yamaha r7 bepakt met zijkoffers met uitzicht op berg landschap

Motorroutes Frankrijk

Waar kun je mooi motorrijden
Frankrijk is tot nu toe een van de beste landen met de mooiste motorroutes en toeristische bestemmingen in Europa.

Waar kun je mooi motorrijden
Frankrijk is tot nu toe een van de beste landen met de mooiste motorroutes en toeristische bestemmingen in Europa.

Motorroutes Frankrijk

Frankrijk is tot nu toe een van de beste landen met de mooiste motorroutes en toeristische bestemmingen in Europa. Er is altijd veel te zien op de weg en veel te ontdekken. Voordat je de weg op gaat, wil je er zeker van zijn dat je de perfecte routes neemt met goede wegen en een aantal mooie bestemmingen onderweg om te ontdekken.

Wist u dat Frankrijk u de perfecte manier kan bieden om ontdekking, avontuur en comfort op uw twee wielen te combineren?

Wij geven wel degelijk om uw zin voor avontuur op de weg en daarom zetten wij ons in om uw volgende rit te plannen. Dit artikel is een uitgebreide gids met de beste motorroutes in Frankrijk, speciaal uitgezocht voor uw volgende motorrit.

U hoeft alleen maar op de motor te stappen en ons de weg te laten wijzen.

Top 10 beste motorroutes in Frankrijk:

Motorroutes Frankrijk: de Franse alpen

Deze weg, algemeen bekend als Routes des Grandes Alpes, is een van de beroemde toeristische routes door de Franse Alpen, de Franse Rivièra en het Meer van Genève in Frankrijk.

Deze 700 km lange weg slingert zich door 16 bergen met talloze adembenemende bochten. Deze route loopt door enkele van de hoogste bergen en onthult onderweg prachtige landschappen die de rit de moeite waard maken.

Deze weg begint aan de oevers van het Meer van Genève en eindigt aan de Franse Rivièra.

Het mooie is dat er veel plaatsen langs de weg zijn waar u een tussenstop kunt maken om bij te tanken en op te laden voordat u aan deze prachtige route begint.

De beste tijd van het jaar om de geweldige alpenweg te gebruiken is van juni tot oktober, wanneer hij bevaarbaar en volledig open is. Als u van een eenzame weg houdt, dan is september de maand waarin er geen toeristische drukte is en de alpiene natuur haar magie onthult.

Wie zou deze lange en comfortabele rit, die de meest epische toeristische bestemmingen ter wereld onthult, willen missen?

Motorroutes Frankrijk: Col de Turijn

Deze route, eveneens door de Franse Alpen, staat bekend om de hoge ligging tot 1600 meter boven de zeespiegel.

Deze 35 km lange route is de moeite waard omdat je de hele weg een prachtig uitzicht hebt op het landschap en de schoonheid. Dit is een korte route, dus neem zeker de tijd om de schoonheid te zien die de weg te bieden heeft.

De Col de Turin ligt op een hoog punt en is dus gevoelig voor slechte weersomstandigheden, dus de beste tijd om er doorheen te rijden is de zomer en het voorjaar.

Ben je je rit op de Col de Turin al aan het plannen? Stap op deze weg en maak de beste rit van 40 minuten van je leven.

motorroute frankrijk bochtige wegen

Motorroutes Frankrijk: Route de Presles

Wil je een adrenalinekick krijgen, dan is dit Route de Presles, ook wel bekend als balkonweg. Deze route is verhard en begint vanuit Presles helemaal tot Pont-en-Royans, waar hij eindigt. Het wordt beschreven als een van de mooiste wegen ter wereld.

De route bestaat uit open tunnels en passages door rotsen. De weg slingert langs de haarspeldbocht en klimt over de Gorges de la Bourne om de prachtige pastorale landschappen te onthullen. Vervolgens versmalt de weg door het beroemde gehucht Nugues, de zuidelijke Vercors en de Isere-vlakte.

De beste tijd om deze weg te nemen is van juni tot september, wanneer de weersomstandigheden gunstig zijn en u een vlotte, ononderbroken rit kunt maken. Deze route zou de nummer één toevoeging aan je bucketlist moeten zijn.

Motorroutes Frankrijk: Route des Cretes

Route des Cretes wordt simpelweg omschreven als een schilderachtige rit in de Grand Canyon. Deze route is tevens een balkonweg gelegen in het Franse zuidoosten. De prachtige landschappen en natuur langs deze route zijn een omweg waard.

Route de Cretes is een 23 km lange weg die begint bij Palud Sur, het dorp Verdon. Deze weg heeft 14 uitzichtpunten op de Verdon Canyon. Omdat het een balkonweg is, heb je een geweldig uitzicht op de 700 meter onder je. Hoewel kort, geeft deze route een eindeloze rit door de schoonheid van de natuur.

Het goede nieuws is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over verkeer en files, want de Route des Cretes is een eenrichtingsweg. De beste tijd om deze weg af te leggen is in de zomer, wanneer de weersomstandigheden gunstig zijn en de taferelen nog mooier zijn.

