close up van motorrijder die op smartphone kijkt

SP Connect

SP Connect
Ontdek alles over SP Connect. Jouw partner in crime voor als je op de motor zit.

SP Connect
Ontdek alles over SP Connect. Jouw partner in crime voor als je op de motor zit.

SP Connect

SP Connect een welbekende naam in de motorwereld. Het is een merk dat een reeks producten aanbiedt waarmee je smartphone gemakkelijk kunt aansluiten op verschillende apparaten en accessoires. Deze producten omvatten telefoonhoesjes, montagesystemen en kabels waarmee u uw telefoon veilig op verschillende apparaten en oppervlakken kunt aansluiten.

Sommige van de door SP Connect aangeboden producten zijn fietsbevestigingen, autobevestigingen, armbanden en andere soorten telefoonhouders waarmee je jouw telefoon gemakkelijk toegankelijk kunt houden terwijl je onderweg bent.

Wat is het precies?

SP Connect is een naam die we niet alleen van de motor branche kennen. Je kunt de producten van SP Connect gebruiken op kantoor, tijdens het hardlopen, op de fiets of in de auto en, niet te vergeten, voor op de motor. Ze bieden met name handige oplossingen voor het slim gebruiken van je dierbare tool, je telefoon, voor als je in beweging bent. Maar ook voor op kantoor hebben ze een handige oplaad-standaarden die werkt met hun telefoonhoesje.

Met hardlopen kun je hun producten bevestigen op je arm, zodat je telefoon niet in je broek hangt tijdens het hardlopen. Voor in de auto is het handig voor navigatie. Voor de motor zijn er de meeste mogelijkheden. SP op de motor is natuurlijk het handigst voor navigeren, maar ook handig andere apps die nuttig kunnen zijn tijdens het motorrijden zoals het opvragen van rit-informatie.

sp connect kit voor ihpone 12 voor op de motor
close up van sp connect producten bij motorcity

SP Connect-producten

We nemen je kort mee door het product aanbod van SP Connect. De verscheidenheid is groot en je kunt tijdens het shoppen wat verloren raken in alle termen en productvarianten. We zetten ze voor je uiteen. Tijdens je onderzoek naar het product kom je het woord: Mount veel tegen. Mount is het Engelse woord voor bevestigingsstuk oftewel koppelstuk.

Bicycle Mounts

Voor de fiets zijn er SP Connect mounts in totaal zijn er 8 soorten mounts. Het principe blijft natuurlijk onveranderd. De Mount bevestigen en klaar. De eerste 3 mounts worden bevestigd op het stuur. De Handlebar mount, Handlebar Mount Pro, Handlebar Mount Pro MBT.

Handlebar mount: deze mount heeft een wat langere arm dan de andere mounts. De Pro versie is dus wat korter maar handiger voor bijvoorbeeld op race bikes omdat ie dus net een stukje compacter is dan de normale versie. De MTB is voor Mountain Bikes. Bij deze mount zit er een klein anti-vibratie ringetje tussen. Hierdoor wordt de trilling onderschept. Zo kun je zelfs off- road rijden.

Het mooie van deze 3 mounts is dat ze ook nog aan de onderkant een bevestigingspunt hebben voor een GoPro of een lamp.

Universal Mounts: De volgende drie mounts zijn universeel. Twee ervan werken met een bandje dat je aan kunt draaien om hem vast te zetten de ander met elastiek. Het verschil tussen de eerste twee is dat een een klein armpje heeft en de ander niet.

De laatste twee mounts zitten precies op de moer van je stuurpen van daar ook de naam Stem Mount. Het verschil tussen deze 2 is ook weer dat de ene een armpje heeft waarbij de ander heel klein en compact is.

Car Mounts

Ook voor de auto zijn telefoon mounts er zijn er maar liefst vier. De eerste is een Suction Mount is natuurlijk heel simpel je plaatst hem tegen het raam drukt op en knopje en de module zuigt zichzelf vast.

De volgende twee zijn hetzelfde op een klein verschil na. Een van de twee kan de telefoon draadloos opladen en de ander niet. Deze kun je bevestigen in je ventilator vents. De laatste mount is een adhesive (opplakbare) mount deze plak je op een handige plek en dat is het daarna kun je simpel je telefoon er opdraaien en klaar.

Everyday and Fitness Mounts

Het kopje zegt eigenlijk al genoeg. De SP mounts die je in het alledaags gebruik. De eerste mount is de Arm Band deze kun je om doen tijden het hardlopen, schaatsen skeeleren of fitness.

Door de armband hoef je telefoon niet in je broekzak te zitten, maar lekker stevig op je arm. De Office-stand deze zijn vanzelfsprekend ze staan op je bureau en je kan je telefoon er aan hangen. De ring mount is een mount die gaat op je telefoon case en zorgt voor wat meer grip.

Accessoires

Electronics

Bij electronics zijn het eigenlijk alle charging onderdelen wireless chargers, charging pads en de verschillende snoertjes die daarbij komen kijken.

Alle kleine kopjes en onderdelen zijn los te krijgen bij SP Connect. Stel er gaat wat kapot of het slijt kun je gewoon een nieuw onderdeel bestellen in plaats van een hele nieuwe mount te moeten kopen.

