Modeljaar: 2023
 
v.a. 7.299,-
Contact

De voordelen van
deze motor

Verfijnde EURO5 koppelrijke 321cc tweecilinder

Dubbele contourverlichting en LED koplamp

Lichtgewicht diamantvormig frame

Stoer MT-ontwerp

Embrace the Darkness

Geïnspireerd door de zwaardere Hyper Nakeds komt Yamaha met een agressieve nieuwe look voor hun opstapmodel, de MT-03. Met de roofdierachtige kop met twee priemende ogen, de nieuwe goudkleurige upside-down voorvork en de opnieuw vormgegeven breedgeschouderde brandstoftank, onderstreept Yamaha de dynamische MT-look voor de ultieme 300!

Met een eersteklas tweecilindermotor en geavanceerde wielophanging voor een nauwkeurig rijgedrag en uitstekende wendbaarheid, is de nieuwe 2020 Yamaha MT-03 het ultieme opstapmodel voor bestuurders die zich graag willen aansluiten bij de MT familie. Bovendien is het een van de aantrekkelijkste motorfietsen voor zowel mannen als vrouwen die op zoek zijn naar hun eerste volwaardige machine.

Actiefoto 2022-Yamaha-MT320-EU-Cyan_Storm-Action-009-03 vooraanzicht van motorrijder die in de nacht door de stad rijdt
Lifestyleoto 2022-Yamaha-MT320-EU-Cyan_Storm-Action-009-03 zijaanzicht met verduisterend blauwgroen licht onder een brug

Prestaties van de Yamaha MT-03

De MT-03 wordt aangedreven door een 321cc parallel-twin. Dit compacte en lichtgewicht motorblok is voorzien van lichtgewicht gesmede zuigers en gecarboniseerde drijfstangen, en levert een hoog koppel van middelhoge tot hoge toerentallen voor extreem veel rijplezier onder de meest uiteenlopende omstandigheden.

Het parallel-twin blok bezorgd de MT-03 een max. vermogen van 42 pk bij 10.750 tpm, naast een max. koppel van 29,6 Nm bij 9.000 tpm. Een serieuze krachtpatser dus in zijn klassement.

Veiligheid van de Yamaha MT-03

De koplamp in minimalistische stijl, voorzien van LED contourverlichting, en een LED achterlicht geeft de compacte achterzijde een moderne en sportieve uitstraling. Deze onderhoudsarme LED lampen verbruiken weinig stroom en bieden bovendien een langere levensduur.

Voor uitstekende remprestaties met nauwkeurige dosering via de remhendel, is de MT-03 voorzien van een Ø 298 mm zwevende remschijf vóór en een tweezuigerremklauw. Het achterwiel is voorzien van een Ø 220 mm remschijf en een enkele remklauw. Deze lichtgewicht en wendbare ‘A2’ rijbewijs motor is standaard uitgerust met ABS.

Actiefoto 2022-Yamaha-MT320-EU-Cyan_Storm-Action-009-03 voor zijaanzicht van motorrijder die in de nacht door de stad rijdt
Actiefoto 2022-Yamaha-MT320-EU-Cyan_Storm-Action-009-03 vooraanzicht van motorrijder die hangt in de bocht in de nacht

Design van de Yamaha MT-03

Om een rechte zithouding te realiseren is een ergonomisch ontwerp van het stuur, zadel en voetsteunen gebruikt, dit maakt dit tot een van de comfortabele en veelzijdige motorfiets in zijn klasse. Het slanke achterdeel vormt een mooi contrast met het gecentreerde kuipwerk aan de voorzijde en draagt bij aan het agressieve ‘Mass Forward’ silhouet.

Voor een sterke en lichtgewicht structuur is het motorblok op vier plekken bevestigd aan het compacte frame van de MT-03, dat is vervaardigd van stalen buizen met een doorsnede van 35 mm en ver uit elkaar geplaatste bovenliggers. Voor een uitstekende rechtuit stabiliteit is het chassis voorzien van een 573 mm lange asymmetrische swingarm die direct aan de Monocross schokdemper is bevestigd.

Voor een duidelijk overzicht van alle informatie die je zoekt tijdens het rijden is een stijlvol multifunctioneel instrumentenpaneel geplaatst. In dit duidelijk afleesbare paneel is een analoge toerenteller aan de linkerzijde geplaats en, naast de versnellingsindicator, een digitale snelheidsmeter aan de rechterzijde. Hiernaast is het instrumentenpaneel ook voorzien van een brandstofmeter, watertemperatuurmeter, klok, twee tripmeters en een servicelampje.

Om de hoge mate van controle en moeiteloze besturing te realiseren, welke deze motor geniet, is een compact buizenframe ontworpen. Ook is het zadel relatief laag met een zithoogte van 780mm, om goed met de voeten aan de grond te komen. De zitplaats voor de duopassagier is voorzien van aluminium handgrepen voor extra gemak.

Het uitgekiende ergonomische ontwerp van stuur, zadel en voetsteunen van de MT-03 is ontworpen voor een rechte zithouding en maakt dit tot de meest comfortabele en veelzijdige motorfiets in zijn klasse. Het slanke achterdeel vormt een mooi contrast met het gecentreerde kuipwerk aan de voorzijde en draagt bij aan het agressieve ‘Mass Forward’ silhouet.

DE YAMAHA MT-03 IS VERKRIJGBAAR IN DE KLEUREN:

Productfoto 2022-Yamaha-MT320-EU-Cyan_Storm-Action-009-03 op witte achtergrond
Productfoto 2022-Yamaha-MT320-EU-Icon-Blue-009-03 op witte achtergrond
Productfoto 2022-Yamaha-MT320-EU-Midnight Black-Action-009-03 op witte achtergrond
Yamaha MT-03 v.a. 7.299,-
Kosten rijklaar maken v.a. 0,-
Nu bij MotorCity Amsterdam v.a. 7.299,-

Financiering mogelijk

Heb je een vraag over deze motor?