2023 royal enfield scram 411 lifestyle foto met geelgrijze kleuren in een bos met ondergaande zon

Royal Enfield Scram 411

Het stoute jongetje van de klas
Deze allround daredevil is going places.

Het stoute jongetje van de klas
Deze allround daredevil is going places.

Actiefoto van achterkant genomen met motorrijder staand op de voetsteunen van een Royal Enfield Scram 411 en wegscheurt in een gravelachtig terrein

Royal Enfield Scram 411, een eigenwijze scrambler

De Scram 411 is een nieuwe soort model dat het authentieke scrambler gevoel oproept, met een sterk avontuurlijk DNA ingebouwd. Het is een motorfiets dat zeer speels en wendbaar is in een stedelijke omgeving, en net zo goed een capabele multi-tasker is, klaar voor wat hij dan ook maar tegenkomt onderweg.

Beweeglijke daredevil

De Royal Enfield Scram 411 wordt aangedreven door het bewezen 411cc, 4-takt benzine injectie, SOHC, luchtgekoelde 1-cilinder motorblok. Dit motorblok levert een maximaal vermogen van 24,3pk bij 6.500tpm en een maximaal koppel van 32Nm bij 4.000-4.500tpm. Wat zorgt voor een zeer soepele vermogensafgifte en veel koppel in het lage toerengebied, wat de algehele prestaties naar boven haalt. Deze motorfiets is geschikt voor lange stedelijke woon-werk routes met minimaal schakelen en is zeer beheersbaar op slecht wegdek en zelfs bij off-road gebruik.

 

 

 

Actiefoto van onderkant genomen met vrouw staand op de voetsteunen van een Royal Enfield Scram 411

De nieuwe Royal Enfield Scram 411

Als je zo'n hot item hebt zoals de Royal Enfield Himalayan 411, dan moet je dat uitbuiten. Dat klinkt plat, maar elk zelf respecterend motormerk zou dat doen, dus waarom niet het bedrijf van de goedlachse CEO Govindarajan uit India.

Zet een moodboard op, kom met aanpassingen, bedenk in welke niche je nog een model mist. Tada, een nieuwe variatie. Maar zo'n aanpak kan wel eens verkeerd uitpakken. In het geval van Royal Enfield, moet je het ze nageven. Ze weten in elke motorniche een voet tussen de deur te krijgen. En dat is ook zeker waar met de Scram 411

De nieuwe Scrambler-stijl Scrum 411 en Himalayan delen hetzelfde frame en 411cc, SOHC, 2-kleppen, luchtgekoelde eencilinder. De vier liter brandstoftank is hetzelfde, maar de tweedelige stoel van de Himalayan 411 is vervangen en nu ontwerpen en vervaardigd uit één stuk. Wat nog belangrijker is, is dat het 21-inch voorwiel van de Himalaya is vervangen door een meer wegvriendelijk Scram 19-inch wiel.

lifestyle foto van motorrijder op een scram 411 van royal enfield met gebouw op de achtergrond gevuld met zandkleurige muurpanelen

Verdere aanpassingen

Het digitale kompas en de toerenteller van de Himalaya zijn weggelaten uit de Scram 411. De snelheidsmeter is vervangen door een ander cockpit met een klok, dubbele ritteller, kilometerteller en versnellingsindicator. Daarbij komt de Scram 411, net als de Himalayan en Meteor 350, met de Tripper-navigatie-unit van Royal Enfield, ofschoon stakeholders zeiden dat problemen met de toeleveringsketen ervoor zorgden dat de Tripper geen standaarduitrusting werd. De modellen die we tot dusver hebben mogen ontvangen zijn inclusief Tripper-unit.

De Himalayan-voorruit en de voordrager zijn weggehaald, dit draagt bij aan de flair die je bij een scrambler graag ziet. De ontwerpers van Royal Enfield moesten de cockpit van de fiets stroomlijnen, en dat deden ze met een gegoten metalen koplamp. Slim ontwerpwerk van het team bij Royal Enfield heeft ervoor gezorgd dat alle overtollig montage-materiaal netjes weggewerkt is en bewerkt met stoere stickers en graphics.

 

Twee varianten, gunstige prijs

De Royal Enfield Scram 411 is verkrijgbaar in 2 varianten en verschillende kleurstellingen en staat vanaf 14 mei 2022 klaar bij de officiële Royal Enfield dealers.

Er is keuze uit de kleuren Graphite Yellow, Graphite Red en Graphite Blue, welke tot uiting komen op de carter deksels en velgen.
Deze uitvoering van de nieuwe Scram 411 is verkrijgbaar voor € 6.399,-.

De andere uitvoering heeft een meerkleurige tank en andere originele designs in kleur, waarbij er keuze is uit White Flame en Silver Spirit.
Deze ‘premium’ variant van de nieuwe Scram 411 kost € 6.599,-.

Ben je benieuwd naar de grote broer van de Scram 411, ontdek dan de Himalayan 411. Of bekijk de complete collectie van Royal Enfield. We hebben ook geregeld occasions van Royal Enfield. Houdt ons goed in de gaten. Wil je graag een proefrit boeken op de Scram 411 of een van de Royal Enfields, neem dan contact op of bezoek onze showroom. 

Bekijk de Scram 411