kawasaki-2024-Z-Ninja-E1-motorcity

De eerste Kawasaki EVs - Ninja E1 en Z-E1

Daar zijn ze dan...
De Kawasaki Ninja E1 en de Kawasaki Z-E1 zijn werkelijkheid geworden. De stroomversnelling is ingezet.

Daar zijn ze dan...
De Kawasaki Ninja E1 en de Kawasaki Z-E1 zijn werkelijkheid geworden. De stroomversnelling is ingezet.

Kawasaki ZE-1 en Kawasaki Ninja E1

Kawasaki, het Japanse bedrijf dat, met meer dan zeventig jaar ervaring in de productie van hoogwaardige motorfietsen, onlangs al het voortouw pakte in de Elektrificering. De Eicma 2022 was daar het middelpunt van. Voor 2025 willen ze 10 CO2-neutrale modellen op de mark hebben. Die belofte lijkt ingelost te worden. Met de intro van de eerste twee modellen heeft Kawasaki nu de baanbrekende stap gezet in de wereld van elektrische voertuigen. Met trots introduceren ze hun allereerste elektrische motorfietsen, de Ninja E-1 en de Z E-1, die een nieuw tijdperk inluiden voor het legendarische merk.

Deze elektrische motoren zijn niet zomaar een toevoeging aan het Kawasaki-assortiment, maar ze vertegenwoordigen de toekomst van mobiliteit op twee wielen. De Ninja E-1 en de Z E-1 zijn speciaal ontworpen om de uitdagingen van stedelijke mobiliteit aan te gaan. Laten we eens dieper ingaan op wat deze innovatieve motoren te bieden hebben.

 

 

 

kawasaki-2024-Z-E1-motorcity

Kawasaki ZE-1 en Kawasaki Ninja E1

Een van de meest opvallende kenmerken van de Kawasaki Ninja E-1 en de Kawasaki Z E-1 is hun volledig elektrische aandrijving, waardoor ze emissievrij en milieuvriendelijk zijn. Met een borstelloze motor van 5 kW (met een piekvermogen van 9 kW) bieden ze indrukwekkende prestaties en een stille, soepele rijervaring. Deze motoren dragen bij aan het verminderen van luchtvervuiling en geluidsoverlast in stedelijke gebieden, wat een cruciale stap is naar een schonere en gezondere omgeving.

Gebruiksvriendelijk en Innovatief

Kawasaki heeft de Ninja E-1 en de Z E-1 ontworpen met het oog op gebruiksgemak en innovatie. Deze motoren zijn "Twist en Go", wat betekent dat ze geen koppeling of versnellingen hebben. Dit maakt ze uiterst geschikt voor zowel beginnende als ervaren rijders. Bovendien bieden ze twee rijmodi, namelijk "Road" en "Eco", waardoor je de rijervaring kunt aanpassen aan jouw voorkeur en rijomstandigheden.

Een opwindende functie genaamd "e-boost" stelt je in staat om tijdelijk extra vermogen te benutten, wat resulteert in snelle acceleratie en een mogelijke topsnelheid van 99 km/u. Dit is vooral handig in stedelijke gebieden waar snelheid en manoeuvreerbaarheid van groot belang zijn. Daarnaast is er een handige "loopmodus" waarmee je de motorfiets stapvoets kunt bewegen, wat handig is bij parkeren of op hellingen.

Stijlvol en Geavanceerd

De Ninja E-1 en de Z E-1 zijn niet alleen indrukwekkend qua prestaties, maar ook qua design. Ze zijn voorzien van een unieke Metallic Bright Silver en Metallic Matte Lime Green afwerking, die de toekomstige esthetiek van Kawasaki's elektrische modellen vertegenwoordigt. Bovendien beschikken ze over een prachtig TFT-display met smartphone-connectiviteit, waarmee je belangrijke informatie zoals de batterijstatus, actieradius en geselecteerde rijmodus kunt bekijken.

Laden en Batterijen

Een van de meest opmerkelijke aspecten van de Ninja E-1 en de Z E-1 is hun flexibele laadopties. Ze worden aangedreven door twee uitneembare batterijen die parallel zijn aangesloten. Dit zorgt voor efficiëntere oplaadmogelijkheden in vergelijking met concurrenten met slechts één batterij. De batterijen kunnen worden opgeladen via een dockingstation of een kabel die is aangesloten op een stopcontact onder het zadel.

kawasaki-2024-Z-E1-motorcity-2
kawasaki-2024-Z-Ninja-E1-motorcity-2

De Toekomst van Kawasaki EV's

De introductie van de Ninja E-1 en de Z E-1 markeert het begin van een nieuw tijdperk voor Kawasaki. Het bedrijf is vastbesloten om groene en milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen te bieden. Deze motoren zijn slechts het begin, want Kawasaki heeft plannen om in de toekomst hybride en zelfs waterstofaangedreven modellen uit te brengen. De "e-1" aanduiding suggereert zelfs dat krachtigere "e-2" modellen in de pijplijn kunnen zitten.

Kortom, de Ninja E-1 en de Z E-1 zijn niet zomaar elektrische motorfietsen; ze vertegenwoordigen een nieuw tijdperk van innovatie, stijl en milieubewustzijn in de motorwereld. Met hun geavanceerde technologie, gebruiksgemak en aantrekkelijke design zijn ze de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een spannende en duurzame manier van reizen. Blijf op de hoogte voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid, want deze Kawasaki EV's zullen zeker veel aandacht trekken in de wereld van tweewielers.

De Kawasaki EV's vind je bij MotorCity Amsterdam

De officiële beschikbaarheid van de eerste EV's van Kawasaki, de Ninja E1 en de Z E1 zijn nog niet bekend, net als de prijs. Omdat het om een nieuwe categorie gaat, is een gok naar de prijs echt nog een te grote. We houden jullie uiteraard op de hoogte. 

Wat zeker is, is dat je deze machines van de toekomst als eerst bij MotorCity Amsterdam zal zien. Ook onze werkplaats zal aangepast worden op de revolutie van de EV's.

Om meer over deze revolutie te ontdekken, hebben we hier wat artikelen dat je inzicht geven in de nieuwe wereld. Lees hier een inleidend artikel. Of over de revolutie zelf en over de milieu-effecten van het elektrisch motorrijden. Heb je vragen, neem dan contact met ons op.