close up voorkant van beschadigde motor

Motorschade repareren

Schade aan je motor vertrouwd en efficiënt laten herstellen.

usp Gespecialiseerd personeel
usp Altijd motoren op voorraad
usp Online bestellen
usp Gratis thuisbezorgd

Reparatie: schade aan je motorfiets?

Schade aan je motor? Wel of niet jouw schuld, het is altijd vervelend. Bij ons ben je aan het juiste adres voor het laten repareren van je motor. Wij kunnen de motor weer helemaal in originele staat herstellen. Alle technische en optische mankementen worden verholpen. Je kunt weer veilig de weg op!

De schade aan uw motor is vervelend. Uiteraard verzorgen wij ook de schadereparatie van je motor. Om de schade te herstellen, gebruiken we natuurlijk originele onderdelen en eventueel de kuipdelen van het merk van jouw motor. Wij voeren natuurlijk schadereparatie uit aan motoren van de merken waarvan wij geen dealer zijn. Alle motoren zijn welkom dus. Tijdens de reparatie van de reparatie van uw motor kunt u gebruik maken van het gratis vervangend vervoer.

Maak hiervoor een afspraak bij de werkplaatsreceptie.

 

Verzekeringskwestie? Eerst maken we een schaderapport

Als het een verzekeringskwestie is maken allereerst een schaderapport op en brengen de schade van de motor en eventuele kleding in kaart.

Ben je goed verzekerd, dan zijn alle kosten meestal te verhalen op de tegenpartij en daar helpen we je bij. Mocht het schade bedrag hoog uit vallen komt er in veel gevallen een onafhankelijke expert bij ons langs om een expertise uit te voeren. Aan de hand van het schade rapport brengen wij de expert op de hoogte van de beschadigde onderdelen en eventuele kleding.

De expert brengt dan op zijn beurt weer verslag uit aan beide verzekeraars. Als je in het gelijk wordt gesteld dan wordt het schadebedrag op uw rekening gestort. Als je het geld hebt ontvangen kunnen wij voor jou aan de gang om de motor weer te herstellen. De motor komt er weer als nieuw bij te staan.

 

close up schade aan zwarte motor

Schaderapport

Het is dus in elk geval raadzaam om een ​​schademelding te laten maken. Als het niet uw verzekering is, weet u precies wat er vervangen moet worden. In overleg met de werkplaatsreceptie kunt u aangeven wat je wel en niet wilt vervangen.

Wij zorgen er echter voor dat het goed wordt afgehandeld, precies zoals jij het wilt!  Elk onderdeel dat vervangen moet worden, leggen we vast in een taxatierapport. Met de juiste prijzen en het aantal uren dat we nodig hebben om de motor in perfecte staat te krijgen. U kunt deze taxatie naar jouw verzekeringsmaatschappij sturen, of we helpen je daarbij.

Bovendien, als de schade wordt veroorzaakt door de verzekering, nemen wij het gehele reparatieproces voor onze rekening, nemen contact op met de schadedeskundigen, leveren wij de factuur of het rapport aan jouw verzekeringsmaatschappij.

 

 

Hoe gaat het herstelproces in z'n werk

Het herstellen van motorschade verloopt meestal als volgt:

 • Eerste inspectie:
  Als de motor beschadigd is, moet deze eerst inspecteren worden om precies te bepalen waar de schade is en hoe erg deze is. Dit kan, zoals hierboven beschreven, via een officieel schaderapport gebeuren. Dit rapport kan ingediend worden bij de verzekering, zodat wellicht enige kosten gedekt kunnen worden. Of dit ook gebeurd is afhankelijk van jouw polis. De schadetaxatie kan ook door onze experts bij MotorCity Amsterdam gebeuren. 

 • Schatting:
  Er wordt een kostenraming gegenereerd om de schade te herstellen. Dit is een schatting van de reparatiekosten inclusief onderdelen en arbeid. Dit wordt altijd duidelijk gecommuniceerd naar de eigenaar of de desbetreffende persoon. We zullen het schadereparatie-process aan de motor nooit starten zonder goedkeuring. 

 • Reparatie:
  Zodra je akkoord gaat met onze offerte, kunnen we beginnen met het herstellen van de schade. Dit varieert van het vervangen van beschadigde onderdelen tot het uitvoeren van cosmetische reparaties. Afhankelijk van de ernst van de schade wordt ook gecommuniceerd hoe lang dit gaat duren. Dit zal altijd een schatting zijn. 

 • Proefrit:
  Zodra de reparatie is voltooid, neemt onze expert jouw voertuig mee voor een proefrit om te controleren of alles in goede staat verkeert. Hierbij worden alle functies grondig gecontroleerd en nemen we genoeg met minder dan 100% weg-waardigheid. De veiligheid van de motorrijder staat bij ons voorop.  

 • Resultaat:
  Als de proefrit goed verloopt, kan de fiets weer terug naar de eigenaar. Er wordt een factuur uitgeschreven en deze kan je al dan niet indienen bij de verzekering. 

Reparatietijden bij motorschade kunnen variëren, afhankelijk van de omvang van de schade en de beschikbaarheid van onderdelen.

schadetaxateur aan het werk om schade aan motor te bepalen

Schadeherstel bij MotorCity Amsterdam

Ook verzorgen wij – als de schade verzekeringswerk is – de totale afhandeling van de reparatie, het contact met de schade-expert en dienen we de nota of het taxatierapport in bij je verzekeringsmaatschappij.

 

Reserveer dat graag wel vooraf bij de werkplaatsreceptie of bel 020 480 80 10. We zien je graag voor de afhandeling van de schadereparatie aan je motor! 

Vind hier informatie over een kleine of grote beurt.