Actiefoto kawasaki Z900 bekijken

Kawasaki motoren 2023

Kawasaki Motoren 2023
Kawasaki komt met bijzondere onthullingen en een absolute primeur in de motorbranche

Kawasaki Motoren 2023
Kawasaki komt met bijzondere onthullingen en een absolute primeur in de motorbranche

2023 Kawasaki motoren

De Kawasaki motoren van 2023 worden langzaam aan gelekt en daar smullen we van. En Kawasaki rolt altijd als een van de eerste naar buiten. En wat een juweeltjes zijn het weer. In dit artikel bespreken we de 2023 Z900 (SE), Z900/650 RS, Vulcan S, W800 en Ninja 1000SX.

Maar het grootste nieuws is toch wel de onthulling van Kawasaki’s Zero Emission modellen. De EV en HEV modellen zijn tevens al snel leverbaar. Een precieze datum is er niet, maar 2023 is wel als introductiejaar genoemd.

Studiofoto twee 2023 Kawasaki EV en HEV ontdekken

100% elektrisch

We starten dan ook gelijk met dit grote nieuws. In een belangrijke toespraak op EICMA in Milaan onthulde Hiroshi Ito, president van Kawasaki Motors Corporation, een reeks nieuwe Kawasaki-modellen en baanbrekende prototypes. Hij deelde ook meer details over zijn bedrijfsbrede visie voor het bereiken van koolstofneutraliteit.

EV’s

Na de onthulling van het EV-concept op Intermot, introduceert Kawasaki ook een productieversie van het EV-model. Het Naked Z-model en het Disguise Ninja-model worden aangedreven door dezelfde dubbele batterijen, met een maximale capaciteit van 3,0 kWh. Beide modellen voldoen aan de Europese A1-rijbewijsregels en zullen naar verwachting ergens in 2023 in de verkoop gaan.

Kawasaki Waterstofmotoren

HEV

Naast elektrische voertuigen blijft Kawasaki andere aandrijflijninnovaties verkennen, waarbij voor het eerst in Europa een voorproefje wordt gegeven van Kawasaki’s eerste hybride motorfiets. HEV-machines die snel en naadloos kunnen schakelen tussen verbrandingsmotoren en elektrische aandrijving zullen naar verwachting vanaf 2024 in het assortiment komen.

Waterstof

Een ander zeer interessant en uniek prototype is te vinden op de stand van Kawasaki. Deze experimentele motorfiets is gebaseerd op de Supercharged Ninja H2, die gebruik maakt van directe injectie en waterstofbrandstof.

Ito benadrukte niet alleen Kawasaki’s toewijding aan verbrandingsmotoren en onderzoek naar toekomstige brandstoftypes, maar ook het nieuwe “Go with Green Power”-project, dat erop gericht is Kawasaki te helpen koolstofneutraliteit te bereiken binnen een strategisch tijdsbestek.” onthulde een nieuw symbool voor de initiatief.

Voor 2025 wil Kawasaki minstens 10 modellen beschikbaar hebben die onder het zero emission-kopje vallen.

Interview Kawasaki Italy

Bekijk ons interview met Giovanni Poli, Director Technical Services, Kawasaki Italy. Alle ins en outs omtrent de ontwikkelingen van EV en HEV-modellen komen hierin aan bod.

Studiofoto kawasaki Z900 SE bekijken

2023 Z900 SE

De nieuwste telg die voor 2023 is toegevoegd aan de nieuwe line up is de Z900 SE.

De beste Naked Bike in zijn klasse nog verder verbeteren is geen gemakkelijke taak. Toch slaagde de Kawasaki engineers glansrijk in deze opdracht. Vanaf het moment van onthulling bleek de Z900 SE een schot in de roos bij motorliefhebbers. Deze Special Edition was dan ook binnen zeer korte tijd volledig uitverkocht.

Hoogstaande technologie

Aan de voorzijde is de SE uitgerust met een volledig instelbare ø41mm upside down voorvork en hoogwaardige remcomponenten. Aan de achterzijde is een Öhlins S46 schokdemper gemonteerd met instelbare rebounddemping en een afzonderlijke veervoorspanningsregelaar. De radiaal gemonteerde Brembo M4.32 remklauwen, ø300 mm Brembo remschijven, Brembo remblokken, staal omvlochten remleidingen en een Nissin hoofdremcilinder zorgen voor meer precisie en betere remprestaties.

