Lifestylefoto Royal Enfield Hunter 350 Dapper Grey van schuinboven genomen neerkijkend op de tank en motorrijder.

Royal Enfield Motoren bij Motorcity

De nieuwste telg van de familie: Royal Enfield
We verwelkomen Royal Enfield als zesde officiële merk bij Motorcity Amsterdam

De nieuwste telg van de familie: Royal Enfield
We verwelkomen Royal Enfield als zesde officiële merk bij Motorcity Amsterdam

Royal Enfield heeft in maart z'n intrede gedaan als aanvulling op ons aanbod in de alsmaar populairder wordende 'modern classics' categorie. Het merk met Engelse roots uit India is aan een opmars van jewelste bezig in Europa. We zijn dan ook megatrots dat we officieel Royal Enfield dealer zijn. We breiden hiermee ons aanbod van motoren met een klassieke look uit.

Het retro-segment is in toenemende mate vierkante meters aan het opslokken in de showrooms wereldwijd. Zo kennen we de Kawasaki Zxxx-RS klasse en de XSR-lijn van Yamaha. Maar er is een new kid on the block in Nederland. Althans, 'new kid' is misschien niet helemaal waar. Sterker nog, het is één van de oudst opgerichte motorproductie-merken in de wereld. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in India en is daar in 1955 opgericht, maar de historie van Royal Enfield vind z'n oorsprong al in 1891.

De laatste jaren in Nederland en Europa met recht een plekje in het motorlandschap weten te veroveren. Steeds vaker zien we de Royal Enfields voorbij schieten op het wegdek. Het eerste model bij Motorcity Amsterdam, de Royal Enfield Classic 350, hebben we onlangs onthuld. Maar voor wie niet bekend is met deze Royal Enfield: een absolute aanrader voor fans van classics met een frisse look die al te koop is vanaf €5.999,-

Royal Enfield in drie woorden omschreven: verfrissend, authentiek, betaalbaar.

Royal Enfield Classic 350

Met het naoorlogse G2-model als inspiratiebron, zag de Classic voor het eerst het levenslicht in 2008. Maar ook nu koestert deze machine nog altijd de tijdloze stijl & vormgeving van weleer met sierlijk ronde spatborden en een druppelvormige tank, kenmerkende klassieke koplamp, tijdloze vormen van de carterdeksels, uiteenlopende kleurstellingen en een onderscheidende diepe drumsolo uit de uitlaatpijp.

Alle elementen vallen in volmaakte harmonie samen in een meesterwerk: de Royal Enfield Classic. Met zijn elegantie en naadloze afwerking als glanzende illustratie van de uitzonderlijke bouwkwaliteit, straalt de Classic 350 een onovertroffen schoonheid en kwaliteit uit die nooit uit de mode zal raken en altijd up-to-date blijft.

Lees meer over de Classic 350

 

De Himalayan

Inmiddels hebben we ook de Himalayan naar de showroom gebracht. De roots voor dit ontwerp ligt bij de mountaineers. Tientallen jaren aan expedities. Duizenden kilometers over ongebaande paden en dwars door het meest uitdagende terrein. Jarenlange doorontwikkelingen aan een bergbeklimmer pur sang. Met deze ervaringen als bagage maakten ze hun eerste all-road motorfiets, de Himalayan.

De Himilayan is ontworpen voor echte kilometervreters. Zijkoffers, een extra jerrycan aan de voorpartij; dankzij de speciaal ontworpen bevestigingspunten kun je ieder moment de Himalayan bepakken of afbouwen. Op het LCD dashboard krijg je alle info, van het aantal gereden kilometers tot aan de onderhoudsintervallen.

Lees meer over de Himalayan

 

De Meteor 350

De Meteor is een geweldige aanvulling op de modern classic selectie bij Motorcity Amsterdam. Een cruiser pur sang. Heerlijk door het landschap heen zweven onderweg naar de zonsondergang. Motorisch gezien  is de Meteor 350 hier dan ook precies op ingericht. 349 CC-motor die 20PK levert, extreem soepel schakelt en zorgt voor vertier tijdens elke rit.

Een grote plus die niet onbenoemd mag blijven is dat dit het eerste model is van Royal Enfield met het Tripper-navigatiesysteem. Precies wat je nodig hebt als je een dagje de toeristische routes meepakt!

Lees meer over de Meteor 350

 

Royal Enfield Scram 411

De laatste toevoeging aan deze geweldige line-up is de 'Scram 411'.

Royal Enfield introduceert de compleet nieuwe Scram 411; een toegankelijke en beheersbare ‘street scrambler’ met het hart van een adventure motorfiets. Gebouwd op het bewezen LS-410 motorblok van Royal Enfield en een Harris Performance frame, combineert de Scram 411 pittige beheersbaarheid voor het drukke stadsverkeer, met betrouwbare capaciteiten voor wat ruigere wegen. De nieuwe Scram 411 is vanaf 14 mei 2022 bij de officiële Royal Enfield dealers verkrijgbaar.

Lees meer over de Scram 411.

 

Wil je meer te weten komen over deze nieuwe spring-in-'t-veld bij Motorcity Amsterdam? Kom dan naar ons Experience Center of bekijk de modellen door op deze link te klikken.