stipt polish producten

Motor schoonmaken

Hoe maak je jouw motor goed schoon?
Je motor schoonmaken is een klusje dat je vooral niet wilt overslaan, zo houd je jouw motor in goede conditie.

Hoe maak je jouw motor goed schoon?
Je motor schoonmaken is een klusje dat je vooral niet wilt overslaan, zo houd je jouw motor in goede conditie.

Hoe kun je het beste je motor schoonmaken?

Hoe kun je het beste je motor schoonmaken en waarom? Als de winter straks voorbij is en het voorjaar zit er weer aan te komen dan wil je jouw motor weer in top conditie hebben voor het komende motorseizoen.

Heeft jouw motor stilgestaan of heb je de gehele winter doorgereden? Het is hoe dan ook belangrijk jouw motor goed schoon te maken zodat jouw motor lekker blijft rijden en je niet voor onnodige onderhoudskosten komt te staan. Daarnaast blijft jouw motor natuurlijk ook hoger in zijn waarde als deze netjes onderhouden is.

Om jouw motor goed schoon te maken hebben wij de volgende benodigdheden voor je op een rijtje gezet:

  • Water met voorkeur een tuinslang of een hogedrukspuit.
  • Sop.
  • Een velgen reiniger.
  • Ketting reinigingsborstel en ketting spray.
  • Een spons, washandschoen of een poetsdoek.
  • Een droogdoek.
  • Een paddock stand.*
A2 motoren
Motor schoonmaken
Motorcross motorrijder die door de modder rijd

Hoe maak je jouw motor goed schoon:

Dan zijn we nu aangekomen bij de schoonmaak van je motor. Hieronder volgt een stappenplan voor het schoonmaken en reinigen van je motor:

Stap 1:

Begin met het afspoelen van je motor, dit doe je met water zodat alle viezigheid zoals zand van je motor afgespoeld word. Het is belangrijk je motor eerst goed af te spoelen zodat als je begint met poetsen je geen krassen maakt op je motor doordat er nog zand op zit. Tip: Begin van boven naar beneden met afspoelen, je wilt immers niet dat je uitlaat volloopt of dat het zand onderop je motor naar boven springt.

Stap 2:

Lekker soppen! Zorg ervoor dat je jouw motor goed insopt en laat de sop eventjes kort zitten mits je haast hebt natuurlijk. Zo kan de sop overal goed z’n werk doen.

Stap 3:

Pak je schoonmaak spons, doek of handschoen er maar bij en poetsen maar! Begin ook hier boven aan de motor zodat je geen zand wat misschien nog onderop de motor zit meeneemt naar je mooie lak. Met een poetsdoek of handschoen kun je beter overal tussen komen aangezien een motor veel hoekjes en nauwe plekken heeft.

Stap 4:

Die vieze velgen ja die hebben natuurlijk het vuil van straat maar ook het vet van je ketting opgepikt. Deze zijn daarom ook altijd het lastigste schoon te maken. Maar niet getreurd met een goede velgen reiniger en een handige washandschoen kom je overal tussen en maak je jouw velgen weer blinkend schoon.

Stap 5:

Als je ook jouw motor ketting schoon wilt maken tijdens deze wasbeurt dan is het handig dit wellicht als eerste te doen. Je hebt namelijk kans op vet spettertjes die door het reinigen met de kettingborstel op jouw motor terecht kunnen komen. Je kunt dit er dan tijdens het poetsen met wat sop weer direct afhalen. Hoe je jouw motor ketting goed schoonmaakt lees je hier.

Stap 6:

Je motor afspoelen. Zodra je alles goed gesopt en gepoetst hebt spoel je alle sop resten af met schoon water. Je kunt dit eventueel nog een keertje herhalen zodat je zeker weet dat alle resten weg zijn.

Stap 7:

Het droogmaken van je motor. Gebruik een goed absorberende doek en droog je motor goed af. Je zal zien dat je motor weer stralend schoon is.

Stap 8:

Na al dat poetsen is je motor weer super schoon en dat betekend ook dat jouw motor weer wat nieuw vet nodig heeft. Je kunt je ketting weer insprayen met ketting spray. En alle hendels zoals die van je remmen, je voetsteunen en je standaard mogen ook meegenomen worden. Dit kan met dezelfde ketting spray spuitbus van Putoline.

Motor schoonmaken

Als het goed is staat jouw motor er nu weer stralend bij.

Heeft jouw motor nog extra aandacht nodig zoals een kleine of grote beurt? Neem dan contact op met onze werkplaats. Ons team van werkplaats specialisten staat voor je klaar.

Tijdens het wachten op jouw kleine beurt kun je een lekkere bak koffie nemen in onze koffiecorner of bij een grotere beurt bieden wij ook vervangend vervoer aan.

lees ook:

Bandenspanning motor

Je motor ketting schoonmaken

Koelvloeistof motor vervangen

Balhoofdlagers motor

A2 motoren
MT10SP schoonmaken met hogedrukspuit