Can-Am Ryker series

Road fun heeft een nieuwe naam: Ryker

Can-Am Ryker series

Can-Am Ryker

De Can-Am Ryker is eindelijk op Nederlandse bodem aangekomen! Dit schitterende apparaat is een aanzienlijk stuk goedkoper dan de Can-Am Spyder, maar doet qua looks en specs zeker niet onder aan zijn grotere broer. Bekijk de brochure. De Can-Am Ryker is de revelatie op het wegdek. Bij geen enkel voertuig op het wegdek zie je zoveel mensen even omkijken. En specifiek de Ryker, die gemaakt is voor absolute road-fun, krijg je veel bijzondere reacties. 

De Ryker is een serie van bad-ass driewielers van het merk Can-Am. Deze machines zijn ontworpen voor adrenaline-pompende recreatie en urban shredding en bieden een one-of-a-kind rij-ervaring. Er zijn een aantal modellen beschikbaar, zoals de Ryker 600, Ryker 900 en de Ryker Rally Edition. De Ryker-serie is uitgerust met state-of-the-art technologieën zoals een digitale instrumentenpaneel, ABS-remmen en een semi-automatische transmissie. Deze voertuigen zijn populair vanwege hun unieke ontwerp en rijdynamiek.

Can-Am Ryker - de verschillen met de andere modellen

Can-Am heeft 3 modellen met varianten die allen het bijzondere driewiel-concept voeren. De Can-Am Ryker, Spyder F3 en Spyder RT Limited zijn allemaal driewielige motorvoertuigen van het merk Can-Am, maar ze hebben verschillende kenmerken en doelen. Waar de Ryker staat voor streetfun, ga je bij de Spyder F3 voor sportiviteit en power. De RT bevindt zich echt in het luxe segment. 

De Ryker is ontworpen voor recreatie en stadsgebruik en heeft een uniek ontwerp met een lage zitpositie. Het is beschikbaar in verschillende modellen en heeft een semi-automatische transmissie. De Spyder F3 is een sportieve variant, met een lage zitpositie en een sportief ontwerp. Het is voorzien van een V-twin motor en een semi-automatische transmissie.

De Spyder RT Limited is een touring model met een comfortabele zitpositie en meer opslagruimte. Het is voorzien van een V-twin motor en een semi-automatische transmissie. Het is ook voorzien van luxe features zoals een audio- en navigatiesysteem, een verwarmde zitplaats en handgrepen.

Kortom, de Ryker is gericht op recreatie en stadsgebruik oftewel de kortere afstanden, dat neemt niet weg dat je heerlijk kan toeren met ryker.

Can-Am Ryker Modellen

Er bestaan vandaag de dag 4 verschillende modellen binnen de Ryker-series. Hieronder lees je meer over wat je kan verwachten per model. 

De Ryker 600 en 900

Can-Am heeft een nieuwe lijn van Ryker-modellen uitgebracht met de nieuwste aandrijftechnologie. De modellen zijn uitgerust met een Rotax® 600 of 900 cc motor, afhankelijk van de keuze van de klant. Een uniek kenmerk van deze modellen is de "Twist & Go" automatische transmissie, die samenwerkt met de voertuigstabiliteitscontrole, waardoor het rijden een soepele en gemakkelijke ervaring is. Bovendien, de aandrijftechnologie is ontworpen om minder onderhoud te vereisen, waardoor de bestuurder zich kan concentreren op het genieten van de rit.

Voor de 900 cc model is er een bijzondere feature toegevoegd de Driftvriendelijke Sportmodus en zuinige Eco-modus, deze modi geven de bestuurder de keuze tussen een meer sportieve en dynamische rijstijl of een meer zuinige en efficiënte rijstijl. Dit maakt de Can-Am Ryker een geschikte keuze voor zowel de avontuurlijke rijder als de efficiëntiegerichte rijder.

Can-Am heeft twee instapmodellen in hun Ryker-serie: de 600 en de 900. Beide modellen zijn uitgerust met een Rotax-motor, maar er zijn belangrijke verschillen tussen de twee. De 600 heeft een 600 cc in-line 2-cilindermotor, die vloeistofgekoeld is met elektronische brandstofinjectie en elektronische gasregeling.

De 900 heeft een 900 cc in-line 3-cilindermotor met dezelfde functies. De 600 heeft een vermogen van 50 pk en een koppel van 49,7 Nm, terwijl de 900 82 pk en 79,1 Nm levert. Ook is de CO2-uitstoot van de 900 hoger dan die van de 600, evenals het brandstofverbruik. Beide modellen bieden echter een krachtige rijervaring en de keuze tussen de twee hangt af van persoonlijke voorkeur en rijstijl.