Motorroutes Frankrijk: Champagne Wijngaard, Picardië

Maak een ritje naar Picardië. Deze bestemming in Frankrijk biedt prachtige stranden, historische plaatsen, oude boeiende kastelen en champagne wijngaarden.

De taferelen in Picardië zijn eindeloos, en je mag rijden door de champagnewijngaarden van Chateau Thierry in de Marnevallei.

Dit is een fantastische rit, vooral omdat er onderweg van alles te ontdekken valt en nog meer te ontdekken valt.

Dit is uw route als u van de natuur houdt en een ontdekkingsgeest heeft. Deze route blijft het hele jaar open, maar om van het landschap en de magie van de natuur te genieten, kunt u beter in de zomer een rit maken.

Motorroutes Frankrijk: Col du Mont Cenis

De Col du Mont Cenis is een andere rit door het verleden. Deze weg werd in de 19e eeuw aangelegd door Napoleon.

De geschiedenis rond deze route is uitstekend; hij werd gebruikt door Karel de Grote en zijn leger toen zij lang geleden Lombardije binnenvielen.

Dit is een korte route, die u in 30 minuten of minder kunt afleggen, dus neem de tijd en geniet van het prachtige landschap terwijl u de geschiedenis herbeleeft. Col du Mont Cenis ligt in Auvergne-Rhone Alpes, Frankrijk, en wordt meestal gebruikt voor wielerwedstrijden.

U hoeft zich geen zorgen te maken over opstoppingen of verkeer op deze weg en de beste tijd om een rit op deze route te maken is van half juni tot oktober vanwege de perfecte weersomstandigheden.

Motorroutes Frankrijk: Col de la Bonette

Col de la Bonnette is een route langs de berg Cime de la Bonette in de Franse Alpen. Deze route onderscheidt zich als de hoogste verharde route van Europa, met het hoogste punt van 2.068m boven de zeespiegel. Een motorrit langs deze weg is adembenemend en onvergetelijk.

Zet je schrap en wees voorbereid om de helling te voelen terwijl je de berg opgaat. Zorg ervoor dat je je ogen openhoudt om de talloze avonturen langs deze weg niet te missen.

Aan het begin van deze klim ziet u landschappen van groene weiden; dan, als u de eerste bocht omgaat, krijgt u het rustgevende geluid van een waterval.

Wanneer u wat hoger komt, hebt u een perfect uitzicht op het meer.

Verwacht een verandering van uitzicht naarmate u hoger in de berg rijdt. Er zijn nog steeds structuren te zien zoals oude militaire barakken, die een goede herinnering zijn aan de spanningen tussen Frankrijk en Italië in de Tweede Wereldoorlog.

Stap uit en rij deze weg op, want Col de la Bonnette is de omweg waard.

Motorroutes Frankrijk: Dune du Pilat van Bordeaux

Dune du Pilat is het grootste duin van Europa, met een oppervlakte van bijna 3 km. Het is strategisch gelegen tussen het glinsterende groene dennenbos en de beukende branding van de Atlantische Oceaan. Deze plek is een schoonheid om te zien.

Dit gebied is goed belicht om het perfecte uitzicht op de zonsondergang en de zonsopgang te onthullen.

De vroege ochtend en de late avond zijn de meest magische momenten langs de Dune du Pilat omdat u de oceaan in het oosten kunt zien. Bereid u voor op deze zanderige ervaring en beleef het avontuur van uw leven.

Het is altijd mogelijk om Dune du Pilat toe te voegen aan uw lijst van ritten in Frankrijk. De beste tijd om langs Dune du Pilat te rijden is wanneer de temperaturen koel zijn, want de zomers kunnen extreem heet worden.

Motorroutes Frankrijk: Col du Telegraphe en col du Galibier

De Col du Telegraphe route is een 44 km lange strokenrit met de mooiste panoramische uitzichten. De vlotte route voert je door de bossen met een hoop haarspeldbochten.

De Col du Telegraphe bereiken is een opwarmertje voor de zoveelste magische openbaring Col du Galibier. Het uitzicht vanaf de top is de klim waard.

Dit is nog een toevoeging aan je motorfietslijst in Frankrijk met het meest fascinerende uitzicht.

De beste tijd van het jaar om op deze route te rijden is tussen april en september, wanneer het weer gunstig is en je soepel je weg naar de berg kunt vinden.

Motorroutes Frankrijk

Verdere gedachten voor motorroutes in Frankrijk; inderdaad, deze lijst is eindeloos, want je zult merken dat als u van motorrijden houdt, je zeker van motorrijden in Frankrijk zult houden. Zoals je hebt gezien, biedt Frankrijk je alles wat je nodig hebt tijdens je roadtrip, van prachtige bestemmingen tot historische bezienswaardigheden.

De schoonheid van Frankrijk is zo immens dat je voldoende tijd moet nemen om het te verkennen. Het goede van een reis op twee wielen is dat je het onontdekte kunt verkennen.

Over het algemeen is de beste tijd om door Frankrijk te toeren tussen april en oktober, wanneer het weer gunstig is.

lees ook:

Checklist motorvakantie 

Motorvakanties Europa

Mooiste motorroutes Europa

Bikerhotels

 

Motor nieuws