Studiofoto CF moto

CF moto

CF moto verkrijgbaar bij Motorcity
Sinds kort hebben we ons aanbod uitgebreid met een bijzondere machine. CF Moto! En wat zijn we verrast. Strakke lijnen, krachtige motoren en over de software is ook nagedacht. Vooral over de 700 CL-X Sport zijn we bij MotorCity Amsterdam erg te spreken en is inmiddels bestempeld als een van de gaafste modellen die we nu in de showroom hebben staan.

CF moto verkrijgbaar bij Motorcity
Sinds kort hebben we ons aanbod uitgebreid met een bijzondere machine. CF Moto! En wat zijn we verrast. Strakke lijnen, krachtige motoren en over de software is ook nagedacht. Vooral over de 700 CL-X Sport zijn we bij MotorCity Amsterdam erg te spreken en is inmiddels bestempeld als een van de gaafste modellen die we nu in de showroom hebben staan.

Historie

Maar eerst even een stukje achtergrond. Waar kennen we CF Moto van? Als je CF Moto op Google intypt dan hoef je niet ver te zoeken om te zien dat CF Moto naast motoren ook quads, of de zogenaamde ATV’s, produceert.

Waar hebben we dit eerder gezien? Ook de producent van de bekende driewielers in onze showroom, de Can-Ams, is een grootproducent van ATV’s.

In z’n totaliteit ontwikkelt en produceert CF Moto motorfietsen, scooters, motoren voor scheepvaart en andere sectoren maar is op dit moment vooral als producent van ATV’s toonaangevend.

Het merk werd opgericht in 1989 en mocht zijn dertigste verjaardag vieren als China’s grootste exporteur van ATV’s met een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 600.000 voertuigen. Deze worden door meer dan 2000 partners verdeeld in meer dan 100 landen. Sinds 2018 is CFMoto marktleider in Europa, met een hele grote voorsprong op de concurrentie.

Het merk wil zich verder ontwikkelen tot één van de meest vooruitstrevende bedrijven in de wereld op het gebied van powersports en heeft als doel om wereldwijd superieure producten te leveren aan dealers en fans.

En dan nu de motoren.

studiofoto CF moto 700-CL-X Heritage
Productfoto CF Moto 650 MT blauw op witte achtergrond

China meets Europe

Net als de Royal Enfield die we sinds 2022 in onze showroom hebben kun je stellen dat je bijzonder veel motor krijgt voor de prijs die je betaalt.

Veel mensen trekken hun wenkbrauwen op wanneer ze horen dat CF Moto van Chinese komaf is. Maar de glimlach komt al gauw als ze horen wat je voor de strak geprijsde motoren krijgt. Voor de meeste modellen, zoals de 650GT en de 800MT Touring, zie je namelijk Europese geborgenheid die het Chinese merk omarmt. En dat vinden we als nuchtere Hollanders toch wel fijn. Maar hoe dan? 

3 Letters: K T M. KTM heeft een dikke vinger in de Chinese hotpot (pap). Naast dat CF Moto al jarenlang onderdelen produceert voor de welbekende KTM's, is de oversteek ook andersom gemaakt. Dikke KTM-blokken drijven deze CF Moto motoren aan . Al in 2011 werd een samenwerking aangegaan met KTM op vlak van technologische ontwikkelingen, productiesystemen, supply chain management en distributie.

In het kader van de joint-venture die beide merken in 2017 tekenden onder de naam CFMOTO-KTMR2R, werden nieuwe bedrijfsterreinen ingericht met een oppervlakte van bijna 140.000 m², met onder andere een productiebasis, een testparcours, een R & D centrum en test- en verkoopcentra.

Kiska, het ontwerpbureau dat de strakke lijnen van KTM ontwikkeld heeft bijvoorbeeld ook het design van 650 GT ontworpen. En dat zie je direct terug. Motorisch gezien is de partnership met KTM erg hecht. De 800MT motor is hetzelfde 799cc twin LC8c blok als die van de KTM 790 Duke en 790 Adventure.

Hieronder de modellen bij MotorCity Amsterdam op een rijtje:

CF Moto modellen

700 CL-X Heritage

Enkele klassieke elementen van de 700CL-X springen onmiddellijk in het oog: de retro-geïnspireerde ronde koplamp, de aluminium zijpanelen van de brandstoftank, het met leder beklede zadel en de meerspaaks lichtmetalen velgen met Pirelli-banden.

De X-elementen van de 700CL-X Heritage zorgen voor een moderne toets en contrasteren met de klassieke designesthetiek.

