Feature close up tank CF Moto 700CL-X Heritage Zilvergrijs

Hoe vervang je voorvorkolie?

Stappenplan voor het vervangen van je voorvorkolie
Voorvorkolie vervangen is cruciaal als je een motor rijd, hoe je dit het beste zelf doet leggen we uit!

Stappenplan voor het vervangen van je voorvorkolie
Voorvorkolie vervangen is cruciaal als je een motor rijd, hoe je dit het beste zelf doet leggen we uit!

Stappenplan om voorvorkolie te vervangen

We begrijpen dat het vervangen van voorvorkolie van een motor een lastig proces kan zijn, vooral voor beginners. Daarom hebben we deze stapsgewijze handleiding gemaakt om u te helpen uw motor soepel te laten rijden. Volg deze eenvoudige stappen om de oude olie te vervangen door nieuwe olie.

Pak de benodigde materialen:

  • Nieuwe voorvorkolie
  • Schroevendraaier
  • Opvangbak
  • Doek of keukenpapier
  • Trechter
  • Inbussleutel

Stap 1: Voorbereidingen

De eerste stap is om je motor op de middenbok te zetten. Als je geen middenbok hebt, gebruik dan een paddockstand om de voorkant van de motor op te tillen. Zorg ervoor dat de motor stabiel staat voordat je begint. Verwijder vervolgens de zadelkap van de motor om toegang te krijgen tot de bovenkant van de voorvork.

Stap 2: Verwijder de voorvorkdoppen

Gebruik een schroevendraaier om de voorvorkdoppen los te maken. Verwijder de doppen en leg ze opzij. Wees voorzichtig, want er kan druk op de doppen staan als de voorvorkolie nog niet is afgetapt.

Stap 3: Tap de oude olie af

Plaats de opvangbak onder de voorvork en gebruik de inbussleutel om de aftapplug aan de onderkant van de voorvork los te maken. Laat de olie volledig in de opvangbak lopen. Het kan een paar minuten duren voordat alle olie is afgetapt.

Olie vervangen op een motorfiets. Met opvangbak onder de motorfiets.
Voorvorkolie van putoline. Olie voor de motor zijn voorvork.

Stap 4: Vul de voorvork met nieuwe olie

Gebruik de trechter om nieuwe voorvorkolie in de voorvork te gieten. De hoeveelheid olie die u nodig hebt, staat meestal vermeld in het handboek van uw motor. Vul eerst een van de vorkpoten en pomp deze een paar keer op en neer om eventuele luchtbellen te verwijderen. Vul vervolgens de andere vorkpoot op dezelfde manier.

Stap 5: Controleer het oliepeil en monteer de voorvorkdoppen

Zorg ervoor dat het oliepeil correct is voordat u de voorvorkdoppen weer monteert. Veeg de doppen schoon en draai ze stevig vast.

Actiefoto CF Moto 700CL-X Heritage met motorrijder in heuvelachtig gebied

Stap 6: Maak de motor klaar voor gebruik

Nu de nieuwe olie in de voorvork zit, is het tijd om de motor weer gebruiksklaar te maken. Zet de zadelkap weer op zijn plaats en controleer of alle onderdelen stevig vastzitten. Haal de motor van de middenbok of paddockstand af en maak een testrit om te zien of alles soepel werkt.

Het vervangen van de voorvorkolie van uw motor kan een uitdagende taak lijken, maar met deze eenvoudige handleiding kunt u het zelf doen. Door de stappen zorgvuldig te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw motor soepel blijft rijden.

Wil je het liever uit handen geven?

Voor informatie over voorvorkolie verversen, kunt u terecht bij onze werkplaats.  Bij MotorCity zijn we trots en erkend dealer van YahamaSuzukiKawasakiRoyal EnfieldCFmoto en Can-Am. Ben je opzoek naar een occasion (A2) motor, geen probleem. We hebben altijd een ruim aanbod

Je kunt ook altijd even contact opnemen voor advies en actueel aanbod in onze showroom. Of bel met 020 480 80 10.

Ben je opzoek naar specifieke accessoires of onderdelen. Of wil je iets laten monteren, neem dan contact op met onze werkplaats