Beste motorroutes voor A2-motorrijders

Motorroutes voor beginnende (A2) motorrijders!
In deze blog vind je enkele geweldige motorroutes voor beginnende (A2) motorrijders. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen rit door het platteland of een avontuurlijke tocht door de bergen, deze routes bieden voor elk wat wils.

Motorroutes voor beginnende (A2) motorrijders!
In deze blog vind je enkele geweldige motorroutes voor beginnende (A2) motorrijders. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen rit door het platteland of een avontuurlijke tocht door de bergen, deze routes bieden voor elk wat wils.

Motorroutes in Nederland

Ben jij een beginnende motorrijder? / Heb jij laatst je A2-motorrijbewijs gehaald en ben je op zoek bent naar mooie routes in Nederland, om te rijden en je vaardigheden te verbeteren? Dan ben je op de juiste plek gekomen!

In deze blog delen we enkele van de beste motorroutes voor beginnende motorrijders, die niet alleen prachtige uitzichten bieden, maar ook geschikt zijn voor rijders met beperkte ervaring. Van glooiende heuvels tot kronkelende wegen door pittoreske dorpjes en langs uitgestrekte weilanden, deze routes zijn perfect om te genieten van het rijden en het landschap. Maar eerst een paar tips en suggesties voor het rijden van motorroutes als beginnende motorrijder.

A2 motoren

Tips voor beginnende motorrijders

  1. Plan je route van te voren. Zorg dat je van te voren je route plant en controleer of er geen wegwerkzaamheden of andere verkeersstoringen zijn. Daarnaast is het van belang om een kaart of GPS-apparaat mee te nemen om je te helpen navigeren.
  2. Houd rekening met je eigen vaardigheden. Als beginnende motorrijder is het verstandig om niet meteen voor de meest uitdagende motorroutes te gaan. Begin met een motorroute die bij jou vaardigheid en ervaring past. Werk vanuit hier langzaam naar steeds uitdagendere routes.
  3. Neem regelmatige pauzes. Motorrijden kan vermoeiend zijn, vooral als je voor het eerst lange afstanden rijdt. Zorg ervoor dat je scherp blijft, door regelmatig pauzes te nemen en gehydrateerd te blijven.
  4. Draag altijd beschermende kleding. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Zorg ervoor dat je altijd beschermende kleding draagt, zoals een helm, handschoenen, motorjas, broek en laarzen. Dit kan je beschermen tegen letsel in geval van een ongeluk.
  5. Rijd defensief. Dit betekend dat je als motorrijder voorzichtig en alert rijdt, zodat je potentieel gevaarlijke situaties kunt vermijden. Dit houdt in dat je altijd bewust bent van je omgeving en voortdurend de weg voor je en om je heen in de gaten houdt.
  6. Rijd samen. Samen rijden kan je een prettigere rijervaring geven. Samen rijden kan niet alleen leuk zijn, maar ook zorgen voor extra veiligheid en ondersteuning onderweg.

Nu je alle tips hebt gelezen en toegepast, is het tijd om je helm op te zetten en je motor te starten! Nederland heeft tal van prachtige motorroutes die perfect zijn voor beginnende motorrijders. Hier zijn enkele van de beste motorroutes in Nederland:

Beginnende (A2) motorrijder route NL – De Veluwe route

De Veluwe route is een van de meest populaire motorroutes in Nederland, die door de prachtige Veluwe regio loopt. De route is ongeveer 12- kilometer lang en neemt je mee door uitgestrekte bossen, heidevelden en schilderachtige dorpjes.

Tijdens de route kom je langs allerlei bezienswaardigheden, zoals de Hoge Veluwe National Park, met zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Hier kun je genieten van de unieke flora en fauna van de Veluwe en kun je een bezoek brengen aan het beroemde Kroller-Muller museum, dat een uitgebreide collectie van moderne kunst en sculpturen heeft.

Daarnaast kom je langs de route in pittoreske dorpjes terechts, zoals Otterlo en Hoenderloo. Hier kun je even stoppen voor een lekker kopje koffie of een lunch in een gezellig café of restaurant. Verderop in de route kom je langs het charmante stadje Harderwijk, bekend om zijn historische binnenstad, vismarkt en dolfinarium.

De Veluwe route is over het algemeen goed begaanbaar en biedt zowel brede als smalle wegen, met af en toe enkele haarspeldbochten. Het is een perfecte route voor beginnende motorrijders die willen genieten van de natuur en rustige wegen, zonder te veel technische uitdagingen.

