De race motoren van Suzuki

De rijke supersport geschiedenis voel je terug in elke race motor van Suzuki.

De race motoren van Suzuki

Suzuki race motoren. Supersport op z'n best.

Suzuki is al vele jaren actief in de autosport, met name in de wereld van supersport racemotoren. Suzuki's eerste racewagen dateert uit 1952, toen het bedrijf deelnam aan de diamantvrije Japanse Grand Prix. In de jaren die volgden bleef Suzuki actief in de autosport, met name in de klassieke uithoudingsraces en het All Japan Road Race Championship.

In de jaren zeventig en tachtig nam Suzuki ook deel aan internationale supersportkampioenschappen, waaronder het FIM Superbike Wereldkampioenschap. In 1988 won Suzuki zijn eerste Superbike Wereldkampioenschap met Scott Russell op de GSX-R750. In de jaren die volgden, bleef Suzuki wereldkampioenschappen winnen in de Superbike-klasse met rijders als Aaron Slight, John Kocinski en Ben Spies.

Vandaag de dag blijft Suzuki actief in de autosport, met name in de MotoGP en het Superbike Wereldkampioenschap. In 2021 won Suzuki zijn eerste MotoGP-wereldtitel met Joan Mir op de GSX-RR.

Suzuki bleef door de jaren heen innoveren op het gebied van racemotoren, met modellen zoals de GSX-R1000, GSX-R250 voor de A2-rijder (racer) en GSX-RR MotoGP-machines die de nieuwste technologieën en materialen gebruiken om de prestaties te verbeteren.

Aanbod Suzuki race motoren

De legendarische reeks GSX-R motoren van Suzuki zijn opgehouden te bestaan. De simpele reden hiervoor is dat het blok niet voldeed aan de nieuwe Euro-5 normen. Het viel samen met het besluit om niet meer mee te doen aan de World-GP-series op het circuit. Het verlies onder de fans was groot. Deze racers stond gelijk aan de series van bijvoorbeeld de ZX-series van Kawasaki of de R-series van Yamaha. Het is nog onduidelijk of er een nieuwe reeks aan GSX-R motoren komt. Als je het aan ons vraag: "heel graag!"

Voor nu moeten we het doen met een race motor uit de stal van Suzuki. Maar het is er niet zomaar een. Wellicht een van de dikste race-motoren die we street-legal mogen noemen. 

Suzuki Hayabusa 

De Suzuki Hayabusa, ook wel GSX1300R genoemd, is een legendarische sportmotorfiets die sinds 1999 op de markt is. De Hayabusa ontleent zijn naam aan het Japanse woord voor Peregrine Falcon (een slechtvalk), bekend om zijn hoge vliegsnelheid. De motorfiets is ook ontworpen voor hoge snelheden en was in 1999 de snelste productiemotorfiets ter wereld met een topsnelheid van 299 km/u.

De Suzuki Hayabusa is ontworpen met een 1.299 cc viercilinder lijnmotor die grote hoeveelheden vermogen kan produceren. De fiets heeft ook een aerodynamisch frame en een stijve aluminium achterbrug, wat bijdraagt ​​aan de stabiliteit en het rijgedrag bij hoge snelheden. Sinds de introductie in 1999 heeft de Suzuki Hayabusa verschillende updates ondergaan, waarbij de motor krachtiger en efficiënter is geworden. Voor 2020 kreeg de Hayabusa een compleet nieuw ontwerp en werd de fiets uitgerust met een geheel nieuwe 1340cc inline-vier motor en een reeks frame- en ophangingsupgrades.

Sinds de introductie is de Suzuki Hayabusa een populaire keuze geweest voor rijders die op zoek zijn naar een krachtige en snelle sportmotor en heeft bewezen een van de beste sportmotoren ter wereld te zijn.

Erkende en vertrouwde dealer van Suzuki race motoren

Race motoren van Suzuki Motoren. MotorCity is al vele jaren een erkend Suzuki-dealer. Je kunt hier alle nieuwe naked bikes van Suzuki bekijken. Wil je eerlijk en gedegen service, zoek dan niet verder! Wij zijn een gerenommeerd dealer van de mooiste nieuwe en gebruikte Suzuki motorfietsen. Met een groot aanbod van de nieuwste modellen en een team van deskundige medewerkers bieden wij de beste service en knowhow op het gebied van Yamaha motorfietsen.

Of het nu gaat om een toermotor of een naked bike voor de lange ritten of alledaags gebruik, wij hebben een motor voor iedereen. Daarnaast bieden we ook een breed scala aan accessoires en onderdelen voor al uw Yamaha motorfietsbehoeften. Als geautoriseerde Suzuki-dealer doen we er alles aan om alleen de hoogste kwaliteit en service te bieden. Bezoek vandaag nog onze showroom om onze producten te zien en laat ons u helpen de perfecte motorfiets voor u te vinden. Wij helpen u graag verder met uw nieuwe Yamaha fiets. Blader door onze nieuwste modellen of vind gebruikte Suzuki motoren in ons tweedehands assortiment.

Bezoek onze showroom of neem dan contact met ons op.