DE SUZUKI GSX-8R IS VERKRIJGBAAR IN DE VOLGENDE KLEUREN:

Suzuki-GSX-8R-blauw-model-kopen
Suzuki-GSX-8R-wit-rood-model-kopen
Suzuki-GSX-8R-zwart-model-kopen

Bekijk de Suzuki GSX-8R bij MotorCity Amsterdam

Als de belangrijkste dealer in de regio staat MotorCity Amsterdam klaar om het kloppend hart te zijn voor Suzuki-enthousiasten die staan te popelen om de GSX-8R te ervaren. Verwacht wordt dat de motorfiets niet alleen de verwachtingen van de meest veeleisende rijders zal overtreffen, maar ook een prijskaartje zal hebben dat de toegankelijkheid van deze technologische tour de force onderstreept.

Hoewel de exacte prijsstelling nog moet worden aangekondigd, is de verwachting dat deze concurrerend zal zijn binnen zijn klasse, een balans biedend tussen betaalbare luxe en ongeëvenaarde prestaties. En bij Suzuki kun je natuurlijk de 6-jarige garantie verwachten. 

Ben je in de race voor een zwaardere supersport, bekijk dan de Hayabusa legende of de special edition van de Hayabusa. Is naked toch iets meer jouw stijl, bekijk de GSX-8S of de GSX S1000 bijvoorbeeld. 

Suzuki GSX-8R v.a. 10.999,-
Kosten rijklaar maken v.a. 0,-
Nu bij MotorCity Amsterdam v.a. 10.999,-

Financiering mogelijk

Heb je een vraag over deze motor?