Schadetaxatie

Laat de schade aan je motor taxeren. Veilig en betrouwbaar.

usp Gespecialiseerd personeel
usp Altijd motoren op voorraad
usp Online bestellen
usp Gratis thuisbezorgd

Schade laten taxeren

Schadetaxatie voor motoren in de regio Amsterdam

Als jouw motor schade heeft, is het belangrijk om de schade zo snel mogelijk door vakmannen te laten beoordelen. Bij MotorCity Amsterdam nemen we al je zorgen omtrent de schade uit handen met onze schadebeoordeling voor motoren.

Een schadetaxatie is überhaupt verstandig om te laten uitvoeren. Voor de verzekering, maar je weet ook exact wat vervangen moet worden. Je kunt in overleg met onze werkplaatsreceptie aangeven wat je wel en niet wilt laten vervangen. 

 

Het taxatieproces

Hoe gaat het taxatieproces in z'n werk?

Bij een schadetaxatie van een motor zijn er een aantal stappen die men doorgaat om te bepalen wat de schade is en hoe deze gerepareerd kan worden. Deze stappen kunnen ongeveer het volgende zijn:

  1. Inspectie van de schade: Bij deze stap wordt de schade aan de motor visueel geïnspecteerd en worden de omvang en de locatie van de schade vastgesteld.

  2. Diagnose van de schade: Tijdens deze stap wordt gekeken naar de oorzaak van de schade en wat er precies kapot is gegaan. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van speciale apparatuur of door middel van een technisch onderzoek.

  3. Bepaling van de kosten van de reparatie: Op basis van de diagnose wordt bepaald wat er allemaal gerepareerd moet worden en wat de kosten hiervan zullen zijn. Dit kan bijvoorbeeld worden bepaald aan de hand van de kosten van onderdelen en arbeidsloon.

  4. Vaststelling van de waarde van de motor: Bij deze stap wordt bepaald wat de waarde van de motor was voordat de schade is opgetreden. Dit kan bijvoorbeeld worden bepaald aan de hand van de verkoopwaarde van vergelijkbare motoren of door middel van een professionele waardebepaling.

  5. Bepaling van het bedrag van de vergoeding: Op basis van de kosten van de reparatie en de waarde van de motor wordt bepaald hoeveel vergoeding er wordt uitgekeerd. Als de kosten van de reparatie hoger zijn dan de waarde van de motor, kan het zijn dat de verzekeraar besluit om de motor te vervangen in plaats van te repareren.

  6. Opstellen van een taxatierapport: Tot slot wordt er een taxatierapport opgesteld waarin alle stappen van de schadetaxatie zijn opgesomd en waarin de bevindingen en conclusies zijn opgenomen. Dit rapport kan bijvoorbeeld worden gebruikt om te beslissen of de motor gerepareerd of vervangen moet worden.

schadetaxateur aan het werk om schade aan motor te bepalen
close up schade aan zwarte motor

Schade laten repareren

Schadereparatie bij MotorCity Amsterdam

Je kunt ervoor kiezen om ook het herstel of de reparatie bij MotorCity onder te brengen. Uiteraard gebruiken wij de originele onderdelen en eventueel het merk kuipdelen van jouw motor om de schade te herstellen. Daarnaast verzorgen wij voor verzekeringsclaims het gehele reparatieproces, schakelen we in met experts en dienen we een claim of taxatie in bij uw verzekeringsmaatschappij.

Besluit je om het herstel ook bij ons te doen, maak dan een afspraak via onze werkplaats.
Wil je meer informatie over schadeherstel bij MotorCity Amsterdam dan kan dat door hier te klikken.

Tijdens de reparatie van uw fiets is gratis vervangend vervoer beschikbaar. Graag vooraf reserveren bij de werkplaatsreceptie, dat kan door hier te klikken.