lifestyle foto elektrische motoren can-am

Can-Am bestaat vijftig jaar!

Can-Am introduceert nieuwe motoren
Can-Am viert het 50 jarige bestaan met twee nieuwe motorfietsen.

Can-Am introduceert nieuwe motoren
Can-Am viert het 50 jarige bestaan met twee nieuwe motorfietsen.

Can-Am heeft een rijke geschiedenis

Can-Am heeft een rijke geschiedenis en is opgericht in het begin van de jaren 70.

Can-Am heeft vanaf die tijd zijn stempel gedrukt door motorfietsen te introduceren die ontworpen zijn voor de motocross.

Terwijl dit iconische merk zijn 50e verjaardag viert, is het niet alleen een belangrijke mijlpaal voor Can-Am, maar ook voor de rijders die deel hebben uitgemaakt van zijn reis. Laten we een rit maken door de geschiedenis van Can-Am's tweewielers en verkennen wat er aan de horizon ligt.

lifestyle foto can-am elektrische motoren 2024

Van motorcross tot elektrische motorfietsen

Het verhaal van Can-Am begon in 1973 met de introductie van hun eerste motocross motorfiets. Dit debuut werd meteen een succes in de motocross. 

In 2007 introduceerde Can-Am een baanbrekend concept - de Spyder, een driewielige hybride tussen een motorfiets en een cabriolet auto. 

Dit unieke voertuig schiep een nieuwe niche in de markt en opende deuren voor meer rijders om de sensatie van de weg te ervaren.

De innovatie van het merk stopte daar niet. In de jaren die volgden, onthulde Can-Am een reeks driewielige modellen, waaronder de Spyder F3, de Ryker en de Spyder RT. Deze line-up sprak rijders aan, wat leidde tot een aanzienlijke toename in de verkoop gedurende de afgelopen vier jaar.

De toewijding van Can-Am aan exclusiviteit was duidelijk zichtbaar in haar steun voor evenementen zoals de Road Warrior Ride, die veteranen voorzag van rij cursussen en het gebruik van Spyders voor een reis van 1.000 mijl oftewel 1 609,344 km.

Diversiteit en exclusiviteit

De reis van Can-Am is niet alleen gekenmerkt door technologische vooruitgang, maar ook door haar toewijding aan het betrekken van een diverse groep rijders. 

Het merk nam actief deel aan internationale vrouwendag voor het motorrijden en andere evenementen die gericht zijn op het bevorderen van exclusiviteit in de motorsportgemeenschap.

Deze inzet voor diversiteit wordt weerspiegeld in de blijvende populariteit van het merk en haar vermogen om verbinding te maken met rijders uit alle lagen van het leven.

actiefoto van de spyder f3s
origin en pulse can-am

Can-Am gaat elektrisch

Terwijl Can-Am haar 50e verjaardag viert, kijkt zij ook vooruit naar de toekomst van het motorrijden. Voortbouwend op haar rijke erfgoed, staat Can-Am op het punt om golven te maken in het segment van elektrische motorfietsen met de aankomende lancering van twee elektrische modellen: de Can-Am Pulse straatmotor en de Can-Am Origin dual-sport.

Deze motorfietsen worden verwacht te worden uitgebracht in het midden van 2024 en staan klaar om opnieuw te definiëren wat het betekent om elektrisch te rijden.

Met de Pulse streeft Can-Am ernaar een gebalanceerde en wendbare stedelijke rijervaring te bieden, waarbij alledaagse reizen worden omgetoverd tot elektrische avonturen. Aan de andere kant brengt de Origin een eerbetoon aan Can-Am's motorcross erfgoed terwijl het nieuwe uitdagingen op zowel straten als paden omarmt.

Beide modellen worden aangedreven door de Rotax E-Power en zijn uitgerust met Level 2 laadcapaciteiten, zodat rijders meer tijd op de weg kunnen doorbrengen en minder tijd hoeven te wachten op een oplaadbeurt.

De toekomst van Can-Am

Zoals José Boisjoli, de president en CEO van BRP, terecht heeft gezegd, is de 50e verjaardag van Can-Am een viering van het DNA van het merk en de mensen die door de jaren heen zijn grenzen hebben verlegd. 

Van het domineren van podia en het vestigen van snelheidsrecords tot het omarmen van innovatie en technologie, de reis van Can-Am is er een van evolutie en excellentie. 

Terwijl het merk naar de toekomst kijkt, is het duidelijk dat Can-Am nieuwe mijlpalen zal blijven bereiken en rijders zal inspireren om de sensatie van de weg te omarmen, of dit nu op drie wielen is of op de opwindende nieuwe grenzen van elektrische tweewielers.

lifestylefoto driewieler 2024 diablo red

CAN-AM MOTORCITY AMSTERDAM

Bij Motorcity draait alles om het bieden van avontuur, vrijheid, comfort en onbegrensde mogelijkheden met onze Can-Am modellen

Met een scala aan opties en accessoires om uit te kiezen, kun je jouw voertuig volledig personaliseren en jouw eigen unieke stijl tot leven brengen. Of je nu op zoek bent naar ultiem comfort, geavanceerde technologie of een op maat gemaakte uitstraling, wij hebben alles wat je nodig hebt om jouw rit te transformeren in een waar kunstwerk op wielen.

Bezoek Motorcity vandaag nog en ontdek de grenzeloze mogelijkheden die de Can-Am te bieden heeft. 

Je kunt ook altijd even contact opnemen voor advies en actueel aanbod in onze showroom. 

Ben je opzoek naar specifieke accessoires of onderdelen. Of wil je iets laten monteren, neem dan contact op met onze werkplaats