Daytona bike week sfeerimpressie

Motorevenementen

Coolste motorevenementen ter wereld
In deze blog laten wij jouw de coolste motorevents van de wereld zien! En op het einde nog een persoonlijke favoriet als bonusevenement. Lees snel verder!

Coolste motorevenementen ter wereld
In deze blog laten wij jouw de coolste motorevents van de wereld zien! En op het einde nog een persoonlijke favoriet als bonusevenement. Lees snel verder!

Motorevenementen

Motorevenementen wereldwijd brengen liefhebbers en motorrijders samen om hun passies en hun verlangen naar het motorrijden te delen.

Jaren geleden werd een bijeenkomst van motorrijders op een plek afgekeurd, maar er is vooruitgang geboekt; motorevenementen zijn nu leuk en welkom omdat ze motorrijders samenbrengen met leuke festivals, vriendschap, eten en muziek.

Als je als motorrijder op zoek bent naar een snel uitje naar een motorevenement, ben je hier op de juiste plaats. Hier hebben we enkele van de coolste motorevenementen ter wereld verzameld die je in 2023 kunt bijwonen

11 coolste motorevenementen ter wereld:

Motorcross event in frankrijk

1. Enduropale Le Touquet- Le Touquet, Pas-de-Calais- Frankrijk.

Het is niet alleen een cool motorevenement, maar staat ook bekend als de zwaarste strandrace ter wereld. Enduropale Le Touquet begon in 1975 en verwierf in 40 jaar bekendheid vanwege de uitdagende maar leuke parcoursen en de spannende sfeer.

Het is gratis om naar te kijken, gratis om aan deel te nemen en voor iedereen toegankelijk; geen wonder dat de rally meer dan 1000 rijders en 500.000 toeschouwers uit heel Europa bijeenbrengt.

Het parcours beslaat bijna 14 km en loopt langs de Franse Opaalkust over zandstranden en in imposante duinen uitgehouwen paden.

De race is een fascinerend jaarlijks spektakel met deelnemers, professionals en amateurs die strijden in extreme omstandigheden met verschillende off-road uitdagingen en moeilijke obstakels.

Dankzij de rally is Le Torquet nu een bruisende toeristische bestemming met een bruisend nachtleven, spannende activiteiten en een gratis camping die iedereen een gezellige sfeer biedt.

2. Sturgis motorrally- South Dakota USA

Sturgis wordt beschouwd als 's werelds grootste motorrally, met elk jaar meer dan 700.000 motorrijders, concertfanaten en toeschouwers uit de hele wereld die de rally bijwonen.

Het hele stadje wordt tijdens de rally tien dagen lang overspoeld door motoren, feesten, eten, muziek en motorshows.

De rally werd voor het eerst gehouden in 1938 en was aanvankelijk gericht op races en stunts om rijvaardigheid en creativiteit te testen, maar is sindsdien geëvolueerd naar heuvelbeklimmingen en motorcrossen.

Het publiek kan nu genieten van het fantastische spektakel van waaghalzen die uitdagende parcoursen manoeuvreren, zoals de halve mijl baanrace, schanssprongen, frontale auto-ongelukken en bordwandcrashes, waardoor het evenement enorm populair is geworden.

Of je nu een amateur, een professional of gewoon een toeschouwer bent, de rally trekt iedereen aan. In 2015 was er een recordaantal van 739.000 toeschouwers bij de 75e verjaardag.

motorrally south dakota
elefantentreffen duitsland

3. Elefantentreffen - Thurmansbang en Solla, Duitsland

Elefantereffen is niet voor bangeriken. Je zou verwachten dat een motorevenement warm weer is, maar dit is anders. In hartje winter, tijdens het laatste weekend van januari of het eerste weekend van februari, wordt de rally gehouden in het Beierse woud, 110 mijl ten oosten van München, Duitsland.

Het Elefantereffen bestaat al meer dan 60 jaar en elk jaar komen er minstens 5000 tot 10000 rijders. De naam "Olifantenrally" is geïnspireerd op de olijfkleurige Zündapp KS 601, ofwel de "Groene Olifant", die in de jaren vijftig aan het evenement deelnam en ook nu nog te zien is.