Aan de voorzijde is de SE uitgerust met een volledig instelbare ø41mm upside down voorvork en hoogwaardige remcomponenten. Aan de achterzijde is een Öhlins S46 schokdemper gemonteerd met instelbare rebounddemping en een afzonderlijke veervoorspanningsregelaar. De radiaal gemonteerde Brembo M4.32 remklauwen, ø300 mm Brembo remschijven, Brembo remblokken, staal omvlochten remleidingen en een Nissin hoofdremcilinder zorgen voor meer precisie en betere remprestaties.

Krachtig Blok

Gebleven is het krachtige 948cc vier-in-lijn motorblok met zijn sensationele vermogensafgifte.
Van koppelrijk en soepel in lage toeren tot het waanzinnige eindschot in de hoge toeren. Het speciaal getunede inlaatgeluid maakt de rijbeleving helemaal af. Verder is er de zeer complete standaarduitrusting bestaande uit Traction Control (KTRC), geïntegreerde rijmodi, ABS, TFT-kleurendisplay en Bluetooth smartphone connectiviteit.

Voor 2023 krijgt de SE een nieuwe kleurstelling met een zwart Trellis frame en een nieuw ontwerp voor de opvallende graphics. Samen met de goudkleurige voorvork en het kenmerkende Sugomi design valt de Z900 SE meteen op.

Om aan de verwachte grote vraag te voldoen staat de 2023 Z900 SE vanaf medio januari bij de Kawasaki dealers. Prijzen worden later bekend gemaakt.

De 2023 Z900RS

De stijlvolle Z900RS is de populairste motor in het retro segment. Deze hommage aan de legendarische Kawasaki Z1 is uitgegroeid tot een Europees-wijd succesnummer en is vele jaren achtereenvolgend verkozen tot Retro motorfiets van het jaar. Voor 2023 zal deze King of Cool naast de bestaande kleur Candy Tone Blue ook beschikbaar komen in de nieuwe kleur Metallic Diablo Black / Metallic Imperial Red.


De legendarische Z900RS is voorzien van een heerlijk koppelrijk 948cc viercilinderblok met een indrukwekkend eindschot. Verder is werkelijk ieder onderdeel van de Z900RS onder de loep genomen door de designers en engineers in Japan om een prachtige retro uitstraling met de meest moderne technieken te kunnen combineren. Denk aan de unieke gegoten wielen, hoge kwaliteit laklaag, teardrop tank, vele gepolijste delen, koelvinnen op het motorblok, en het fantastisch getunede uitlaatgeluid.

Actiefoto twee Kawasaki's Z900 RS 2023 bekijken
Actiefoto Kawasaki Z900 RS SE 2023

Kawasaki Z900RS SE 2023

De Kawasaki Z900RS is sinds de lancering de populairste motorfiets in het retrosegment. Maar dat is voor de ingenieurs van Kawasaki geen reden om stil te zitten. De SE brengt Kawasaki een stap verder.

Met Ohlins-ophanging, inclusief Brembo Remklauwen en een prachtig kleurenschema brengt de Z900RS SE heden en verleden mooi samen op een hoger niveau.

Actiefoto 2023 kawasaki Z900 bekijken

2023 Kawasaki Z900

De Kawasaki Z900 werd geprezen als “de beste motorfiets in zijn klasse”. Sinds de oprichting heeft het zowel beoordelingen als verkoopvermeldingen gedomineerd. Geen wonder dus dat de Z900 onze best verkochte naked bike is. De eerste exemplaren van de nieuwe kleuren voor 2023 liggen in oktober in de winkels.

De Z900 is vanaf het begin een ongeëvenaard succes geweest en heeft zichzelf consequent gepositioneerd als de best verkochte naked bike dankzij zijn toonaangevende prestaties, werkelijk ongelooflijke handling en een uniek pakket gebaseerd op modern Sugomi-ontwerp. De Z900 is volledig vernieuwd met een nieuw ontwerp, een geheel nieuw frame en aangepaste injectie- en ophangingsinstellingen. Qua uitrusting is de Z900 zelfs nog beter en voegt hij veel nieuwe functies toe, zoals:

  • Traction Control,
  • geïntegreerde rij modi,
  • TFT-kleurendisplay,
  • Bluetooth smartphone connectiviteit,
  • volledige ledverlichting

De Z900 is ook wederom in een 70kW versie te verkrijgen.

