Modeljaar: 2023
 
v.a. 6.499,-
Contact

De voordelen van
deze motor

125 cc EU5-motorblok met Variable Valve Actuation (VVA)

Kuipwerk met modern en stoer design

Dubbele contourverlichting en LED koplamp

Assist & Slipper koppeling

Radicaal Design: Cyan Storm

Yamaha introduceert de nieuwe Yamaha MT-125 met een nieuwe hightech motor voor indrukwekkende prestaties, en een nieuw radicaal design. De MT-125 past perfect in de MT-serie door een geavanceerde premium specificatie waarmee hij niet onderdoet voor de zwaardere MT-modellen. Door het sportieve chassis en de krachtige allround prestaties is dit dus de ideale motor voor beginnende rijders om het Hyper-Naked segment te leren kennen.

De MT-serie wijkt ook bij de minder zware MT-125 niet af van het dynamische en unieke design. Het ontwerp van de MT-serie is constant in ontwikkeling en het volledig nieuwe kuipwerk geeft de MT-125 een agressievere uitstraling welke het opwindende en wendbare karakter perfect weerspiegelt.

Lifestyle foto MT125 Cyan Storm naked bike in donkere omgeving met groenblauwe omgeving
Close up 5inch TFT scherm van de 2023 Yamaha MT125

Nieuwe features in 2023

Met zijn krachtige uiterlijk, geweldige prijs-kwaliteitverhouding en Yamaha's Hyper Naked familie-DNA is de MT-125 een van de best verkochte modellen in zijn klasse. De MT-125 is populair bij een breed scala aan klanten, van A1-rijbewijshouders tot meer ervaren motorrijders die op zoek zijn naar een karaktervolle lichtgewicht motorfiets. De MT-125 is voor 2023opgewaardeerd met een nieuw 5-inch TFT-kleurenscherm dat smartphone-connectiviteit biedt.

Nieuwe functies

  • 5-inch TFT-kleurenscherm
  • Smartphone-connectiviteit met MyRide app
  • Tractioncontrolsysteem

MT-125 is beschikbaar in Cyan StormIcon Blue and Tech Black.

zwarte Yamaha MT-125 met turquoise velgen rijd in het donker over een brug met op de achtergrond een verlichte stad te zien vanuit het voorzijaanzicht

Strak ontwerp

Door het ‘mass forward’ ontwerp van de Yamaha Hyper Naked modellen zijn deze direct herkenbaar door hun agressieve uitstraling. Verder zorgen de compacte brandstoftank (10liter) samen met een korter achterdeel voor een ultracompact silhouet van de motorfiets.

Het van de YZF-R125 afgeleide Deltabox chassis en de aluminium swingarm zorgen voor een licht en sportief rijgedrag en indrukwekkend comfort, ook bij hogere snelheden. Om een laag zwaartepunt en een dynamische rijpositie te bereiken is de geometrie geoptimaliseerd.

Om de dierlijke en intimiderende uitstraling van de MT-125 nog meer te benadrukken heeft Yamaha hem uitgerust met de opvallende nieuwe ‘twin-eye’ front. Deze dubbele, schuin geplaatste contourlichten bevestigen nogmaals de reputatie vals de meest dynamische 125CC Hyper Naked van Yamaha. Onder deze contourlichten heeft Yamaha nog een compacte LED-koplamp geplaatst welke de MT-125 een provocatief en stoere uitstraling geven, bewijs van een motor met zuiver MT DNA.

zwarte Yamaha MT-125 met turquoise velgen rijd in het donker over een brug met de maan op de achtergrond te zien vanuit het vooraanzicht
zwarte Yamaha MT-125 met turquoise velgen rijd door een tunnel met graffiti op de achtergrond te zien vanuit het zijaanzicht

Prestaties van de Yamaha MT-125

De Yamaha MT-125 heeft een volledig nieuwe motor meegekregen van Yamaha met de meest geavanceerde technologieën voor de 125cc klasse. Yamaha heeft onder andere het Variable Valve Actuation (VVA) systeem van de R125 toegepast op de MT-125, waardoor de motor hoge prestaties en ruim voldoende koppel bij lagere snelheden kan leveren. VVA is een ingenieus systeem met twee inlaatnokken, elk met een eigen tuimelaar.

De lage nokkenas werkt tot maximaal 7.400 tpm, eenmaal boven de 7.400 tpm schakelt een compacte solenoïde de motor van de lage nok naar de hoge nok. Het hogere profiel en de herziene kleptiming zorgen voor een feller vermogen dat betere prestaties levert van 7.400 tpm tot het maximale uitgangsvermogen bij 10.000 tpm – 1.000 tpm hoger dan het vorige ontwerp.

zwarte Yamaha MT-125 met turquoise velgen rijd in het donker door een verlichte stad met de maan op de achtergrond te zien vanuit het voorzijaanzicht
zwarte Yamaha MT-125 met turquoise velgen rijd in het donker over een brug met de maan op de achtergrond te zien vanuit het voorzijaanzicht

Veiligheid en elektronica van de Yamaha MT-125

De MT-125 is uitgerust met een Assist & Slipper koppeling (A&S). Deze geeft niet alleen een superlicht gevoel aan de koppelingshendel, maar maakt gemakkelijker schakelen mogelijk. De A&S voorkomt hierbij ook bij het terugschakelen een blokkerend achterwiel – waardoor je nog meer controle hebt over de motor.

Het geavanceerde LCD instrumentenpaneel van de nieuwe MT-125 is niet alleen stijlvol maar ook duidelijk leesbaar. Het multifunctionele display bevat een compleet scala aan informatie om je rit eenvoudig te volgen.

Voor optimale remkracht in combinatie met een controleerbaar gevoel, is de nieuwe MT-125 uitgerust met een radiaal gemonteerde remklauw en een grote Ø 292 mm remschijf in het voorwiel. Deze toonaangevende configuratie staat niet alleen garant voor een nauwkeurige bediening bij lagere snelheden, maar biedt uitstekende remprestaties bij hogere snelheden.

DE YAMAHA MT-125 IS VERKRIJGBAAR IN DE KLEUREN:

zwarte Yamaha MT-125 met turquoise velgen op een witte achtergrond te zien vanuit het voorzijaanzicht
blauw zwarte Yamaha MT-125 met blauwe velgen op een witte achtergrond te zien vanuit het voorzijaanzicht
volledig zwarte Yamaha MT-125 op een witte achtergrond te zien vanuit het voorzijaanzicht
Yamaha MT-125 v.a. 6.499,-
Kosten rijklaar maken v.a. 0,-
Nu bij MotorCity Amsterdam v.a. 6.499,-

Financiering mogelijk

Heb je een vraag over deze motor?