2023-Royal-Enfield-Bullet-350-motorcity-5

De nieuwe Royal Enfield Bullet 350

De ultieme renaissance binnen de Royal Enfield-familie
De Royal Enfield Bullet 350. De nieuwste toevoeging in de 350 klasse. En ook bij deze spatten de klassieke elementen er weer vanaf.

De ultieme renaissance binnen de Royal Enfield-familie
De Royal Enfield Bullet 350. De nieuwste toevoeging in de 350 klasse. En ook bij deze spatten de klassieke elementen er weer vanaf.

De nieuwe Royal Enfield Bullet 350

Om de Bullet 350 te leren kennen, gaan we terug in de tijd. Een echt stukje motorhistorie. De Royal Enfield Bullet heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1932, toen hij voor het eerst werd geïntroduceerd. Toen al bracht deze motorfiets geavanceerde kenmerken in de wereld van motorfietsontwerp. Een van de meest opvallende innovaties was de introductie van achterwielophanging met een swingarm in 1948, een revolutie in de motorwereld die snel door andere fabrikanten werd overgenomen.

2023-Royal-Enfield-Bullet-350-motorcity-7

De Bullet 350 - gevormd door de tijd

Deze motorfiets heeft zichzelf bewezen op de moeilijkste terreinen en onder de zwaarste omstandigheden. Hij heeft kampioenschappen gewonnen in trials en internationale Six Days Trials-wedstrijden, ronderecords gevestigd op het Isle of Man en de hoogste bergpassen bedwongen. De Bullet is altijd een betrouwbare metgezel geweest, of het nu ging om weekenduitjes, avonturen over de hele wereld, woon-werkverkeer of ruige off-roadritten. Voor meer dan een miljoen gepassioneerde rijders over de hele wereld is de Bullet een trouwe partner gebleven.

De Bullet in de Indiase Samenleving

De Bullet is niet alleen een langlopend model in productie, maar ook een integraal onderdeel geworden van de Indiase samenleving. Het wordt doorgegeven van de ene generatie op de andere en heeft meer dan 1000 'Riders Clubs' voortgebracht. Voor deze toegewijde liefhebbers is de Bullet meer dan zomaar een motorfiets; het is een symbool van trots en identiteit. "Bullet Meri Jaan" (Bullet is mijn leven) is voor hen niet alleen een pakkende song, maar een krachtig symbool dat authenticiteit, stoïcisme, betrouwbaarheid en individualiteit belichaamt.

De Nieuwe Bullet 350: Royal Enfield's Iconische Erfgoed

Als motorliefhebber kan je niet anders dan respect hebben voor de Royal Enfield Bullet. Deze motorfiets heeft de tand des tijds doorstaan, en zijn geschiedenis strekt zich uit over meer dan negen decennia. In 2023 introduceert Royal Enfield de nieuwste toevoeging aan deze legendarische reeks: de 2023 Bullet 350. Laten we eens dieper ingaan op wat deze nieuwe Bullet te bieden heeft en waarom dit model zo iconisch is in de wereld van het motorrijden.

De Bullet 350 2023: Een Nieuwe Legende

Nu brengt Royal Enfield de Bullet naar een nieuw tijdperk met de introductie van de 2023 Bullet 350. Deze motorfiets bouwt voort op het erfgoed van zijn voorgangers en voegt moderne verfijning toe om te voldoen aan de eisen van de hedendaagse motorrijders. Het hart van de nieuwe Bullet is het J-Platform motorblok van Royal Enfield, dat al bewezen heeft soepel en verfijnd te zijn.

2023-Royal-Enfield-Bullet-350-motorcity-1
2023-Royal-Enfield-Bullet-350-motorcity-3

De Bullet 350 is de nieuwste telg in 350 klassee

De Bullet was een bekende in de stal van Royal Enfield, voorheen met een 500cc-blok en dan nu terug met de 350cc. Een perfecte aansluiting of teveel overlap? Laten we ze eens uit elkaar zetten. 

De Meteor 350, bijvoorbeeld, heeft een meer moderne uitstraling en is ontworpen voor comfortabel cruisen. Het is uitgerust met geavanceerde technologie, zoals een digitaal instrumentenpaneel en smartphone-connectiviteit. In tegenstelling tot de Bullet 350 heeft de Meteor 350 een twin-shock achtervering en een andere rijhouding, waardoor hij zich onderscheidt als een moderne cruiser.

De Classic 350 daarentegen blijft trouw aan zijn naam en biedt een tijdloos ontwerp dat doet denken aan vintage motorfietsen. Het heeft een meer relaxte zithouding en is populair onder liefhebbers van klassieke motorfietsen. De Bullet 350 deelt sommige van deze klassieke elementen, maar met een meer gestroomlijnde en eigentijdse uitstraling.

De HNTR 350 is ontworpen voor avontuur en off-road rijden. Het heeft robuuste off-road banden, een hooggeplaatste uitlaat en extra bescherming om ruige terreinen aan te kunnen. In vergelijking met de Bullet 350, die meer geschikt is voor dagelijks woon-werkverkeer en cruisen, is de HNTR 350 gericht op off-road liefhebbers.

Het verschil met de HNTR 350 is duidelijk en uiteindelijk is het de zithouding die het gebruik van de Bullet 350 zal bepalen. De Classic en de Meteor zijn meer van het cruise-principe. 

