close up van iemand die remvloeistof van een motor bijvult

Kleine beurt motor

Voor een kleine beurt aan je motor in de regio Amsterdam zit je bij MotorCity goed. Snel, vaardig en veilig.

usp Gespecialiseerd personeel
usp Altijd motoren op voorraad
usp Online bestellen
usp Gratis thuisbezorgd

Kleine beurt motor

Kleine beurt voor alle motoren

Een kleine beurt aan je motor is vereist bij een vooraf bepaalde kilometerstand van de fabrikant of jouw jaarlijkse kilometerstand. Kleine onderhoudsbeurten zijn onder meer het vervangen van de olie en oliefilters, het controleren van de motor op 61 punten en het smeren van de draai- en smeerpunten.

 

Onderdelen kleine beurt

Hoe gaat een kleine beurt in z'n werk?

Afhankelijk van de staat van jouw motor zijn er bepaalde punten die we standaard doorlopen. Kleine motorservices omvatten doorgaans de volgende onderdelen en taken:

 • Olie vervanging:
  De olie in de motor wordt vervangen door nieuwe olie en eventueel een nieuw oliefilter. Dit is belangrijk voor een goede werking van de motor en om oververhitting en schade aan de motor te voorkomen.
 • Luchtfilter vervangen:
  Luchtfilters zorgen ervoor dat de lucht die de motor binnenkomt schoon is. Een vervuild luchtfilter kan leiden tot een slechte verbranding en slechte motorprestaties. Daarom is het belangrijk om het luchtfilter regelmatig te vervangen. Is dat niet nodig, dan laten we deze zitten. We vervangen deze direct zodra dit wel het geval is. 
 • Remvloeistof verversen:
  Remvloeistof in de remleidingen kan vervuild raken of verdampen, waardoor de remprestaties afnemen. Daarom is het belangrijk om de remvloeistof regelmatig te verversen. Dit zit bij de beurt inbegrepen. 
 • Ketting en tandwiel:
  Kettingspanning en kettingwielen controleren en stellen we indien nodig af. Dit is belangrijk om slappe ketting en overmatige tandwielslijtage te voorkomen.
 • Elektrisch systeem:
  We controleren het elektrische systeem van de motor, inclusief batterij, verlichting en instrumenten, goed werkt. Bandenspanning:
  Controleer de bandenspanning en pas deze indien nodig aan om ervoor te zorgen dat de banden de juiste spanning hebben. Dit is belangrijk voor de veiligheid en het rijgedrag van de motorfiets.
close up van persoon die spanning van een ketting controleert
Werkplaats Motorcity Amsterdam

Communicatie is key

Tijdens de kleine onderhoudsbeurt kunnen ook andere taken worden uitgevoerd, afhankelijk van de specifieke behoeften van de motor. Mochten we onverhoopt zaken zien die niet in orde zijn en door een vakman opgelost moeten worden, dan communiceren we hier duidelijk over. Niets wordt uitgevoerd zonder jouw toestemming. 

Monteur Motorcity Amsterdam in de werkplaats

Uitsluitend vakpersoneel voor uw kleine beurt

De kleine beurt voor uw motor is bij ons in goede handen. Voor kleine onderhoudswerkzaamheden of bandenwissels van welke aard dan ook, we zullen snel en kwalitatief handelen. Hiervoor werken we met uitsluitend met geschoolde monteurs en monteurs met een goede staat van dienst. 

Ons personeel zal je vriendelijk te woord staan en je vragen stellen om te achterhalen wat er precies aan de hand is met je motor. We zullen te allen tijde ons best doen om te helpen bij het oplossen van eventuele problemen die je motor heeft.

Al het personeel op onze werkplaats heeft beschikt over de kennis en ervaring hebben van bijna alle motoren en typen motoronderhoud. We zullen je adviseren over welke onderhoudsbeurten je motor nodig heeft en wat er tijdens deze beurten gedaan wordt. We geven ook advies over welke onderdelen of accessoires je kunt aanschaffen om de prestaties en levensduur van je motor te verbeteren.

We zijn er om jouw rijgenot op de motor te verbeteren en te verlengen. Als je vragen of opmerkingen hebt, aarzel dan niet om ze te stellen. 

Pak een lekker bakje koffie terwijl u wacht en ontmoet de motor community van MotorCity Amsterdam. 

Kleine beurt op een moderne werkplek

MotorCity Amsterdam heeft een ware metamorfose ondergaan. De werkplaats is gemoderniseerd en geoptimaliseerd .Bij ons kun je een volledig en modern ingerichte werkplaats verwachten. Sterker nog u kan meekijken. Grote ramen zijn geïnstalleerd zodat je af en toe kan kijken hoe het ervoor staat. 

 • Werkbanken: Er zijn vernieuwde werkbanken aanwezig waar ons personeel aan werkt. Deze banken zijn voorzien moeten van alle (technische) hulpmiddelen zoals tangen, sleutels, moersleutels en andere gereedschappen.
 • Gereedschappen: alle typen gereedschap is aanwezig op de werkplek. Dit kan variëren van basisgereedschap zoals tangen en moersleutels tot specifiek gereedschap voor het werken aan motoren.
 • Onderdelen en accessoires: Er zou voldoende ruimte moeten zijn om onderdelen en accessoires op te slaan. Dit kan in een magazijn of op planken in de werkplaats zijn.
 • Opslag: We hebben in 2022 een compleet nieuw expeditie laten bouwen met twee verdiepingen waar jouw motor veilig en verzeker wacht tot je 'm op komt halen.
 • Liften en Bruggen: State of the art liften die het werk van ons personeel ergonomisch verantwoord en makkelijk maakt, zodat de kwaliteit van de beurt er niet onder lijdt.
 • Afvoersysteem: Een gecertificeerd afvoersysteem om olie en andere vloeistoffen op te vangen tijdens het onderhoud aan de motoren.
 • Ventilatie: Een compleet ventilatie-systeem om de werkplaats te ventileren tijdens het werken aan de motoren. Op die manier dragen we bij aan een gezonde werkomgeving voor ons vakpersoneel. 
 • Correcte verlichting: Speciaal afgestemde verlichting om goed te kunnen zien tijdens het werken aan de motoren.
 • Klantenruimte: Voor u als klant hebben we een mooie coffee corner om te wachten terwijl je motor onderhouden wordt. Neem een lekker bakje koffie, praat met mede-rijders, pak een tijdschrift of bekijk onze grote collectie motoren. 
 • Overall veiligheid: De werkplaats voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften en er is voldoende veiligheidsuitrusting aanwezig voor personeel en bezoek, zoals handschoenen, veiligheidsbrillen en brandblussers.
 
Kettingspray op de motorbrug
achterwiel van motor in de werkplaats tijdens motoronderhoud

Snelle Service

Is je motor voor onderhoud of reparatie in onze garage en wilt u tijdelijk vervangend vervoer, dan bieden we dit uiteraard aan bij MotorCity Amsterdam.

Quick Service staat elke zaterdag voor u klaar in onze mooie koffiehoek voor elk soort compact onderhoud of een bandenwissel. Ons belangrijkste basisprincipe is hierbij:
Wie het eerst komt, wordt het eerst geholpen. Let wel: in de zomer zijn de wachttijden langer dan in de winter.

Heeft je een motor een grote beurt nodig? Neem dan contact op en maak een afspraak met onze planners. Heeft u ongeluk gehad of is er schade aan uw motor, kies dan voor een schadetaxatie of schadereparatie bij MotorCity Amsterdam. 

Maak een afspraak