Super Meteor 650 Interstellar Green kopen

Royal Enfield Super Meteor 650

De Royal Enfield Super Meteor 650 is er eindelijk!
Deze volbloed cruiser is een langverwachte toevoeging op het totale middelzware cruise segment. En doorstaat alle testen.

De Royal Enfield Super Meteor 650 is er eindelijk!
Deze volbloed cruiser is een langverwachte toevoeging op het totale middelzware cruise segment. En doorstaat alle testen.

De Royal Enfield Super Meteor 650 is hier.

Met de Royal Enfield Super Meteor 650 hebben ze het weer geflikt. Het merk waar we vandaag de dag ook in Europa niet meer omheen kunnen. De karakteristieke modern classics van Royal Enfield komen per definitie met een herkenbare stijl. Daarbij kun je rekenen op veel motor voor een eerlijke prijs bij de Royal Enfield Super Meteor 650.

Bobber-concept van de Royal Enfield Super Meteor 650

Tijdens de EICMA 2021 presenteerde Royal Enfield al een concept-versie van een nieuw en bijzonder bobbermodel, die schuilging onder de naam GS650. De lage zithouding en het korte achterspatbord benadrukte een spannende en ook weer karakteristiek model van Royal Enfield. De geruchten gingen dat deze Royal Enfield Super Meteor 650 de productieversie van deze bobber werd.

De Royal Enfield Super Meteor 650 gaat enigszins mee in deze lijn, maar leunt daarbij meer naar van de stijl van de Meteor 350, een echte cruiser, maar dan met een zwaarder blok. De elementen van de Meteor 350 zijn geïntegreerd zoals de bolgevormde tank, koplamp en zithouding maken dit de gedoodverfde concurrent voor gevestigde cruisers zoals de Kawasaki Vulcan S of bijvoorbeeld de Rebel van Honda. Deze merken hadden het rijk alleen, maar de orde staat op het punt om verstoord te worden.

lifestyle foto van bobber concept Royal Enfield SG650
Super Meteor 650 Interstellar Green

Het blok van de Royal Enfield Super Meteor 650

Het blok is een bekende. Deze werd eerder gebruikt in Interceptor 650 en Intercontinental 650 GT. De 648 cc luchtgekoelde /oliegekoelde parallelle twin-motor is ontworpen voor het moderne rijden. Deze motor ontwikkelt maar liefst 47 pk bij 7150 tpm en maximaal 52 Nm koppel bij 5250 tpm.

Het geheim van de nieuwe motor ligt in het krachtoverbrengingssysteem. Soepele gasrespons zorgt voor voldoende vermogen over het hele toerentalbereik. Zo kun je gemakkelijk deelnemen aan het stadsverkeer of cruisen op de openbare weg.

CEO van Royal Enfield, B Govindarajan“Al vanaf het begin van de ontwikkelingsreis van het parallel twin platform van de 650 waren we duidelijk over onze intenties om een echte snelwegcruiser te ontwerpen en te bouwen.

Hij was al een tijdje in de maak en we zijn erg blij dat hij er nu is. De 650 twin-motor was de kern van het klinkende mondiale succes van onze Interceptor en de Continental GT. We zijn ervan overtuigd Royal Enfield met dit platform, in een nieuwe cruiser-avatar, over de hele wereld nieuw publiek zal veroveren.”

drie keer een super meteor 650 van royal enfield op een verlaten snelweg

Het ontwerp van de Royal Enfield Super Meteor 650

Voortbordurend op een bobberconcept dat werd gepresenteerd op de EICMA werd al duidelijk dat er iets in het verschiet lag van het type middelzware cruiser om op de markt te brengen. De SG650 was een strak ontworpen cruiser.

Hoewel geen de Super Meteor 650 geen directe kopie is, zien we wel een motor met een diepe zit en een flink blok waarvan het zwaartepunt laag ligt om zo de wendbaarheid op een hoog niveau te houden. Het blok is eenzelfde, de geprezen twin met 648cc.

Het hoofd van de ontwerpafdeling bij Royal Enfield, Mark Wells, zegt dat het een archetypische cruiser is. “Ons doel was het om een motorfiets te creëren die de essentie van de Britse cruisers vastlegt. Het ontwerp is beïnvloed door stijlen uit de jaren vijftig, inclusief onze eigen motorfietsen, maar met een eigentijdse twist.

De Super Meteor 650 is een motorfiets om zorgeloos mee te rijden totdat je besluit dat het tijd is om te stoppen, om immense, overweldigende landschappen te doorkruisen en naar het einde van de horizon te rijden.”

De ervaring bij de Royal Enfield Super Meteor 650

En van dichtbij maakt de Royal Enfield Super Meteor 650 wordt dit nogmaals bevestigd. Het is de ultieme cruiser, die duidelijke bedieningselementen en instrumenten combineert met een ontspannen ergonomie voor de bestuurder. Grote stabiliteit op de snelweg en meeslepend plezier op lastige bochtige wegen. De soepele, ultrasoepele motor heeft veel koppel en de coole retrostijl is doordrenkt met Royal Enfield-DNA.