De Z900 is al beschikbaar bij Motorcity in de showroom en is te krijgen vanaf € 11.299,- en de 70kW is vanaf € 10.999,-

Kawasaki Z650 2023

De Kawasaki Z650 is al jaren een van de meest populaire motorfietsen op de markt. Jaar na jaar staat deze verbluffende naked bike steevast in de top 10 van best verkochte fietsen. Om het succes voort te zetten, biedt Kawasaki het 2023-model van de Z650 niet alleen in drie nieuwe kleuren aan, maar ook met tractiecontrole.

Centraal in het succes van de Z650 staat het rijgedrag en de veelzijdige motor. Een lichtgewicht buizenframe en een korte wielbasis geven de Z650 een uniek rijgedrag dat wendbaarheid en sportiviteit combineert. De 649cc parallelle twin heeft een koppelkarakter, een laag brandstofverbruik en een verslavend inlaatgeluid.

De Z650 2023 is te krijgen vanaf € 8.399,- 

Studiofoto 2023 Kawasaki versys 650 model

Versys 650

De Kawasaki Versys 650 is de meest populaire en bestverkochte Dual Purpose motor in zijn klasse. Zijn succes dankt de Versys aan zijn veelzijdigheid en de uitstekende handling. Met een modern design, Traction Control, LED verlichting, scherp TFT-kleurendisplay en een compleet nieuwe kleur is de Versys 650 klaar voor 2023.

Voor 2023 is er een nieuwe kleurstelling toegevoegd: Metallic Smoke Gold

De Kawasaki Versys 650 2023 is verkrijgbaar vanaf € 9.699,-

De nieuwe 2023 Versys 1000 Series

Het succes van de Versys 1000 zit hem in het unieke concept; een Adventure Tourer gericht op straatgebruik met een zeer verfijnd 1.043 cc vier-in-lijn motorblok. De motor levert zijn 120 pk en 102 Nm koppel zo soepel dat lange afstanden ongemerkt aan je voorbijgaan. Bij het sportievere bochtenwerk wekt de Versys veel vertrouwen, waarbij hij profiteert van zijn lange veerwegen en 17-inch wielen.

Versys 1000

Eerder dit jaar kondigde Kawasaki de Versys 1000 “Standard” aan. Dit zeer aantrekkelijk geprijsde model is de perfecte basis voor het toevoegen van essentiële accessoires voor de rijder. Hoewel het een instapmodel is, behoren cruise control, tractiecontrole, bochtenmanagement, verstelbare voorruit en midden bok tot de standaarduitrusting.

Versys 1000 | Metallic Matte Graphenesteel Gray New
Prijs:€ 14.299,-

Studiofoto 2023 Kawasaki Versys 1000
studiofoto Kawasaki versys 1000 SE 2023

Versys 1000S en 1000 SE

De Versys 1000 S wordt standaard geleverd met op/neer-snel schakelaars, een prachtig TFT-display met Bluetooth-connectiviteit, een 12V-aansluiting, verwarmde handvatten, handkappen, bochtverlichting en Kawasaki’s exclusieve heavy-duty lakafwerking.

De high-end Versys 1000 SE is de meest geavanceerde fiets in zijn segment en gaat nog een stap verder met semi-actieve elektronische vering met Showa Skyhook-technologie. Het elektronische onderstel past zich continu aan de wegomstandigheden aan. Dit zorgt voor een nog betere wegligging en meer comfort.

Versys 1000 S/SE | Emerald Blazed Green
Versys 1000 S/SE | Metallic Matte Sovereign Red (Nieuw kleur)

De 2023 Versys 1000, Versys 1000 S en Versys 1000SE zijn leverbaar.
Prijs Kawasaki Versys 1000S: € 16.999,-
Prijs Kawasaki Versys 1000SE:  € 18.499,-

ninja 400

Ninja 400 is terug. Een indrukwekkende, geavanceerde motorfiets in het ontluikende 400cc supersportsegment. De focus van de nieuwe Ninja 400 ligt op “Opwinding, rijdbaarheid en prestaties”, met een uitstekende wegligging om met gemak en snelheid over de weg en het circuit te rijden.

Een geheel nieuwe motor is afgestemd op vermogen en een optimale, voorspelbare gasrespons. Deze motor biedt meer vermogen, een hoger koppel, een stijver chassis, optimale vering en eersteklas remmen.

