close up van persoon die spanning van een ketting controleert

Groot onderhoud bij MotorCity Amsterdam

Voor een grote beurt aan je motor in de regio Amsterdam zit je bij MotorCity goed. Snel, vaardig en veilig.

usp Gespecialiseerd personeel
usp Altijd motoren op voorraad
usp Online bestellen
usp Gratis thuisbezorgd

Grote beurt motor

Een grote beurt voor een motor is een uitgebreide onderhoudsbeurt die meestal om de paar jaar of na een bepaald aantal kilometers wordt uitgevoerd. Tijdens een grote beurt wordt de motor grondig gecontroleerd en onderhouden om ervoor te zorgen dat hij in goede staat blijft en goed blijft functioneren. Dit is wat er doorgaans tijdens een grote beurt gebeurt:

Ketting wordt ingesprayed in werkplaats

Hoe gaan we te werk?

We volgen bij groot onderhoud van jouw motor altijd een strikte procedure. Soms wijken we af van de onderstaande punten of volgorde op het moment dat we constateren dat er iets met de motor aan de hand is. Maar je kan ervan uitgaan dat alle stappen grondig worden doorlopen. Veilige kilometers is wat bij ons voorop staat als het om jouw motor gaat. 

  • Visuele inspectie: De monteur zal de motor grondig inspecteren om eventuele beschadigingen of afwijkingen op te sporen.

  • Olie verversen: Tijdens een grote beurt wordt de olie en het oliefilter vervangen om te zorgen dat de motor goed wordt geolied en om het oude olie afval te verwijderen.

  • Luchtfilter vervangen: Het luchtfilter zorgt ervoor dat de motor schoon lucht krijgt. Het wordt vervangen om te zorgen dat de motor efficiënt blijft draaien.

  • Koelvloeistof verversen: De koelvloeistof wordt vervangen om te zorgen dat de motor op een efficiënte temperatuur blijft werken en om eventuele verontreinigingen te verwijderen.

  • Ketting en tandwielen: De ketting en tandwielen worden gecontroleerd op slijtage en vervangen als dit nodig is.

  • Remmen inspecteren: De remmen worden gecontroleerd op slijtage en indien nodig vervangen.

  • Elektrische systemen: De elektrische systemen, zoals de accu en de verlichting, worden gecontroleerd op goed functioneren.

  • Banden: De banden worden gecontroleerd op slijtage en de juiste luchtdruk.

  • Uitlaat: De uitlaat wordt gecontroleerd op eventuele lekkages of beschadigingen.

Dit is een algemene lijst van taken die tijdens een grote beurt voor een motor worden uitgevoerd. Het kan zijn dat er afhankelijk van het type motor en de staat waarin deze verkeert, andere taken worden uitgevoerd.  

Preventief onderhoud

Als de motor echter lange tijd niet heeft gedraaid, of zelfs nauwelijks heeft gelopen, is het zinvol om de motor (voor het grootste deel) eerst te onderhouden. Dit, samen met preventief onderhoud, voorkomt dure reparaties en houdt de kosten zo laag mogelijk. Afhankelijk van de specificaties van de fabrikant, moeten kleppen mogelijk worden gecontroleerd of afgesteld tijdens groot onderhoud.

Voor grote onderhoudswerkzaamheden van welke aard dan ook, we zullen snel en kwalitatief handelen. Hiervoor werken we met uitsluitend met geschoolde monteurs en monteurs met een goede staat van dienst. Pak een lekker bakje koffie terwijl u wacht en ontmoet de motor community van MotorCity Amsterdam. 

Monteur in werkplaats die motoronderhoud aan het uitvoeren is

Snelle service

Is je motor voor onderhoud of reparatie in onze garage en wilt u tijdelijk vervangend vervoer, dan bieden we dit uiteraard aan bij MotorCity Amsterdam.

Quick Service staat elke zaterdag voor u klaar in onze mooie koffiehoek voor elk soort compact onderhoud of cassettevervanging. Ons belangrijkste basisprincipe is hierbij:
Wie het eerst komt, wordt het eerst geholpen. Let wel: in de zomer zijn de wachttijden langer dan in de winter.

Heeft je een motor een kleine beurt nodig? Neem dan contact op en maak een afspraak met onze planners. Heb je een ongeluk gehad of is er schade aan je motor, kies dan voor een schadetaxatie of schadereparatie bij MotorCity Amsterdam. 

Maak een afspraak