De Royal Enfield Super Meteor 650 is gemakkelijk te manoeuvreren en praktisch, met een laag staand silhouet als een volbloed cruiser en een pluche zadel met slanke taille voor kilometers met gemak. Een grotere tank zorgt voor meer actieradius en bredere tubeless banden op lichtmetalen velgen zorgen voor betrouwbaarheid en veiligheid bij hoge snelheden.

Super Meteor 650 Celestial Red 1
twee keer de super meteor 650 in groen en rood. In de solo and tourer versie

Twee echte cruiser-versies

De Super Meteor 650 is groots onthuld op de EICMA 2022, die gaande is ten tijde van dit schrijven, en werd aangekondigd in twee versies. De cruiser en de tourer. Duidelijk is dus dat Royal Enfield een gat in de markt zag. Namelijk, de combinatie van cruisers en lange afstanden. Veel van de cruisers, zoals de classic 350 en de Meteor 350, zijn geschikt voor de tochten door landschappen. Deze Super Meteor wordt jouw full cool voor je Pan-Europese ritten. Vandaar dat er ook een tourversie is geproduceerd.

Van de drie motorfietsen die op EICMA worden getoond, is de Astral Black Super Meteor 650 uitgerust met de Solo Tourer Genuine Motorcycle Accessories Kit inclusief stuurspiegels, luxe voetsteunen, solo-kuipset, LED-richtingaanwijzers en machinaal bewerkte wielen.

Celestial Red Super Meteor 650 Tourer bevat de Grand Tourer-accessoirekit inclusief luxe 2-up Touring-stoelen, Touring-windscherm, rugleuning van de passagier, Deluxe voetsteunen, koffers, Touring-stuurwiel en led-richtingaanwijzers. De Interstellar Green Super Meteor 650 wordt getoond in de standaarduitvoering.

De kleurstellingen zijn ook bekend gemaakt. Sommige kleuren zijn geïnspireerd op de Meteor 350, waarvan ook de recentelijk toegevoegde kleuren goed onthaald werden.

Royal Enfield Super Meteor 650

Solo tourversie

De solo tourer wordt geleverd in de kleuren Astral Black, Astral Blue, Astral Green, Interstellar Grey en Interstellar Green. Voor de tourer kun je twee kleurstellingen verwachten, Celestial Red en Blue.

Tourer versie

De accessoires voor de tourer-versie komt met een dual-seat, groot windscherm, rugsteun voor de passagier, luxe voetsteunen, reistassen, handlebars en led-richtingaanwijzers.

Studiofoto zijaanzicht Royal Enfield Super Meteor 650

De technische kant van de Royal Enfield Super Meteor 650

De Royal Enfield Super Meteor 650 komt met de bekende parallelltwin, SOHC viertaktblok dat luchtgekoeld is. Hierbij is uiteraard rekening gehouden met de Euro 5 emissielimieten.

Het stalen buizenframe. Voorvering 43 mm upside-down telescoopvork, 120 mm veerweg. Achtervering Dubbele schokdempers, 101 mm veerweg, instelbare voorbelasting. De motor is dezelfde oliegekoelde 648cc parallel twin als de Continental GT650 en Interceptor 650. Het vermogen is 47 pk en is geschikt voor een A2-licentie.

Het is een ouderwets ontwerp met een enkele bovenliggende nokkenas en prominente koelribben, wat bijdraagt aan het karakter van de motorfiets. Het is niet verwonderlijk dat hij met 241 kg en met een brandstoftank van 15,7 liter die voor 90% gevuld is, zeker niet licht is. Daar valt de 350 bij in het niets.

Op het digi-analoog instrumentenpaneel vindt neo-retro meters met de welbekende add-on bij de Royal Enfield, de Trippernavigatie-module.

De prijs van de Super Meteor 650

De prijs van de Royal Enfield Super Meteor 650 is nog onbekend, maar we schatten dat, op basis van de motoren met een vergelijkbaar vermogen, rond de € 9.000,- zal liggen. De Interceptor 650 en Continental GT 650 van Royal Enfield beginnen vanaf € 8.800,-. Zeker is dat het een geduchte concurrent voor het kleine huidige aanbod wordt. De Vulcan S of de Honda Rebel 500 die een beduidend lager vermogen biedt, kunnen de borsten nat maken.

 

De Royal Enfield dealer voor jouw Super Meteor 650

MotorCity is de Royal Enfield dealer in Noord Holland. Je vindt bij ons alle Royal Enfield motoren. De Royal Enfield Super Meteor 650 wordt begin 2023 verwacht. Heb je je zinnen al gezet op deze krachtige cruiser, plaats dan een voororder bij ons. Andere 650 modellen van Royal Enfield zijn de Continental 650 gt en de Interceptor 650. Zoekt u een Royal Enfield-model met meer vermogen dan verwijzen we u graag naar onze Royal Enfield-pagina.

Bent u opzoek naar Royal Enfield occasions, deze vindt u door deze link te klikken.

Showroom bezoeken?

Wilt u de Royal Enfield Super Meteor 650 komen bewonderen in onze showroom (vanaf maart 2023)? We heten u van harte welkom.

Plaats een (voor)order