Can-Am Ryker 900 Sport

Deze versie bevat alle kenmerken van de standaard Ryker 900, zoals de Rotax® 900 cc motor, de Twist & Go automatische transmissie en de aanpasbare aandrijftechnologie, maar heeft ook enkele unieke upgrades.

De Ryker 900 Sport is voorzien van exclusieve sport styling, waardoor de prestaties nog onvergetelijker zijn. Het comfort is verhoogd met de KYB† HPG voorvork met instelling voor voorbelasting en een sportief comfortzadel, zodat ook in bochten rijden nog comfortabeler wordt. Er is ook een MAX houder toegevoegd, waarmee bagage en een passagier meegenomen kunnen worden op lange ritten. En om de rijervaring nog dynamischer te maken, is er een Sport Mode toegevoegd voor drift-klaar rijgedrag en een cruise control functie voor een comfortabele rit.

De Can-Am Ryker 900 Sport biedt een unieke combinatie van prestaties en comfort, waardoor het een geschikte keuze is voor rijders die op zoek zijn naar een sportievere en dynamischere rijervaring.

Can-Am Ryker 900 Rally

De Ryker 900 Rally is uitgerust met sterkere velgen, banden die geschikt zijn voor rally, een stootstang, een skidplate, een inlaat met pre-filter en een Akrapovič uitlaat (ook spatborden). Deze elementen zorgen voor een betere prestatie op onverharde wegen. De Rally stuur met handbeschermers, Rally comfortzadel en antislip voetsteunen maken het comfortabeler voor de bestuurder tijdens de rit. Er zijn overal KYB† HPG schokdempers met externe afstellingen en 2,5 cm veerweg, deze zorgen voor een verbeterde prestatie en rijcomfort.

Er is ook een MAX houder toegevoegd, waarmee bagage en een passagier meegenomen kunnen worden op lange ritten. En om de rijervaring nog dynamischer te maken, is er een exclusieve Rallymodus toegevoegd om bochten te nemen zonder slippen en een cruisecontrol functie voor een comfortabele rit.

De Can-Am Ryker 900 Rally is een geschikte keuze voor rijders die op zoek zijn naar een sportievere en dynamischere rally-ervaring.

Customise je Can-Am Ryker

Een groot voordeel van deze modellen is dat ze aan te passen zijn aan elke bestuurder. Er zijn meer dan 100.000 aanpassingen mogelijk, waardoor elke bestuurder zijn eigen unieke rijervaring kan creëren. Maar dit kan ook qua uiterlijk van de Ryker. De hoeveelheid accessoires, seats, panelkleuren, velgen, uitlaten enzovoort, vallen tot 73.000 pakketten te combineren. Weet jij al wat je wilt?

Elk jaar introduceert Can-Am nieuwe kleuren voor de panels met nieuwe details en uitingen. Voor elk model kun je iets unieks verwachten.

Can-Am Ryker

Tot slot. De Can-Am Ryker is er in 4 varianten: Ryker 600, Ryker 900, de Ryker 900 Sport Edition en de 900 Rally Edition. Een gloednieuw Can-Am concept met veel nieuwe waanzinnige features. Zo kun je bijvoorbeeld in een handomdraai en zonder gereedschap in no-time de voetsteunpositie naar voor en naar achter bewegen. Dit zelfde geld voor het stuur.

Beknopte omschrijving Can-Am Ryker:
  • Betaalbaar
  • Makkelijk te berijden door de “volledige automaat”
  • 20 liter brandstoftank
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Plezier en gemoedsrust
  • Ultieme besturing
  • Optimaal comfort
  • Meer dan 75.000 verschillende configuraties toepasbaar
  • Accessoires met eenvoudige kliksystemen
  • Een UFIT-systeem zonder gereedschap

Wat leuk is om te vertellen dat de 1e Ryker’s vanaf Januari leverbaar zijn. Kan je niet wachten hoe het eruit ziet als jouw zelf samengesteld Ryker eruit moet komen te zien? 

Can-Am Ryker kopen?

Ben je benieuwd naar de Can-Am Ryker? Dan ben je niet de enige. Steeds meer mensen ontdekken de nieuwe vorm van rijervaring. Met recht. Het is veiliger dan motorrijden, maar je hebt nog steeds dat wild&free-gevoel. Zeker op de Ryker. 

Ben je opzoek naar een iets luxer model, bekijk dan de Spyder F3 of de RT Limited. Heb je eerder behoefte aan een gebruikt model, kijk dan bij occasions.

Je bent altijd welkom in onze showroom. Wordt geholpen door ons personeel tijdens een lekker bakje koffie.