Sport Heritage gp motor in het rood wit met geel

Nieuw! 2024 Yamaha XSR900 GP

Een historisch ontwerp
Deze motorfiets is een perfecte balans tussen de nostalgie van de Grand Prix-races uit de iconische jaren 80 en de allernieuwste technologische innovaties.

Een historisch ontwerp
Deze motorfiets is een perfecte balans tussen de nostalgie van de Grand Prix-races uit de iconische jaren 80 en de allernieuwste technologische innovaties.

Yamaha XSR900 GP

De XSR900 GP is ontworpen om herinneringen op te roepen aan het gouden tijdperk van de Grand Prix-races. Het design van deze motorfiets doet denken aan de YZR500, waarmee iconische Yamaha-racers in de jaren 80 en 90 triomfeerden.

De op de YZR Grand Prix-racemotorfiets geïnspireerde voorkuip en het gewelfde zadel roepen herinneringen op aan enkele van de meest iconische racemotorfietsen uit het verleden van Yamaha.

Maar laat je niet misleiden door het historische uiterlijk. Onder het kuipwerk schuilt de allernieuwste geavanceerde Yamaha-technologie, wat deze machine tot een opmerkelijk capabele motorfiets maakt die bij elke draai aan de gashendel opwinding biedt.

De XSR900 GP is uitgerust met de nieuwste rem- en ophangingscomponenten om de rijervaring te verbeteren, terwijl geïntegreerde rijmodi en een uitgebreid elektronicapakket de lat nog hoger leggen.

Opvallend ontwerp

Het ontwerp van de XSR900 GP is een eerbetoon aan de Grand Prix-racers uit de jaren 80 en 90. Met een bovenkuip die doet denken aan het 'gouden tijdperk' van Grand Prix-races, gecombineerd met aparte handbeschermers, wordt niet alleen de sfeer van de YZR500 weerspiegeld, maar ook het extra aerodynamische effect verhoogt de topsnelheid en acceleratie.

Een nieuw 5-inch TFT-kleurenscherm, gehuisvest in een retro cockpit, biedt verschillende displaythema's die passen bij verschillende rijervaringen, waaronder een analoge toerenteller geïnspireerd op racemotorfietsen van weleer.

Smartphoneconnectiviteit is standaard ingebouwd via de My Ride Link-app, waardoor je tijdens het rijden verbonden kunt blijven.

Sport Heritage gp motor in het rood wit met geel

Geavanceerde ophanging en stuur

De XSR900 GP beschikt over hoogwaardige, volledig instelbare KYB-wielophanging voor en achter. Dit is in lijn met Yamaha's filosofie van het combineren van de stijl van weleer met moderne technologie.

De motorfiets is uitgerust met een nieuw ontworpen clip-on stuurverhoger, waardoor de rijder verder naar voren op de machine zit. Dit zorgt voor meer belasting op de voorkant, waardoor een preciezer gevoel wordt bereikt, geschikt voor een sportieve rijstijl.

Sport Heritage gp motor in het rood wit met geel

Het motorblok

Onder de fraaie buitenkant van de XSR900 GP klopt een geavanceerde 890 cc CP3-motor met hoog koppel. Dit motorblok is perfect afgestemd op het lichte en wendbare Deltabox-chassis, wat ideaal is voor de sportievere rijhouding van deze motorfiets.

Het geluid van het driecilindermotorblok is een muzikale ondersteuning voor de acceleratie, en het is onmiskenbaar een van de sportiefste rijervaringen in de CP3-serie.

Maximale grip

De XSR900 GP is uitgerust met Yamaha Spin Forged-velgen, vervaardigd met de exclusieve Spin Forging-technologie van Yamaha. Deze lichte velgen verbeteren de vering, wendbaarheid en stabiliteit van de motorfiets.

In combinatie met de nieuwste Bridgestone Battlax Hypersport S23-banden, voelt de XSR900 GP zeer responsief aan, vooral in bochten en bij het remmen, terwijl de grip maximaal is.

geavanceerde technologie

De XSR900 GP is voorzien van geavanceerde technologie, waaronder Yamaha Ride Control (YRC) en een 6-assige Inertial Measurement Unit (IMU) die deel uitmaakt van het uitgebreide pakket aan rijhulpsystemen.

Dit omvat onder andere Lean Sensitive Traction Control, ABS, Slide Control en het Lift Control-systeem voor het voorwiel. Met Yamaha Ride Control kun je de instellingen aanpassen op basis van je voorkeuren en de wegomstandigheden.

Sport Heritage gp motor in het rood wit met geel

Comfort en gemak

De XSR900 GP biedt ook cruisecontrol, een Quick Shift-systeem van de derde generatie dat schakelen zonder koppeling mogelijk maakt, zowel bij opschakelen als bij terugschakelen, en een Assist and Slipper (A&S) koppeling die de motorfiets stabiel houdt tijdens sportief rijden.

2024 Yamaha XSR900 GP

De 2024 Yamaha XSR900 GP is veel meer dan een eerbetoon aan het race-erfgoed van Yamaha. Het is een perfecte samensmelting van het verleden en de toekomst, met een opvallend ontwerp en geavanceerde technologie.

Als je op zoek bent naar een motorfiets die zowel emotie als prestatie biedt, dan is de XSR900 GP zeker het overwegen waard.

Bij Motorcity kun je meerdere Yamaha modellen vinden wij zijn dan ook dealer van Yamaha, Kawasaki, Suzuki, Royalenfield en Can-Am