Royal Enfield

Royal Enfield is de perfecte aanvulling op ons modern classic aanbod. Geen merk komt met motoren die zo'n authentiek karakter hebben. Bij MotorCity bieden we nieuwe en gebruikte Royal Enfields. Meer info

usp 12 mnd BOVAG-garantie
usp Aflevering incl. beurt
usp Inruil en leasen mogelijk
usp Proefrit zo geregeld

Royal Enfield bij MotorCity Amsterdam

Bij MotorCity Amsterdam vind je alle motoren van Royal Enfield. Als officiële dealer van Royal Enfield kun je ons terecht voor alle modellen en benodigdheden omtrent deze gave modern classics. De motoren van Royal Enfield zijn een perfecte aanvulling op het aanbod van MotorCity Amsterdam. Royal Enfield is gemaakt voor de cruiser, de relax-rider. En daar zijn alle modellen van Royal Enfield ook op ontworpen, ook al lopen de motoren nog best uiteen. De Himalayan 411 oogt bijvoorbeeld al heel anders dan Classic 350. En toch hebben ze allemaal dat authentieke, herkenbare randje.  

Royal Enfield, een serieuze motor met authentiek karakter

Royal Enfield motorfietsen staan ​​bekend om hun authentieke looks. Een veelvoorkomend motortype. Toch weten de oudste merken productiemotorfietsen elk model een eigen karakter te geven. Een personage dat de harten verovert van mannen en vrouwen van alle leeftijden. Kleine en middelgrote motoren benadrukken het ruige geluid van de goede oude tijd met 1 of 2 cilinders.
Maar technologie staat niet stil, en Royal Enfield ook niet. Het digitaal-naar-analoog-dashboard van de Royal Enfield-motor is voorzien van tripper-navigatie.

Nieuw en gebruikt

De introductie van Royal Enfield in Nederland heeft nog niet zo heel lang geleden plaatsgevonden. Toch tikken we geregeld enkele gebruikte Royal Enfield's op de kop, zoals een Hunter 500, de voorgangen van de nieuwe en langverwachte HNTR 350. 

Prijzen van Royal Enfield motoren

Naast dat de motoren van Royal Enfield een onmiskenbare stijl met zich mee brengen is er een heel groot voordeel dat er voor zorgt dat dit merk met recht een plek op het wegdek aan het veroveren is. En dat is de prijs. Die is namelijk heel scherp ten opzichte van de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. Veel motor voor een meer dan acceptabele prijs, dat horen we graag. De prijzen beginnen namelijk al vanaf € 5.299,-. Hiermee biedt Royal Enfield gigantisch veel motor op een betaalbaar niveau voor iedereen.

Royal Enfield motoren op een rij

De modellen van Royal Enfield komen allen met eigentijds en eigenwijs karakter. En dat maakt dit merk zo gaaf. Geen enkel ander merk weet binnen een categorie zoveel variëteit te bieden. 

Royal Enfield Classic 350

De naam zegt al genoeg. Van alle motoren die Royal Enfield rijk is, oogt de Classic 350 het klassiekst. Dat wil zeggen, authentiek chrome elementen, grote koplamp, relaxte zithouden en een analoge cockpit. Zodra je de sleutel omdraait en de motor start, hoor je tevens een klassieke sound. Alles tezamen is deze motor een absolute reïncarnatie van wat men verstaat onder de modern classic.

De Classic 350 komt in diverse kleuren en is verkrijgbaar vanaf € 5.999,-

Royal Enfield Meteor 350

De ultieme retro-cool motor. Met een relaxte cruise-snelheid lange ritten maken is een genot met deze motor. De lage zithouding, wendbaarheid en het eigenwijze karakter van de motor laat je rit tot leven komen. De Meteor 350 komt met een SOHC 350cc eencilinder en sterke koppel. De nieuwste versie van de Meteor 350 komt met een geheel nieuw frame waardoor het bochtenwerk en contact met de weg nog verfijnder is.

De Meteor is een geweldige aanvulling op de modern classic selectie bij Motorcity Amsterdam. Een cruiser pur sang. Heerlijk door het landschap heen zweven onderweg naar de zonsondergang. Motorisch gezien  is de Meteor 350 hier dan ook precies op ingericht. 349 CC-motor die 20PK levert, extreem soepel schakelt en zorgt voor vertier tijdens elke rit.

Een grote plus die niet onbenoemd mag blijven is dat dit het eerste model is van Royal Enfield met het Tripper-navigatiesysteem. Precies wat je nodig hebt als je een dagje de toeristische routes meepakt!

De Meteor 350 komt in diverse kleuren en is verkrijgbaar vanaf € 5.399,-

Royal Enfield Interceptor 650

Deze krachtige cruiser neemt je mee naar een tijd waar de golven stuksloegen op de Californische kust waar 'the wild en free' zich verzamelde om te surfen of te feesten. Om vervolgens na de zonsondergang op hun bike te stappen en de dag erna verder te gaan waar ze gebleven waren. Deze motor van Royal Enfield is een paar keer bekroond tot motor en beste retromotor van het jaar. En met recht.

