2024-800NK-Cf-moto-lifestyle-shot-2

De nieuwe CF Moto 800NK

CF Moto schakelt op in het middenklasse naked segment
Een dikke naked bike uit de stal van China

CF Moto schakelt op in het middenklasse naked segment
Een dikke naked bike uit de stal van China

De CF Moto NK800 is een nekkendraaier

Het motorlandschap blijft evolueren en veranderen. Zo ook CF Moto. Vorig jaar schreven we al over een bruisend project bij de Chinezen. Met KTM als vaste partner voelde de motorwereld al dat CF aan het opschakelen was. Op de Eicma werd het concept 800NK C22 gepresenteerd. Er werd al veel duidelijk: de Chinezen voelen ruimte in het middensegment Naked Bikes.

We zoomen in op de nieuwste toevoeging aan de middenklasse naked bike markt verkennen: de CFMoto 800NK (2023). Als gepassioneerd motorrijder en reviewer ben ik altijd op zoek naar de nieuwste en meest opwindende machines om met jullie te delen, en de 800NK heeft zeker onze aandacht getrokken.

En het mooiste? Hij is direct leverbaar! 

Een Introductie tot de CFMoto 800NK

CFMoto is de laatste jaren gestaag gegroeid en heeft indrukwekkende machines op de markt gebracht die niet alleen goed presteren, maar ook betaalbaar zijn. Met het gewicht van de Pierer Mobility Group achter hen, het moederbedrijf van KTM en MV Agusta, heeft CFMoto ambitieuze doelen gesteld om kwalitatieve, betrouwbare en spannende motorfietsen te bieden. En de 800NK past perfect in dat plaatje.

Het resultaat: een dikke naked bike die rechtstreeks uit een van de Europese of Japanse stallen had kunnen komen.

Cf Moto 800nk komt met krachtige Prestaties en Opvallend Design

De 800NK wordt aangedreven door een 799cc vloeistofgekoelde parallel-twin motor, die 94 pk en 58.2 Nm koppel levert. Deze motor, afgeleid van de KTM 790 Duke, zorgt voor een pittige en opwindende rijervaring. Het vermogen wordt van onderuit geleverd, wat resulteert in een sterke trekkracht over het hele toerenbereik. Het geluid van de motor is karakteristiek en onderscheidend, wat bijdraagt aan de algehele beleving.

Wat betreft het design, de 800NK heeft agressieve lijnen en een dynamische uitstraling die onmiddellijk de aandacht trekt. Of je nu door de stad rijdt of op bochtige wegen, deze motorfiets ziet er op zijn plaats uit. Het comfortabele zadel en de ergonomische bedieningselementen zorgen voor een aangename rijervaring, zelfs tijdens langere ritten.

2024-800NK-Cf-moto-lifestyle-shot

Rijervaring en Handling

Wanneer je eenmaal op de weg bent met de 800NK, zal je al snel merken dat deze motorfiets in zijn element is als je het gas opendraait en de bochten aanvalt. De chassisopstelling en ophanging zijn ontworpen om aan te sluiten bij de prestaties van de motor.

De motorfiets voelt stabiel en responsief aan, en het lichte gewicht draagt bij aan de wendbaarheid. Of je nu scherpe bochten neemt of rechte stukken versnelt, de 800NK staat zijn mannetje.

CF motot 800NK in vergelijking met Concurrenten

De middenklasse naked bike markt is een druk bezette arena, waar elke fabrikant probeert uit te blinken met hun eigen unieke kenmerken. Bij het vergelijken van de CFMoto 800NK met andere motoren in dezelfde klasse, zien we enkele interessante concurrenten zoals de Suzuki GSX-S750, de Honda CB650R en de Yamaha MT-07.

De CFMoto 800NK onderscheidt zich met zijn krachtige motor en agressieve design. Met 94 pk heeft het vermogen dat in lijn is met de concurrenten, en het biedt die extra punch die zorgt voor een opwindende rijervaring. Het design van de 800NK is modern en gedurfd, wat een frisse wind brengt in het segment.

De eerste concurrent die qua prestatie en blok het meest in de buurt komt, is de GSX 8S. Ook een onlangs geïntroduceerd street fighter die hoge ogen gegooid heeft. We zijn benieuwd naar het ellenbogenduwen tussen deze twee equals.

Kijkend naar de Kawasaki Z900, een naam die al lang bekend is in dit segment, zien we dat de 800NK niet terugdeinst. Hoewel de Z900 krachtiger is met zijn 125 pk motor, biedt de 800NK nog steeds een opwindende rit met zijn 94 pk, en dit alles tegen een prijs die vriendelijker is voor de portemonnee.

De Honda CB650R is een andere sterke concurrent, met zijn bekende merknaam en sportieve karakter. De CFMoto 800NK daarentegen biedt een vergelijkbaar vermogen en een agressiever design, waardoor het een geduchte mededinger is in de markt.

De Yamaha MT-07 heeft een reputatie opgebouwd als een plezierige en wendbare naked bike. De 800NK kan echter concurreren met zijn sterkere motor en geavanceerde functies zoals cruise control en Bluetooth-connectiviteit.

Kortom, de CFMoto 800NK heeft zichzelf op de kaart gezet als een serieuze mededinger in de middenklasse naked bike markt. Met zijn krachtige prestaties, aantrekkelijke prijs en opvallende design, biedt het een verfrissende keuze voor motorrijders die op zoek zijn naar een opwindende en waardevolle rijervaring.

2024-800NK-Cf-moto-lifestyle-shot-3

Prijzen en levertijden

Met een prijs van €8999,- en maar liefst 5 jaar garantie biedt de CFMoto een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding zonder in te leveren op prestaties. En die garantie, tja die kan het verschil maken in een keuze voor deze aggresieve marktverstoorders!

Wij bij MotorCity Amsterdam ik blij verrast door de prestaties en kwaliteit van de CFMoto 800NK. Het is duidelijk dat CFMoto zich inzet voor het creëren van motorfietsen die kunnen concurreren met gevestigde merken, en de 800NK is een indrukwekkende toevoeging aan hun line-up. Met een krachtige motor, scherpe handling en aandacht voor detail, biedt de 800NK een waardevolle optie voor rijders die een mix van prestaties en prijs waarderen.

Dus, als je op zoek bent naar een middenklasse naked bike die je hart sneller doet kloppen zonder je portemonnee leeg te maken, is de CFMoto 800NK zeker een machine om in overweging te nemen. 

 

 

CF Moto NK800 verkrijgbaar bij MotorCity Amsterdam

Benieuwd naar de CF Moto 800NK. MotorCity is een erkend dealer van CF Moto. We bieden het hele gamma aan. We hebben ook prachtige ocassions in het spectrum. Daarbij bieden we ook alle mogelijk onderhoudsdiensten aan voor CF Moto.

Je kunt via MotorCity nu een voororder plaatsen. Het voordeel van een voororder is dat je een vooraan de lijst komt te staan, zonder te betalen. Je kunt je zelfs op het laatste moment nog terugtrekken, zonder kosten. Handig toch.

Vragen, neem contact op met ons team.

 

 

Bekijk de CF Moto 800NK