Royal Enfield Himalayan

Beste motorverzekering

Hoe kies ik de beste motorverzekering?
Wij helpen je op weg. Je kunt kiezen voor de goedkoopste motorverzekering, maar misschien dekt dit niet alles wat je zou wensen. Kijk daarom als eerst naar de dekking voordat je start met jouw motor verzekeren.

Hoe kies ik de beste motorverzekering?
Wij helpen je op weg. Je kunt kiezen voor de goedkoopste motorverzekering, maar misschien dekt dit niet alles wat je zou wensen. Kijk daarom als eerst naar de dekking voordat je start met jouw motor verzekeren.

lifestylefoto Honda africa twin

Motorverzekering afsluiten, wat is het beste?

Wat is de beste motorverzekering? Hoe kies ik? Waar moet ik op letten? Dit artikel helpt je hierbij. 

Je hebt een motor op het oog en staat op het punt om alles in kaart te brengen. Je ontkomt dan niet aan het verzekeren van je motor. Maar waar begin je? Voor velen is verzekeren een noodzakelijk kwaad en kan het heel saai zijn om er goed in te duiken.

Veel mensen zijn geneigd om dan maar voor de ‘goedkoopste’ te gaan. Maar afhankelijk van jouw situatie is dat misschien niet aan te raden. Hoe ga je dit onderwerp dan wel te lijf? Voor het verzekeren van jouw motor werken we al jaren samen met onze trouwe partner Combimotors Verzekering. Als het gaat om het verzekeren van motoren dan zijn zij dé partij om:

Waarom verzekeren?

Klinkt als een simpele vraag, maar er zit meer achter. Het gaat er namelijk om dat je je eigen situatie inschat. In Nederland is het verplicht om een voertuig te verzekeren voordat je ermee de weg op mag.

Dit geldt voor zowel een nieuwe motor als wanneer je een tweedehandsje hebt gekocht. Door jouw motoren te verzekeren bent je namelijk gedekt voor bepaalde schade die je wellicht oploopt of veroorzaakt.

Aangezien geen motorrijder hetzelfde is, zijn er verschillende verzekeringen die je kunt afsluiten. De exacte verzekering van jouw motor bepaal je hierdoor geheel zelf. Daarom is het verstandig om jezelf te verdiepen in de vele mogelijkheden van het verzekeren van jouw motor voordat je er eentje afsluit.

Lifestylefoto motorrijdster Kawasaki ZX6R
Lifestylefoto Honda African Twin

Hoe moet ik mijn motor verzekeren?

Voor elke soort motor is een uitstekende motorverzekering te vinden via CombiMotors. Of je nou in het bezit bent van een motor, trikequadscooter. Maar ook een auto verzekeren of zelfs een old timer.

Een echte specialist dus. Kortom, zij kunnen vrijwel alle verzekeringspremies voor je vergelijken. Of het nu gaat om een All Risk motorverzekering of WA verzekering motor vergelijken, zij nemen het voor je uit handen en levert onafhankelijk advies. Op deze manier kun je in een mum van tijd de weg op!

Zo krijgen wij regelmatig de vraag wanneer een All Risk verzekering een goed idee is. Een motorverzekering All Risk kost namelijk wel aanzienlijk meer dan een basispremie.

Toch zijn er genoeg situaties te noemen waarbij een All Risk verzekering de beste optie is. Denk bijvoorbeeld aan hoe oud de motor in kwestie is. Zij kunnen gemakkelijk voor je alle beschikbare oldtimer motorverzekering vergelijken.

Hoe kies ik de beste motorverzekering?

Wij helpen je op weg. Je kunt kiezen voor de goedkoopste motorverzekering, maar misschien dekt dit niet alles wat je zou wensen.

Kijk daarom als eerst naar de dekking voordat je start met motor verzekeren. Wil je alleen WA verzekeringen vergelijken? Of gaat je voor een All Risk motorverzekering? Vervolgens wilt je natuurlijk ook de premies van de mogelijke motorverzekeringen vergelijken.

Hoe hoger de premie, hoe lager het eigen risico. Het is overigens ook belangrijk om het eigen risico van de motorverzekering te overwegen wanneer je op het punt staat jouw motor te verzekeren. Andere belangrijke factoren zijn de dagwaarde van de motor en het risico als het voertuig gestolen wordt.

lifestylefoto Kawasaki ZH2
Motorscooterrijder op de 2023 blauwe Yamaha nmax 155 rijdend door de stad

De zakelijke motorverzekering van Combimotors

Ook voor het verzekeren van bedrijfsmotoren zit je bij Combi Motors goed. Kies voor onze zakelijke motorverzekering, zodat jij of jouw personeel met een gerust hart de weg op kan. Door je bedrijfsmotoren te verzekeren ben je in ieder geval gedekt voor de veroorzaakte schade, en afhankelijk van de verzekering, ook voor de schade die je zelf oploopt.

Verdiep je in de mogelijkheden van de verschillende verzekeringen en kies de juiste zakelijke motorverzekering die past bij jouw bedrijf. Natuurlijk brengt zo’n zakelijke verzekering financiële voordelen met zich mee. Zo hoef je geen btw te betalen en vallen de kosten een stuk lager uit.

Dit kan al indien je een eenmanszaak heeft, maar natuurlijk ook bij een besloten vennootschap of maatschap. Je kunt de premie voor het zakelijk verzekeren van jouw motorfiets gewoon via de vergelijkingsmodule berekenen. Vink daarbij aan dat jouw motor exclusief BTW wilt verzekeren, de module herkent dan dat je de motor zakelijk wilt verzekeren.

Zakelijke motorverzekering vergelijken

Het verzekeren van jouw zakelijke motor behoort vast niet tot een van de primaire processen.Je wilt wel de beste zakelijke verzekering kiezen, maar het liefst bent je er zo min mogelijk tijd aan kwijt.

Met de CombiMotors verzekeringen vergelijker worden meer dan 140 motorverzekeringen op een rijtje gezet. Aan de hand van jouw gegevens zoals het kenteken, aantal schadevrije jaren en adresgegevens kun je in een oogopslag alle belangrijke zaken per verzekeraar inzien. Denk hierbij aan het eigen risico, maandelijkse premie en hoeveel premie kosten je kwijt bent op jaarbasis.

Vervolgens worden alle belangrijke voor- en nadelen per verzekering voor je opgesomd.Het enige wat je nog hoeft te doen is de juiste zakelijke motorverzekering uitkiezen.Heb je de beste verzekering gevonden? Dan kun je bij de verzekeraar een offerte aanvragen om vervolgens de motoren van de zaak te verzekeren.

Neem contact met ons op of bezoek Combimotors.nl.

Beste motorverzekering

Je kunt jouw motor verzekeren en daarna met een gerust hart de weg op. Ben je nog op zoek naar jouw droommotor, dan kun je een motor kopen, leasen, financieren of huren bij MotorCity Amsterdam. Kom gezellig langs voor een bak koffie in onze showroom en laat je adviseren.

 

Verzeker jouw motor