De nieuwe Kawasaki Ninja 1000 SX-blog

De nieuwe Kawasaki Ninja 1000 SX

Why change a winning concept. Just add gravy!
De Ninja 1000SX is een fenomeen in het midzware-segment toermotoren. 2024 biedt weer een nieuw strak jasje voor deze sporttourer.

Why change a winning concept. Just add gravy!
De Ninja 1000SX is een fenomeen in het midzware-segment toermotoren. 2024 biedt weer een nieuw strak jasje voor deze sporttourer.

De 4e generatie sporttourers

De nieuwe Ninja 1000SX van Kawasaki is een bijzondere machine. In eerste instantie moeilijk te plaatsen, voor zowel de mensen die bekend zijn met het concept als jongere doelgoepen... ware het niet dat Kawasaki de sporttour-klasse uitgevonden heeft. Sportief maar klaar voor de lange afstand. Deze opmerkelijke machine vertegenwoordigt de perfecte samensmelting van sportieve behendigheid en touring comfort, ontworpen om je rijervaring naar nieuwe hoogten te tillen. Voor 2024 simpelweg nieuwe te gekke kleurstellingen. 

De Evolutie van Uitmuntendheid

De 2024 Kawasaki Ninja 1000SX is het resultaat van een erfenis die zich uitstrekt over vier generaties. Het staat als een testament voor Kawasaki's onvermoeibare streven naar perfectie in het sport-toersegment. Naast zijn opvallende esthetiek is deze motorfiets uitgerust met de nieuwste functies en technologische vooruitgangen die herdefiniëren wat het betekent om in stijl en comfort te rijden.

 

de-nieuwe-kawasaki-ninja-1000-sx-blog-3

Sport Ontmoet Comfort: De Perfecte Combinatie

De Ninja 1000SX overbrugt naadloos de kloof tussen sportieve prestaties en langeafstandstoer-capaciteit. Of je nu hunkert naar de sensatie van sportief rijden of een weekendje weg plant, deze motor is klaar om te leveren. Het hart van zijn opwindende prestaties is een krachtige 1043cc motor die zorgt voor snelle acceleratie. Gekoppeld aan een supersport remsysteem met golfvormige schijven biedt deze motorfiets een werkelijk dynamische rijervaring.

Comfort en Efficiëntie

Terwijl de Ninja 1000SX uitblinkt in prestaties, is hij ook ontworpen om uitzonderlijk comfort en efficiëntie te bieden. De Economical Riding Indicator houdt een waakzaam oog op je rijstijl en spoort je aan om brandstofbesparende gewoonten aan te nemen. Dit bespaart niet alleen geld, maar draagt ook bij aan een groenere planeet.

De responsieve handling van de motorfiets is te danken aan zijn volledig instelbare 41mm omgekeerde voorvork, wat stabiliteit garandeert, of je nu door stadsstraten navigeert of scherpe bochten neemt op de open weg. Je kunt vertrouwen op deze machine voor een soepele en plezierige rit.

De nieuwe ninja 1000SX past zich aan jou aan

Kawasaki begrijpt dat elke rijder uniek is. Daarom biedt de Ninja 1000SX optionele tourer- en performance tourer-pakketten. Het tourerpakket bevat een tankpad, GPS-beugel, een groter windscherm en discrete bevestigingsmogelijkheden voor bagage. Als je op zoek bent naar extra stijl en prestaties, wordt het performance tourer-pakket geleverd met een buddy seat cover, een hoger donkerder windscherm, een tankpad, een Carbon Akrapovic-uitlaat, frame sliders en verwarmde handvatten.

Geavanceerde Elektronica

De Ninja 1000SX gaat niet alleen over rauwe kracht; het gaat ook over slimme technologie. Uitgerust met Kawasaki's nieuwste Inertial Measurement Unit (IMU)-verbeterde elektronicapakket, beschikt deze motor over geïntegreerde rijmodi, een 4,3-inch volledig digitaal TFT-kleurendisplay en smartphone-connectiviteit. De Kawasaki Quick Shifter (KQS) zorgt voor naadloze koppelingsvrije op- en terugschakelingen, waardoor versnellen en vertragen een fluitje van een cent wordt.

de-nieuwe-kawasaki-ninja-1000-sx-blog-2
de-nieuwe-kawasaki-ninja-1000-sx-blog-4

De Ninja 1000SX komt weer met dat dikke 1043cc blok

Onder de strakke buitenkant herbergt de Ninja 1000SX een krachtige 1.043cc vloeistofgekoelde, 4-takt In-line Four-motor. Deze krachtpatser levert een opwindende prestatie over het hele toerenbereik en reageert snel op je gashendelinvoer. Het biedt een krachtige punch in het middenbereik en een bedwelmend geluid bij het inlaatgeluid dat je hunkert naar meer.

Elektronische Cruise Control

Lange reizen worden een fluitje van een cent met het cruisecontrolsysteem van Kawasaki, waarmee je moeiteloos je gewenste snelheid kunt behouden. Zeg vaarwel tegen het constant vasthouden van het gas en hallo tegen ontspannen cruisen. Deze functie verbetert het algehele rijcomfort, vooral tijdens lange ritten.

De Ninja 1000SX - Design en details

Kawasaki laat geen enkel detail onberoerd als het aankomt op de fijnere details van de Ninja 1000SX. Het LED-achterlicht met donker getint glas voegt een vleugje verfijning toe. Lichtgewicht supersport wielen verbeteren niet alleen zijn racetrekjes maar maken het ook gemakkelijk om je voeten op de grond te zetten. Met voldoende opbergruimte onder het zadel biedt deze motorfiets praktische functionaliteit naast zijn prestaties.

Comfort wordt verder verbeterd door de ruime zitting en royale handgrepen. De brandstoftank met grote capaciteit betekent minder frequente stops bij het tankstation, waardoor je langer op de weg kunt blijven. Bovendien is het handmatig verstelbare windscherm veelzijdig om zich aan te passen aan verschillende rijomstandigheden.

Kleuropties voor 2024

Voor 2024 biedt Kawasaki drie prachtige kleuropties voor de Ninja 1000SX. Kies uit Metallic Carbon Gray, Metallic Diablo Black met rode accenten en Metallic Diablo Black. Deze nieuwe kleuren voegen een vleugje elegantie en verfijning toe aan een toch al indrukwekkende machine.

Ter conclusie, de 2024 Kawasaki Ninja 1000SX is een waar meesterwerk dat de geest van sport-toer-excellentie belichaamt. Met zijn krachtige motor, geavanceerde elektronica, superieur comfort en aanpasbare opties, spreekt het een breed scala aan rijders aan die op zoek zijn naar de perfecte balans tussen prestaties en toer-capaciteiten. Of je nu een doorgewinterde rijder bent of nieuw bent in de wereld van motorfietsen, de Ninja 1000SX belooft je rijervaring te herdefiniëren. Ben je klaar om de spanning los te laten? Ontdek de toekomst van het rijden met de 2024 Kawasaki Ninja 1000SX.

boek een proefrit
de-nieuwe-kawasaki-ninja-1000-sx-blog-4