Het evenement is een driedaagse extravaganza vol gelach, verhalen, gebraden varkens en drankjes in het bos met andere vriendelijke hardcore motorliefhebbers uit heel Europa en de rest van de wereld. Het vriest meestal, maar dat lijkt niemand te deren, en soms zie je motorrijders in opvallende kostuums.

4. Daytona Bike Week- Daytona, USA

Daytona Bike Week is ongetwijfeld een van de grootste en beroemdste motorevenementen ter wereld.

Het evenement werd meer dan 80 jaar geleden opgericht en wordt elk jaar in de eerste week van maart gehouden; de data variëren echter jaarlijks.

Daytona Beach ligt aan de Atlantische kust van Florida en is ook gastheer van de Daytona 500 NASCAR-race.

Daytona Bike week verwelkomt meer dan 500.000 motorrijders en toeschouwers uit de hele wereld voor een tiendaagse rally vol festiviteiten, waaronder motorraces, giveaways, motorstunts, concerten, feesten en straatfestivals waar het hele gezin van kan genieten.

Het evenement kan alleen maar worden beschreven als fantastisch met allerlei ongelooflijke machines, Harleys, Honda, Yamaha- noem maar op, het is op Daytona Bike Week.

Daytona Bike Week- Daytona, USA
The One moto show- Oregon, USA.

5. The One moto show- Oregon, USA.

Elk jaar komen motorliefhebbers samen in Portland, Oregon, voor een heel andere, unieke motorbeurs. De One moto show werd opgericht in 2009 en is uitgegroeid tot 's werelds grootste en beroemdste custom motor show.

Het evenement telt meer dan 300 custom-built motorfietsen die wereldwijd door hun bouwers zijn ingezonden en worden tentoongesteld in grote historische pakhuizen in Portland.

De geweldige sfeer in Portland en de unieke artistieke flair maken het een perfecte plek om motorfietsen te vieren en plezier te maken.

Gasten van alle leeftijden en achtergronden wonen het weekend lang het evenement bij en genieten onder meer van live concerten, kunst met motorthema's, stuntshows, lokaal eten en drinken. Gasten ontmoeten ook andere motorrijders, sponsors, verkopers en vele andere mensen uit de hele wereld.

6. BMW Motorrad Days, Duitsland

De BMW Motorrad Days is een groot Europees motorevenement en een van de belangrijkste motorbijeenkomsten op het continent.

Het is een exclusieve BMW-bijeenkomst voor vaste klanten en motorliefhebbers uit de hele wereld.

Het evenement begon in 2001 in Seefeld met slechts 6000 klanten, en in 2019 was het aantal aanwezigen gestegen tot 40.000 in Garmisch- Parkenkirchen. Het evenement is jaarlijks, met elk jaar nieuwe routes en locaties.

Tot de hoogtepunten behoren testritten, stuntshows, bier, tenten, product presentaties, live muziek, actieshows en vele andere die motorfans een ongeëvenaarde ervaring geven.

BMW Motorrad Days, Duitsland
Laconia Motorcycle week

7. Laconia Motorcycle week

De Laconia Motorweek is de oudste en een van de grootste motorrally's in de VS. Het evenement, dat plaatsvindt in Laconia, New Hampshire, begon in 1916 als een zigeunertocht waarbij honderden motorrijders zich verzamelden op het strand van Weir en in het weekend races hielden. Sindsdien is het aantal bezoekers gegroeid tot meer dan 300.000 per jaar.

In 1965 braken er rellen uit tussen politie en motorrijders die voor enige onrust zorgden, maar sindsdien hebben strengere handhavingswetten voor een vreedzame rally gezorgd.

Het evenement duurt een week en biedt schilderachtige ritten door New Hampshire, live muziek, verkopers, bikini-wedstrijden, pokertoernooien en heuvelbeklimmingen. Hoewel niet voor het hele gezin, is de Laconia motorweek een fantastisch motorevenement om eens in je leven te bezoeken.

8. Bikes, Blues, and BBQ- Arkansas, USA

In tegenstelling tot andere motorevenementen, is Bikes Blues and BBQ 's werelds grootste non-profit motor ten behoeve van vrouwen, kinderen en achtergestelde leden van de Arkansas gemeenschap.

