Motoren in de showroom van Motorcity Amsterdam

Contant motor kopen

Overheid past beleid aan: Vanaf 31 maart 2025 verboden om motorfietsen boven €3000,- contant te verkopen.

Overheid past beleid aan: Vanaf 31 maart 2025 verboden om motorfietsen boven €3000,- contant te verkopen.

Contant motor kopen en het beleid

In een opmerkelijke wending heeft de overheid aangekondigd dat het zijn beleid ten aanzien van contante betalingen voor motorfietsen zal wijzigen. Met ingang van 31 maart 2025 zal het verboden zijn om motorfietsen met een waarde van meer dan €3000,- contant te verkopen. Deze stap, die gericht is op het verminderen van mogelijke risico's en het bevorderen van transparantie, markeert een belangrijke verschuiving in de manier waarop motorfietsen worden verhandeld in Nederland.

Hoewel sommigen misschien bezorgd zijn over de impact van dit beleid op hun voorkeursbetalingsopties, benadrukt Motorcity Amsterdam dat alternatieve betaalmethoden, zoals elektronische overboekingen en financieringsopties, nog steeds ruimschoots beschikbaar zullen zijn. Dit stelt klanten in staat om op een veilige en gemakkelijke manier motorfietsen aan te schaffen, terwijl tegelijkertijd de risico's die gepaard gaan met contante transacties worden verminderd.

Suzuki motor in de showroom Motorcity Amsterdam
Motoren bij Motorcity Amsterdam

Contant motor kopen

Motorcity Amsterdam blijft zijn beleid ten aanzien van contante betalingen voor motorfietsen handhaven, met een nieuwe drempel voor meldingsplicht bij aankopen boven €10.000. Momenteel zijn contante aankopen nog steeds toegestaan tot €10.000, maar voor bedragen daarboven geldt een meldingsplicht. Deze strategie is ontworpen om zowel de klanten als het bedrijf te beschermen tegen mogelijke risico's die gepaard gaan met grote contante transacties, terwijl tegelijkertijd een zekere mate van flexibiliteit wordt geboden aan klanten die de voorkeur geven aan contante betalingen.

Het behoud van contante transacties tot €10.000 weerspiegelt Motorcity Amsterdam's erkenning van de wens van sommige klanten om gebruik te blijven maken van deze traditionele betalingsmethode. Contant geld biedt anonimiteit en directe overdracht van waarde, wat aantrekkelijk kan zijn voor bepaalde consumenten. Door deze optie open te houden tot een redelijk bedrag, blijft Motorcity Amsterdam trouw aan zijn belofte om een inclusieve en klantgerichte omgeving te bieden.

Contant motor kopen of elektronische betalingen

Terwijl de meeste klanten van Motorcity Amsterdam de voorkeur geven aan elektronische betalingen vanwege hun gemak en veiligheid, begrijpt Motorcity Amsterdam dat sommige klanten nog steeds de voorkeur geven aan contante transacties. Door contante betalingen tot €10.000 toe te staan en een meldingsplicht in te stellen voor hogere bedragen, zoekt Motorcity Amsterdam een evenwicht tussen klanttevredenheid en veiligheid.

Motoren voorraad