Hoesjes van SP Connect

SP Connect meest voorkomende producten zijn de telefoonhoesjes. SP Connect maakt 4 soort hoesjes:

 • Hoesjes voor de grote merken: De telefoonhoesjes zelf zijn functioneel. Als je het basisstuk eenmaal op je motor hebt bevestigd, dan is het letterlijk een twist en klik en je telefoon wordt in een handomdraai jouw co-piloot tijdens het rijden. Het mount systeem (bevestigingssysteem) van SP Connect zit in de hoes zelf waardoor je je telefoon met een kwart slag bevestigd heb op motor of andere mount.

  Deze hoesjes zijn voor namelijk te krijgen voor Samsung, IPhone en de Google Pixel-lijn. Maar voor alle telefoons die niet in aanmerking komen, zijn er nog 3 andere opties die we als meer ‘universele hoesjes’ bestempelen.

 • Universele hoesjes: De universele hoesjes spreken voor zichzelf. Je kan de telefoon in de boven kant er in stoppen, je rolt hem dicht, draait ‘m een kwartslag op het bevestigingsstuk en klaar. Het mooie aan de universele hoesjes is dat deze het water dicht zijn en gewoon het scherm kan gebruiken.

 • Telefoonklemmen: De telefoon klemmen zijn ook een mooie optie voor de gene die hun huidige hoesje niet weg willen doen. Je draait de klem open en schuift je mobiel er tussen spant de klem aan, kwartslag draaien en je kunt weer door.

 • Plakker: De laatste optie het plakkertje. Ook dit systeem is rechttoe rechtaan. Je plakt een stikker waar het draai mechanisme inzit op de achter kant van je mobiel en je bent klaar.

Motorcyle Mounts

Voor de motor heb je maar liefst 9 type mounts. Allemaal hebben ze dezelfde functie, maar het verschil zit hem in de manier waarop je ze op je motor bevestigd. Hieronder beschrijven we de meest voorkomende:

 • Bar Mounts en Bar Clamp (Stuurbevestiging en stuurklem): De Moto Mount Pro kun je op bijna alle motoren monteren. Van Yamaha en Kawasaki tot aan minder grote merken zoals MV Agusta. Zolang er maar een plek vrij is op het stuur om de SP Connect te monteren.

  Nieuw in de SP familie is het kleine broertje van de Moto Mount Pro, de Moto Mount LT. Deze kleinere variant is goedkoper en kleiner dan de Pro, maar behoudt wel z’n stevigheid en kwaliteit van zijn voorganger. De LT wordt op de zelfde motoren gebruikt als de Moto Mount Pro. De Bar Clamp mount kun je monteren op de klemmen die de handelbar van het stuur vasthouden. Dit zie je bijvoorbeeld op Can-Ams en veel adventure-motoren.

 • Stem Mounts: Stem Mounts vind je eigenlijk alleen op Supersport-motoren terug. Deze mount plaats je in het midden van het stuur waar bij racer een centrale moer zit met een gat er in. De Stem mount plaats je daar in en draai je strak aan waardoor twee plastic onderdelen uitzetten en klem draaien in de binnenkant van de schacht.

 • Clutch Mount: Clutch Mount monteer je op de bout van je stuurbediening. Meestal is dat de bout direct onder je spiegel te vinden is. De naam is afgeleid van de bouten die je losdraait bij je koppeling op de hendel bar.

 • Brake Mount: Brake mounts hebben de meest simpele locatie om te monteren. Je brake reservoir heeft een deksel. De Brake Mount wordt daar bovenop gemonteerd met de twee herkenbare schroefjes van het dekseltje, en klaar is Kees.

 • Mirror Mounts: De Mirror Mount en Mirror Mount Pro monteer je op de stang van de spiegels of op dunne metalen stangen zoals bij een aantal toer- of adventuremotor. Het verschil tussen de Pro-versie en de standaard versie is dat de Pro nog een klein armpje heeft waardoor je hem iets meer kan positioneren dan de standaard Mirror Mount.

 • Ballhead Mount: De Ballhead Mount is eigenlijk bedoelt om SP Connect werkend te krijgen met het mount systeem van RAM mount. Hierdoor kun je heel simpel en flexibel je SP Connecthoesje gebruiken bij je RAM Mount systeem.

SP Connect Vibration Dampening

De Nederlandse term hiervoor is vibratieonderdrukking. Je motor of scooter zorgen voor veel trillingen. Die trillingen zijn schadelijk voor je hardware van je telefoon. En als je hardware stuk gaat, dan functioneert de software niet meer.

Om dit tegen te gaan heeft SP Connect anti-vibratie-modules. Deze zorgen ervoor dat de trillingen opgevangen worden door de module. Zo voorkomt het systeem schade aan je telefoon

SP Connect producten kopen?

SP Connect is dé motor telefoon houder van dit moment. Met de nieuwe productlijn die gaat komen is dit het moment om in te stappen bij de merk. Licht, sterk en makkelijk te gebruiken wat wil je nog meer.

SP Connect en MotorCity

MotorCity is al sinds jaar en dag een vast verkooppunt voor SP Connect en bieden voor alle motoren een oplossing van SP Connect. Motorrijders komen naar MotorCity om hun mobiele navigatie-behoeften via SP Connect op te lossen. We kunnen je helpen met het bevestigen of, als je een beetje handig bent, ga je er zelf mee aan de slag.

Bekijk alle producten van SP Connect. Heb je vragen over SP Connect producten, bel ons op 020 480 80 10 of laat een bericht achter. Wil je dat wij je SP Connect product ook monteren, geen probleem. Maak dan een afspraak met de werkplaats.

 

Bekijk SP Connect Producten