Niet alleen heeft deze nieuwe CFMOTO een unieke stijl, de 700CL-X is ook voorzien van een uitzonderlijke uitrusting in dit segment: zo is de nieuwe 699 cc crossplane paralleltwin met 73 pk en 68 Nm uitgerust met ride-by-wire technologie, een slipperkoppeling en zelfs cruisecontrol.

Selecteer de ideale settings van de volledige instelbare KYB veerelementen en laat de 150 mm veerweg, zowel voor als achter, optimaal voor je werken.

€ 7.799,-

700 CL-X Heritage
Productfoto CF Moto 700CL-X Heritage Blauwzilver op witte achtergrond
CF Moto 700CL-X SPORT parelwit in een stoffige garage

700 CL-X Sport

De 700CL-X SPORT is onstuimig en energiek. Wat een gaaf ding! Deze café-racer koppelt eigenheid aan uitstekende prestaties en een verfijnde styling. De CL-X designtaal, met de “X”- elementen in onder andere de koplamp en het achterlicht, de ronde spiegels, het zichtbare frame, de aluminium zijpanelen en de slanke vorm van de brandstoftank, doet alle hoofden draaien.

Met de boven de kroonplaat gemonteerde clip-ons, het Maxxis-rubber rond de 17-inch velgen, de wave-type-remschijven en de Brembo Stylema monobloc remklauwen heeft de 700CL-X Sport een duidelijk agressievere houding. Het solo zadel, stoere windscherm en de ronde bar-end spiegels maken het plaatje af.

€ 9.099,-

700 CL-X Sport

650 GT

Geniet van glooiende heuvels, kronkelende kustwegen of gewoon van een ritje met je vrienden. De 650GT wordt aangedreven door een 650cc parallel twin en is voorzien van een nieuw kleuren-TFT-scherm. Het Continental ABS-remsysteem en het grote verstelbare sport-touring scherm maken het plaatje af. De 650GT is de ultieme grand tourer en dat tegen een scherpe CFMOTO prijs.

De 650GT deelt zijn 650cc parallel twin motorblok met de NK- en MT-modellen en levert een vermogen van 61 pk. De vermogenscurve van de motor is evenwichtig: soepel genoeg voor de beginnende rijder voor dagelijks woon-werkverkeer en volop vermogen wanneer dat nodig is.

Niet alleen de doorgedreven technische ontwikkeling bracht deze 650GT naar dit niveau. Ook de eigenzinnige lijnen van KISKA, het Duitse ontwerpbureau dat ook voor KTM werkt, geven de 650GT een onmiskenbare look.

€ 7.849,- 

 

650 GT
Actiefoto van twee motorrijders op een CF Moto 650 GT waarvan een met koffers uitgerust en de ander met passagier rijdend langs een heuvel
Motorrijder CF Moto 800MT Sport actiefoto rijdend op bergachtig terrein

MT800 Sport

De weg die voor ons ligt is niet altijd duidelijk gedefinieerd. Op elk pad, en rond elke onbekende bocht, wachten nieuwe ontdekkingen. Soms weet je niet waar je heen moet, maar heb je niets liever.

Dompel je onder in de vrijheid, in die adrenaline-flow, in sterke emoties. Bij het rijden gaat het er uiteindelijk niet om wat de fysieke bestemming is, maar welke mentale reis je aflegt. Elke rit is inspirerend.

Met de CFMOTO 800MT Sport wordt uw kompas opnieuw ingesteld.

€ 12.499,- 

MT800 Sport

650 MT

Ben je een avontuurlijke motorrijder en zoek je een betrouwbare en compleet uitgeruste motor met de beste prijs-kwaliteitsverhouding ? Dan is de 650MT voor jou de beste keuze. Het unieke gestroomlijnde ontwerp werd succesvol gekoppeld aan het beproefde en duurzame CFMOTO 650cc motorplatform. De typische en comfortabele all-road zitpositie vormt hier een mooie combinatie met volwassen rijeigenschappen en een complete uitrusting.

Bovendien is deze Adventure Tourer volledig bedacht en ontwikkeld voor reizen op een allegaartje van ondergronden. Smetteloos asfalt of een gehavende veldweg? De nieuwe instelbare upside-down voorvork en de monoshock achteraan zijn op hun taak berekend en aanpasbaar aan jouw persoonlijke wensen.

€ 7.499,- 

 

 

650 MT
Actiefoto van twee motorrijders op een CF Moto 650 MT met aanzicht schuin van voren in heuvelachtig landsschap.

CF Moto

Wil je op een van deze modellen een proefrit maken? Dat kan. Dit zijn de modellen nog eens op een rij: 700 CL-X Heritage, 700 CL-X Sport, 650 GT, MT800 Sport, 650 MT.

 

 

 

Neem contact op