Beginnende (A2) motorrijder route NL – De Zuid-Limburg route

De Zuid-Limburg motorroute is een van mooiste routes in Nederland en uiterst geschikt voor de beginnende (A2) motorrijder! Deze route loopt door het glooiende landschap van Zuid-Limburg en biedt een prachtig uitzicht op heuvels, velleien en pittoreske dorpjes.

De route is een stukje langer dan de Veluwe route. De Zuid-Limburg route is namelijk ongeveer 230 kilometer lang en voert je langs verschillende bezienswaardigheden, zoals historische kastelen, wijngaarden, grotten en kerken. De route begint in de buurt van Maastricht en leidt je door charmante dorpjes zoals Gulpen, Valkenburg en Eijsden, die bekend staan om hun gezellige cafés en restaurants.

Tijdens de route passeer je ook verschillende natuurgebieden, waaronder het prachtige Nationaal Park De Meinweg, de Sint-Pietersberg en het Gerendal. Deze gebieden zijn ideaal om even te stoppen en te genieten van de rust en stilte van de natuur.

Wat betreft de route, bestaat hij uit kronkelende, smalle wegen en enkele steile hellingen en haarspeldbochten. Het is dus een wat uitdagendere route, maar ook zeer geschikt voor de beginnende motorrijder die zijn vaardigheden wilt uitbreiden.

Beginnende (A2) motorrijder route NL – De Waddenzeeroute

De waddenzeeroute is een prachtige motorroute die je langs de Waddenzee voert, door de provincies Friesland, Groningen en Noord-Holland. Het is een populaire route onder beginnende motorrijders vanwege de adembenemende landschappen en het gevoel van vrijheid dat je krijgt als je langs de kustlijn reist.

De route is ongeveer 350 kilometer lang en begint meestal in de buurt Harlingen, waar je de veerboot naar Terschelling of Vlieland kunt nemen. Vanaf daar rij je langs de kustlijn en passeer je kleine dorpjes zoals Holwerd, Lauwersoog en Den Oever. Onderweg kom je ook verschillende natuurgebieden tegen, waaronder het Waddengebied, het Lauwersmeer en de West-Friese Omringdijk.

Deze route is uiterst geschikt voor beginnende (A2) motorrijders. De wegen langs de weg zijn namelijk over het algemeen rustig en bochtig, met af en toe een steile helling. Een van de hoogtepunten van de Waddenzeeroute is het uitzicht op de Waddenzee. Dit is een van de grootste en meest unieke natuurgebieden van Europa en staat om deze reden ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Al met al is de Waddenzeeroute dus een geweldige optie voor zowel ervaren als beginnende motorrijders, die houden van mooie landschappen, rustige wegen en een gevoel van vrijheid.

Beginnende (A2) motorrijder route NL – De Achterhoek Motor Route

De achterhoek is een prachtige regio in Nederland die bekend staat om zijn mooie landschap en uitstekende motorroutes. Er zijn verschillende motorroutes die door de Achterhoek heen lopen en elke route biedt uiteraard een andere beleving.

Een van de meest populaire motorroutes in de Achterhoek is de Achterhoekse Motor Route (AMR). Deze route is ongeveer 250 kilometer land en voert je door de mooie natuur van de Achterhoek. De route begint en eindigt in Zelhem en neemt je mee door kleine dorpjes en historische steden zoals Doesburg, Bredevoort en Zutphen.

Tijdens de route kun je genieten van het prachtige landschap van de Achterhoek, met zijn glooiende heuvels, groende weilanden en kronkelende rivieren. Ook kom je land verschillende bezienswaardigheden, zoals kastelen, landhuizen en musea.

Kortom, de Achterhoekse Motor Route is een geweldige manier om de schoonheid van de Achterhoek te ontdekken en uiterst geschikt voor zowel beginnende als ervaren motorrijders.

Heb jij nog iets nodig voor je motoravonturen?

Voor inspiratie bij het kiezen van je eerste A2-motor kan je hier klikken. Bij MotorCity zijn we trots en erkend dealer van Yahama, Suzuki, Kawasaki, Royal Enfield, CFmoto en Can-Am. Ben je opzoek naar een occasion A2-motor, geen probleem. We hebben altijd een ruim aanbod

Je kunt ook altijd even contact opnemen voor advies en actueel aanbod in onze showroom. Of bel met 020 480 80 10.

Ben je opzoek naar specifieke accessoires of onderdelen. Of wil je iets laten monteren, neem dan contact op met onze werkplaats

A2 motoren