Modeljaar: 2023
 
v.a. 8.999,-
Contact

De voordelen van
deze motor

Ook in 35 kW uitvoering, dus ook voor A2-rijders

Het ontwerp van de volgende generatie

LED-projectorverlichting

Grotere schijfremmen vooraan voor meer remkracht

De ultieme alleskunner

Als je de Yamaha MT-07 wilt samenvatten dan is dat niet heel moeilijk. De MT-07 is een alleskunner namelijk.Er is geen rijder op deze planeet die een compleet verkeerde koop zou doen bij het kopen van deze motor.

Net zoals veel motoren binnen deze middenklasse is ook deze motor nergens perfect voor, maar overal goed in. Tegelijkertijd is de MT-07 in vergelijking vaak wel net even een tikkeltje beter. Net even een tikkeltje mooier. Ga zo maar door.

zwarte Yamaha MT-07 met turquoise velgen te zien vanuit het zijaanzicht rijd in het donker door een stadsomgeving
zwarte Yamaha MT-07 met turquoise velgen te zien vanuit het voorzijaanzicht staat in een groot donker gebouw met de koplamp aan

De MT-07 en zijn CP2 motorblok

Wow, wow,wow. Dat werd opeens super technisch. Sorry, laat het ons je uitleggen. Aan boord van deze Yamaha motor tref je een CP2 motorblok. Dit is een parallel tweecilinder met een crossplane krukas. Afgekort naar CP2. Zo een parallel tweecilinder heeft een aantal eigenschappen.

Ten eerste is het motorblok compact. Het voordeel hiervan is niet alleen dat het motorblok licht is, maar ook dat het niet veel ruimte in beslag neemt in het frame. De fabrikant kan dan de motor gemakkelijker kort houden, wat de wendbaarheid ten goede komt. Ten tweede is het motorblok koppelrijk. Wat vooral prettig is bijvoorbeeld in de stad. Hierdoor hoef je niet te zoeken naar vermogen. Dat is namelijk in de meeste gevallen gewoon beschikbaar. ”Drop a gear and dissappear” is dus vaak niet nodig. In elk geval het zakken in versnellingen niet.

zwarte Yamaha MT-07 met turquoise velgen te zien vanuit het zijaanzicht rijd in het donker door een stadsomgeving
zwarte Yamaha MT-07 met turquoise velgen te zien vanuit het vooraanzicht rijd in het donker door een verlichte stad

Het rijwielgedeelte

De Yamaha MT07 roemt zich om een toegankelijk rijwielgedeelte. De zitpositie is goed voor lang en groot. Een tikkeltje sportief, maar tegelijkertijd niet te. Sportief is niet comfortabel en andersom. Yamaha heeft daar een uitstekende balans in gevonden.

Een zitpositie die niet alleen prettig is in de stad, maar ook voor op langere afstanden. Eigenlijk hetzelfde geldt voor de vering. Deze heeft Yamaha wat meer richting ‘comfortabel’ gemaakt dan naar sportief. Dit maakt de Yamaha MT-07 dan ook uitermate geschikt voor alledaags gebruik. Niet alleen recreatie, maar ook voor woon-werk.

DE YAMAHA MT-07 IS VERKRIJGBAAR IN DE KLEUREN:

zwarte Yamaha MT-07 met turquoise velgen op een witte achtergrond te zien vanuit het voorzijaanzicht
blauw met zwarte Yamaha MT-07 met blauwe velgen op een witte achtergrond te zien vanuit het voorzijaanzicht
volledig zwarte Yamaha MT-07 op een witte achtergrond te zien vanuit het voorzijaanzicht
Yamaha MT-07 v.a. 8.999,-
Kosten rijklaar maken v.a. 0,-
Nu bij MotorCity Amsterdam v.a. 8.999,-

Financiering mogelijk

Heb je een vraag over deze motor?