Motor oordoppen

Het belang van oordoppen op de motor
Een aspect van motorrijden dat vaak over het hoofd wordt gezien: gehoorbescherming.

Het belang van oordoppen op de motor
Een aspect van motorrijden dat vaak over het hoofd wordt gezien: gehoorbescherming.

De Motor en Oordoppen

Als motorrijder denk je al snel aan oordoppen en motoren op het moment dat je je eerste kilometer op de snelweg achter de rug hebt. Als motorrijders zijn we gewend aan de vrijheid en het avontuur dat rijden op twee wielen met zich meebrengt, maar we moeten ook zorgen voor onze veiligheid en gezondheid. Gehoorbescherming is een onderwerp dat van vitaal belang is en dat we serieus moeten nemen tijdens onze ritten.

A2 motoren
Feature close up foto van uitlaat CF Moto 650 GT

Het geluid van de motor: een verraderlijke bedreiging

Het krachtige geluid van de motor is een van de meest opwindende aspecten van het rijden op een motorfiets. Het geluid kan ons een gevoel van kracht en vrijheid geven, maar het kan ook een verraderlijke bedreiging vormen voor ons gehoor. Motor oordoppen helpen hier dus bij.

Langdurige blootstelling aan het lawaai van de motor en het windgeruis tijdens het rijden kan geleidelijk aan gehoorverlies veroorzaken. Daarnaast kan het zorgen voor constante vermoeidheid en een verminderde concentratie tijdens het rijden.

Gehoorbeschadiging: De stille vijand

Gehoorbeschadiging is een sluipende vijand die zich vaak onopgemerkt ontwikkelt. Op korte termijn kunnen we merken dat we na een rit een beetje doof zijn, maar op de lange termijn kan onbeschermde blootstelling aan het motorlawaai ernstige gevolgen hebben.

Gehoorverlies kan onomkeerbaar zijn, en eenmaal beschadigde zintuigcellen kunnen niet herstellen. Preventie is daarom essentieel om het gehoor te beschermen en te behouden.

gehoorbeschadiging
op maat gemaakte oordoppen voor motorrijders

Soorten oordoppen voor motorrijders

Het goede nieuws is dat er verschillende effectieve manieren zijn om je gehoor te beschermen tijdens het motorrijden:

1. Oordopjes: Oordopjes speciaal ontworpen voor motorrijders zijn een populaire optie. Ze zijn gemaakt van materiaal dat lawaai dempt zonder alle geluiden te blokkeren, zodat je nog steeds belangrijke signalen, zoals sirenes of claxons, kunt horen.

2. Gehoorbeschermers met filters: Deze gehoorbeschermers hebben ingebouwde filters die het geluidsniveau verminderen terwijl ze spraak en andere belangrijke geluiden behouden.

3. Helmmet geluidsisolatie: Als je bereid bent te investeren in een hoogwaardige helm, kun je er een kiezen met geluidsisolatie om het motorlawaai te verminderen.

4. Op maat gemaakte oordopjes: Voor een perfecte pasvorm kun je op maat gemaakte oordopjes laten maken bij een audicien of bijvoorbeeld Noizezz en Alpine

De voordelen van motor oordoppen

Het dragen van gehoorbescherming tijdens het motorrijden biedt tal van voordelen:

1. Bescherming tegen gehoorverlies: Het meest voor de hand liggende voordeel is de bescherming van je gehoor tegen langdurige blootstelling aan hoge geluidsniveaus.

2. Rijcomfort: Het verminderen van het motorlawaai en windgeruis zorgt voor een meer comfortabele en ontspannen rit.

3. Veiligheid: Gehoorbescherming helpt vermoeidheid te verminderen, wat je alertheid en reactietijd verbetert, wat essentieel is voor een veilige rit.

4. Focus op het rijden: Doordat je minder wordt afgeleid door het lawaai, kun je je beter concentreren op het verkeer en je omgeving.

gehoorbescherming voor motorrijders

Motor oordoppen voor jou

Het is cruciaal om onze passie voor motorrijden te combineren met veiligheidsbewustzijn. Gehoorbescherming op de motor mag niet worden genegeerd. Laten we onze oren net zo goed koesteren als onze geliefde motorfietsen.

Investeer in hoogwaardige gehoorbescherming die bij je past en geniet van zorgeloze ritten, wetende dat je je gehoor beschermt voor de toekomstige avonturen die nog in het verschiet liggen. Veiligheid eerst, altijd!

Bij MotorCity kun je diverse motor oordoppen halen die over het algemeen goed volstaan. Voor sommige mensen is het beter om op maat gemaakte oordoppen te bestellen. Via bedrijven als Alpine en Noissez kun je deze bestellen. Dit zijn oordoppen die naar door middel van een mal naar jou oor gemaakt worden. 

Motor oordoppen bij MotorCity

Als je rechttoe rechtaan motor oordoppen zoekt, kom dan langs bij MotorCity Amsterdam. Wil je een setje op maat laten maken, breng dan een bezoek aan je lokale hoorwinkel of audicien bij jou in de buurt. Check dan eerst even of ze de volgende merken verkopen: Noissez of Alpine. Deze merken die bekend staan in de motorwereld om hun kwaliteit voor op maat gemaakte motor oordoppen. 

Heb je vragen over oordoppen of andere motoraccessiores, neem dan contact op. 

A2 motoren