Rijcomfort van de Bullet 350

De Bullet 350 is een motorfiets die zich richt op de liefhebbers van puur motorrijden en tijdloze stijl. Zijn eencilinder motor met 349cc levert een sterk koppel bij lage toerentallen, waardoor hij soepel en responsief is, ideaal voor stadsritten en ontspannen cruisen op de snelweg. De 5-traps versnellingsbak zorgt voor een moeiteloze schakelervaring en maakt hem geschikt voor zowel beginnende als ervaren rijders.

Het comfortabele enkelzitszadel en de ergonomie van de motorfiets zijn ontworpen voor lange ritten, waardoor het een uitstekende keuze is voor avontuurlijke weekendtochten. Bovendien is de Bullet 350 gemakkelijk aan te passen aan de persoonlijke stijl van de rijder, dankzij de beschikbare accessoires en afwerkingen.

Kortom, de 2023 Bullet 350 van Royal Enfield biedt een combinatie van erfgoed, stijl en betrouwbare prestaties. Het is een motorfiets die een brug slaat tussen het verleden en het heden, en die rijders de kans biedt om de open weg te verkennen met een vleugje klassieke charme. Of je nu een doorgewinterde rijder bent of net begint aan je motoravontuur, de Bullet 350 heeft iets te bieden voor iedereen die de vrijheid van het motorrijden omarmt.

2023-Royal-Enfield-Bullet-350-motorcity-4

Motorprestaties:

  • Type: Eencilinder, 4-takt, lucht-oliegekoeld
  • Inhoud: 349cc
  • Maximaal Vermogen: 20.2 BHP bij 6100 tpm
  • Maximaal Koppel: 27 Nm bij 4000 tpm

Dankzij brandstofinjectie levert de motor een sterk koppel bij lage toerentallen en een soepele, lineaire vermogensafgifte. Het zuivere en soepele schakelen met de geoptimaliseerde 5-traps versnellingsbak zorgt voor een superieure rijervaring.

Rijeigenschappen en Comfort van de Bullet 350

Het chassis van de Bullet 350 2023 is ontworpen voor verbeterde rijeigenschappen en wendbaarheid. Het is steviger dan eerdere Bullet-modellen, wat meer vertrouwen geeft bij hogere bochtsnelheden en stabiliteit op rechte wegen. De voorvorken van 41 mm en bredere banden verbeteren de algehele handling.

Vering en Banden:

Vering Voor: Telescopisch, 41 mm vork
Vering Achter: Emulsieschokdempers met dubbele buis en instelbare voorbelasting
Voorband: 100/90 - 19"
Achterband: 120/80 - 18"

Met een vernieuwde enkele zitplaats, ontworpen met aandacht voor ergonomie en hoogwaardige materialen, is comfort gegarandeerd. De nieuwe Bullet behoudt zijn karakteristieke, overzichtelijke uitstraling en voegt subtiel geëvolueerde styling toe voor een verbeterde look en feel.

De Toekomst van de Bullet

Edities en Afwerkingen

De 2023 Bullet 350 wordt in Europa uitgebracht in twee verschillende edities, elk met met de hand gemaakte details en hoogwaardige afwerking.

Edities:

  1. Bullet Standard (Zwart en Maroon): Uitgerust met twee kanaals ABS, schijfrem achter, en afgewerkt met elegante handgepin-stripte tanks, chromen en gouden badges.
  2. Bullet Black Gold: Een premium variant met een opvallende combinatie van mat- en glanzend zwarte tank, koper- en goudkleurige 3D badge, koperkleurige pinstriping en trendy, blacked-out motorblok en componenten. Deze editie wordt ook geleverd met tweekanaals ABS en schijfrem achter.

Accessoires en Uitrustingen

Royal Enfield biedt een uitgebreid ecosysteem van 28 originele motorfietsaccessoires voor de Bullet 350 2023. Negen van deze accessoires zijn speciaal ontworpen en ontwikkeld voor deze motorfiets. Ze omvatten comfortabele touring- en lage zadels, een touring-stuur en hoogwaardige motoruitrustingen zoals helmen en kleding die de legendarische pinstriping van de Bullet weerspiegelen.

Met de introductie van de 2023 Royal Enfield Bullet 350 wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke geschiedenis van deze legendarische motorfiets. Het is een eerbetoon aan het verleden en een belofte voor de toekomst, en het belichaamt de geest van avontuur en vrijheid die motorrijden zo speciaal maakt.

Dus, of je nu een doorgewinterde motorrijder bent die herinneringen koestert aan eerdere Bullet-modellen of een nieuwkomer in de wereld van het motorrijden, de Bullet 350 2023 heeft voor iedereen iets te bieden. Het is niet zomaar een motorfiets; het is een symbool van puur motorrijden, een erfenis van avontuur en een metgezel voor het leven.

Als je op zoek bent naar een motorfiets die geschiedenis, stijl en prestaties combineert, dan is de 2023 Bullet 350 van Royal Enfield zeker het overwegen waard. Dit is meer dan alleen een motorfiets; het is een legende op twee wielen. Dus stap aan boord en ervaar de tijdloze aantrekkingskracht van de Royal Enfield Bullet. Het wachten is voorbij, en de open weg roept.

 

2023-Royal-Enfield-Bullet-350-motorcity-2

Bekijk de Bullet 350 bij Motorcity vanaf November

De Bullet 350 vind je bij MotorCity Amsterdam. MotorCity is de erkende Royal Enfield in de regio. Alle nieuwe modellen vind je bij ons alsmede ocassions. Kom naar onze showroom in Amsterdam en laat je verwennen door het aanbod, de service en ons professionele maar gezellige personeel.