Gelegen in Fayetteville, Arkansas, is BBB een gezinsvriendelijk evenement dat duizenden motorrijders en motorliefhebbers wereldwijd verwelkomt. Sinds de oprichting 20 jaar geleden heeft het evenement meer dan 3 miljoen dollar opgehaald voor lokale goede doelen.

Het is een vierdaags evenement van schilderachtig rijden, BBQ-wedstrijden, lokaal eten en goede muziek.

Rijders van verschillende niveaus zijn welkom om deel te nemen.

Bikes, Blues, and BBQ- Arkansas, USA
Pingüinos motorcycle event spain

9. Pingüinos Motorrally (Pinguïns)- Spanje

Sinds 1982 komen jaarlijks motorrijders uit de hele wereld bijeen in Valladolid, Spanje, voor een vierdaagse autorally.

Pinguinos is een winters motorevenement dat voor iedereen toegankelijk is en jaarlijks meer dan 35.000 motorliefhebbers trekt.

Het evenement wordt elke 2e week van januari gehouden in een prachtig dennenbos en eindigt op zaterdag of zondag.

De activiteiten omvatten motortochten naar verschillende plaatsen in de regio, live concerten, kerst- en nieuwjaarsfeesten en prijsuitreikingen.

10. Faro motorrally-Portugal

Het Faro Motorfestival behoort tot de grootste en beste motorevenementen van Europa.

Elk jaar in juli verzamelen motorfans uit heel Europa en de rest van de wereld zich in Faro, Vale das Almas voor een motorrally. 

De jaarlijkse bijeenkomst begon in 1971 toen een groep vrienden de Faro Bike club oprichtte, niet anticiperend op het succes dat het jaren later zou hebben.

Nu verwelkomt het evenement meer dan 30 000 motorrijders voor een spannend en bewogen weekend vol live concerten, professionele stunts, bier, motorparades, tentoonstellingen, straatparades en motorritten in de meest exclusieve en mooie gebieden van de regio.

Faro motorrally-Portugal
De Stella Alpine Rally- Italië

11. De Stella Alpine Rally- Italië

Officieel bekend als de Stella Alpina Motociclistica Internazionale, is de Stella Alpina Rally een jaarlijkse bijeenkomst van motorrijders en motorliefhebbers uit de hele wereld die sinds 1966 plaatsvindt in de Italiaanse Alpen.

De rally is niet alleen een wedstrijd maar ook een bijeenkomst van motorliefhebbers met gemeenschappelijke belangen.

De rally vindt plaats in het skioord Baedonecchia, dicht bij de Italiaans-Franse grens, en biedt de hoogst mogelijke off-road ritten naar Colle del Sommeille, Alpen, op 3.009 meter (9872ft).

De Stella Alpine Rally duurt een weekend, met als hoogtepunt de uitdagende rit naar de Colle del Sommeille.

Naast de rit is het een fantastische gelegenheid om andere motorrijders het hele weekend te ontmoeten en te socialiseren.

last but not least: EICMA Milaan

Zoals jullie wellicht weten zijn wij met Team Motorcity op de EICMA geweest in Milaan. Ieder jaar worden er op de EICMA in Milaan nieuwe motor modellen gelanceerd en wil je hier als motorliefhebber natuurlijk als eerste bij zijn.

Afgelopen jaar (2022) zijn wij hier als team dan ook heen gegaan om de nieuwste modellen voor 2023 te gaan bekijken. Deze show was ontzettend groot en vooral heel gaaf om bij te wonen. 

De merken waar wij dealer van zijn waren voor ons dan ook het interessantst en hier hebben wij leuke video's van gemaakt die te zien zijn op ons YouTube kanaal.  

 

 

YouTube Motorcity Amsterdam

Motorevenementen

Conclusie

Bent u klaar om een pauze in te lassen en een motorevenement bij te wonen? We hopen dat de lijst die we hierboven hebben verzameld je van dienst is geweest.

Zo niet, maak je dan geen zorgen, want er zijn wereldwijd nog genoeg andere buitengewone motorevenementen die speciaal op jouw wensen zijn afgestemd. Je kunt natuurlijk ook op motorvakantie in europa gaan wij hebben de leukste bikerhotels voor je op een rijtje gezet. 

Vergeet voor vertrek niet jouw bandenspanning te checken en neem deze motorvakantie checklist goed door. 

Veel plezier!