De Ninja 400 heeft de afgelopen seizoenen van de WorldSSP300 veel succes gehad en vier jaar op rij het kampioenschap gewonnen. De toevoeging van verhoogde clip-ons maakt de Ninja sportief zonder oncomfortabel te zijn. Achter de kenmerkende bovenkuip in ninjastijl met dubbele LED-koplampen bevinden zich de analoge toerenteller en het multifunctionele display die kenmerken delen met de Z400.

Wacht niet lang op deze modellen. De 2023 Z400 en Ninja 400 zullen later in juli verkrijgbaar zijn bij officiële Kawasaki-dealers.

De 2023 Ninja 400 zijn reeds te zien in de showroom en verkrijgbaar van € 7.449,-

studiofoto Kawasaki ninja 400 lime green
Kawasaki Z400 2023

De compleet nieuwe Z400 van Kawasaki

De Z400 is terug van weggeweest. Kawasaki zal met een geavanceerd 400-blok in 2023 een uitdagend segment neerzetten voor de A2-rijders. Een waarvan wij denken dat deze veelbelovend zal zijn. Ook de Ninja komt met een 400-blok. Daarover later meer.

Met zijn scherpe, gestroomlijnde styling en kenmerkende LED-koplampen is de Z400 direct herkenbaar als onderdeel van de zeer succesvolle Z900- en Z650-families. Vanuit het zadel kunnen rijders een multifunctioneel LCD-scherm zien dat duidelijk het toerental, de snelheid, de huidige versnelling, het brandstofpeil, de kilometerstand, de dagteller, de koelvloeistoftemperatuur, de ECO-meter en de klok weergeeft.

De zithoogte van 785 mm en de slanke constructie van de Z400 maken hem buitengewoon toegankelijk voor een breed scala aan rijders. Een verhoogde stoel is als optie verkrijgbaar om langere bestuurders meer beenruimte te geven.

De Z400 is verkrijgbaar in Pearl Robotic White en Candy Lime Green is reeds verkrijgbaar in onze showroom met een vanafprijs van € 6.849,-

Z650 RS

Kawasaki vierde een halve eeuw Z-familie in 2022 en kijkt net graag naar de volgende vijf decennia. Een fundamenteel onderdeel van die productfilosofie is het immens populaire RS Retro Sport-assortiment.

Met de onlangs geïntroduceerde Z650RS-twin, die zowel het instapsegment als het middensegment dekt, begon het assortiment met de introductie van de Z1 Super Four-stijl Z900RS, die de laatste tijd is vergezeld door de hoogwaardige Z900RS SE.

Voor degenen die zich de Z650-B1 uit 1977 herinneren, de Z650RS heeft veel ontwerpdetails, maar kent een eigen kenmerkende vorm en Retrovolution-persoonlijkheid. De brandstoftank in de stijl van de jaren 70, de bochtige zijpanelen en de opvallende “duck tail”-achterstuk schreeuwen klassieke Z en dat geldt ook voor de grote, ronde koplamp en het naald-instrumentarium. Dit alles bevestigt op een zeer modern trellis buis-chassis  met moderne wielen, remmen, ophanging en banden die een algeheel gevoel van stijl, verfijning en veiligheid creëren.

Studiofoto Kawasaki Z650RS 2023
Kawasaki Vulcan S 2023

Vulcan S

De Vulcan S cruiser maakt deel uit van een indrukwekkende reeks van twaalf A2-compatible motorfietsen voor het nieuwe jaar en voert een Metallic Flat Spark Black-kleurstelling door in 2023, vergezeld door de nieuwe optie Metallic Matte Carbon Grey/Ebony met details.

De parallelle twin-engine cruiser-stijlfiets heeft de afgelopen jaren veel fans gevonden met zijn combinatie van een gestroomlijnd, laag uiterlijk, een scherp afgestelde motor die zowel beginners als ervaren rijders aanspreekt. Plus, een aansluitend chassis met zijn achter schokbreker en 41 mm telescopische voorvork.

2023 Modeljaar Vulcan S kleuren:
–           Metallic Flat Spark Black
–           Metallic Matte Carbon Gray/Ebony

De Vulcan S is een unieke verschijning in het huidige Cruiser segment. Door zijn goede rijeigenschappen, uniek uiterlijk en toegankelijkheid voor een breed publiek is dit model sinds zijn introductie zeer populair. Voor 2023 is er een nieuwe kleurstelling beschikbaar.

De 2023 Vulcan S is vanaf begin november beschikbaar bij de officiële Kawasaki dealers in de nieuwe Metallic Matte Carbon Gray kleurstelling met groene accenten of de tijdloze matzwarte kleur. Voor houders van een A2-rijbewijs is er een 35kW versie beschikbaar om. Zo kun je je motor carrière beginnen met een volwassen cruiser waar je nog jaren rijplezier mee gaat hebben.