De looks van de Interceptor 650 zijn onmiskenbaar. Stap op en je waant op een lange zonnige kustweg, ongeacht het Hollandse weer. Een krachtig 650cc twinblok met uitdagende koppel zorgt ervoor dat je soepel langs de kustplaatjes zoeft en het gevoel van vrijheid tot je neemt. Fraaie chrome elementen, zoals de uitlaat en koplamp maken het plaatje compleet. Het stuur, dat wat hoger gepositioneerd is, geeft elke type motorrijder het gevoel van controle.

De Interceptor 650 komt in diverse kleuren en is verkrijgbaar vanaf € 8.599,-

Royal Enfield Scram 411

Het stoute jongetje van de klas. Deze motor is klaar voor alles. Of het nu stadsverkeer, offroad of in cruisemodus is, de Scram 411 is jouw maatje. Royal Enfield introduceert de compleet nieuwe Scram 411 als een toegankelijke en beheersbare ‘street scrambler’ met het hart van een adventure motorfiets. Gebouwd op het bewezen LS-410 motorblok van Royal Enfield en een Harris Performance frame, combineert de Scram 411 pittige beheersbaarheid voor het drukke stadsverkeer, met betrouwbare capaciteiten voor wat ruigere wegen. 

De Scram 411 komt in diverse kleuren en is verkrijgbaar vanaf € 6.399,-

Himalayan 411

Inmiddels hebben we ook de Himalayan naar de showroom gebracht. Inpakken, bepakken en wegwezen. De roots voor dit ontwerp ligt bij de mountaineers. Tientallen jaren aan expedities. Duizenden kilometers over ongebaande paden en dwars door het meest uitdagende terrein. Jarenlange doorontwikkelingen aan een bergbeklimmer pur sang. Met deze ervaringen als bagage maakten ze hun eerste all-road motorfiets, de Himalayan.

De Himilayan is ontworpen voor echte kilometervreters. Zijkoffers, een extra jerrycan aan de voorpartij; dankzij de speciaal ontworpen bevestigingspunten kun je ieder moment de Himalayan bepakken of afbouwen. Op het LCD dashboard krijg je alle info, van het aantal gereden kilometers tot aan de onderhoudsintervallen.

De Himalayan 411 komt in diverse kleuren en is verkrijgbaar vanaf € 6.599,-

Continental GT 650

De Royal Enfield Continental GT 650 is een knipoog naar de tijd waar we in de Londonse binnenstad duiken. Een plek waar Engelse mannen en vrouwen samenkwamen om de verleidingen van het stadsleven te trotseren. Een eerbetoon aan het stadsleven en het bruisende karakter.

Door, bijvoorbeeld, de lagere positie van het stuur  krijgt deze café-racer een stoer uiterlijk. Maar vrees niet, het laag gepositioneerde stuur komt nog steeds met een geweldige draaicirkel. Combineer dit met het bekende 650 twinblok van Royal Enfield en je hebt een fantastische bike met een rauw randje. 

De Contintental GT 650 komt in diverse kleuren en is verkrijgbaar vanaf € 8.999,-

HNTR 350

Royal Enfield heeft tot voor kort de Hunter verkocht als een 500cc. Maar de vraag naar Hunter in het lichte segment, waar Royal Enfield bij A2 rijders en de cruisers zo populair is,  zorgde voor de introductie van HNTR 350 (voorheen Hunter 350) plaatsvond. De HNTR 350 is beschikbaar van eind 2022, maar heeft zich nu al de naam van ultieme urban cruiser toegeëigend. Met een iets minder klassiek uiterlijk dan de Classic 350 of Meteor 350 en de positie waarin de rijder zich bevindt, vindt ook de HNTR 350 weer een eigen plek in deze al bijzondere niche van Royal Enfield. 

De HNTR 350 komt in diverse kleuren en is verkrijgbaar vanaf € 5.399,-

Royal Enfield Super Meteor 650

Een langverwachte icoon waar veel mensen halsreikend naar uitkeken. De reden dat de Super Meteor 650 een welkome aanvulling op het aanbod van Royal Enfield is dat men graag de classic look van de Classic 350 of Meteor 350 met een zwaardere motor wilde zien. De echte classic cruiser van Royal Enfield kwam tot dusver alleen maar in de 350cc-uitvoering.

Nu is Royal Enfield een volbloed cruiser rijker die direct de concurrentie aangaat met een Vulcan S van Kawasaki of de Rebel 500 van Honda. Met de 650 hebben ze dan ook een geduchte tegenstander. Het is de ultieme cruiser, die duidelijke bedieningselementen en instrumenten combineert met een ontspannen ergonomie voor de bestuurder. Grote stabiliteit op de snelweg en meeslepend plezier op lastige bochtige wegen. De soepele, ultrasoepele motor heeft veel koppel en de coole retrostijl is doordrenkt met Royal Enfield-DNA.

De prijs van 650 is bekend en begint van  € 9.499,-. We verwachten deze motorfiets richting maart 2023 in onze showroom.

MotorCity, de Royal Enfield dealer van het land. Bij MotorCity Amsterdam vind je alle motoren van Royal Enfield terug in onze showroom. Je kunt bij ons terecht voor de nieuwe modellen, occasions, accessoires, onderdelen en onderhoud.