Ninja 1000 SX

De Ninja 1000SX is de vierde generatie van de grondlegger van het moderne Sport Touring segment. Naast alle motorische vernieuwingen en de dynamischere styling biedt de Ninja 1000SX meer comfort, cruise control, quickshifter, geïntegreerde rij modi en een TFT display. Sport en Touring; de Ninja 1000SX is met recht een sportieve machine en reismotor in één.

Later zullen we meer informatie en details delen. De nieuwe kleuren voor 2023 vind je hieronder:

Ninja 1000SX ’23 kleuren:
–           Metallic Matte Sovereign Red/Metallic Diablo Black/Metallic Matte Carbon Gray
–           Emerald Blazed Green/Metallic Diablo Black/Metallic Graphite Gray

De eerste Ninja’s 1000SX van 2023 zijn al te zien bij Motorcity Amsterdam
Prijs: € 17.049,-

Kawasaki ninja 1000 SX 2023
kawasaki ninja 650 2023 model

Kawasaki Ninja 650

Onder het motto ‘’Fun-Style-Easy’’ weet de unieke Ninja 650 een zeer breed scala aan rijders voor zich te winnen. De koppelrijke 649cc parallel-twin heeft een bruikbare vermogensafgifte onder alle omstandigheden. Door het lichte Trellis frame en aluminium swingarm blijft het rijklaargewicht beperkt, dit komt ten goede van de sportieve aspiraties. Een comfortabele rijpositie, kuipwerk met geïntegreerd windscherm en laag brandstofverbruik maken deze Ninja daarnaast perfect inzetbaar voor lange tourritten of dagelijks gebruik.

Nieuw is de toevoeging van Kawasaki’s geavanceerde Traction Control Systeem (KTRC)*. Dit 3-voudig instelbare systeem ondersteunt bij sportief rijden (mode 1) of biedt maximale tractie onder alle omstandigheden (mode 2). Hiernaast is het systeem ook volledig uit te schakelen.

Om het moderne design te benadrukken krijgt het model vanaf 2023 standaard ook LED-richtingaanwijzers als aanvulling op de overige Ledverlichting. Achter de scherp vormgegeven neus bevindt zich een modern TFT-kleurendisplay. Het scherm geeft informatie over o.a. de huidige versnelling, schakelindicator, brandstofmeter en ECO-indicator. Via de Kawasaki Rideology app kan er een veelvoud aan informatie uitgelezen worden zoals een route logboek en onderhoudsinformatie.

Om de Ninja 650 geschikt te maken voor het A2 rijbewijs is er een 35kW kit beschikbaar.

 

Tip: we gaan er niet vanuit dat de chaos in de toeleveringsketen zomaar opgelost is (oorlog, chiptekort). Mocht je je zinnen gezet hebben op een van de 2023 modellen: plaats een (vrijblijvende) voororder bij ons.

Prijs voor de Ninja 650 is € 9.099,-

W800

Het plezier van het rijden met de luchtgekoelde Kawasaki tweecilindermotoren, die voor het eerst werden geleverd door de W1 in de jaren 60, baant de W800 zijn weg naar 2023 met  met de nieuwe Metallic Slate Blue/Metallic Diablo Black kleur. Heerlijk!

Met precisie ontworpen en fijn gedetailleerd, is de W800 net zo indrukwekkend als hij op z’n standaard staat als wanneer hij voorbij vliegt in de bochten bij landelijke ritten. Uitgerust met traditionele spaakvelgen, geeft het 19-inch voorwiel je een nostalgisch gevoel

Ook omvat de analoge instrumentatie in klassieke stijl een subtiel LCD-scherm voor belangrijke informatie, terwijl de grote ronde chromen koplamp, het elliptische achterlicht en de kogelvormige richtingaanwijzers zowel eigentijds als tijdloos zijn.

W800 – ’23 kleuren:
–           Metallic Slate Blue/Metallic Diablo Black

Prijs van de Kawasaki W800 2023 is € 10.399,-

kawasaki W800 2023 model
Kawasaki ZX10R 2023 model

Ninja ZX-10 R

De Ninja ZX-10R is het resultaat van Kawasaki’s niet aflatende streven naar de perfecte superbike. Het nieuwste lid van de legendarische Ninja-familie is ontwikkeld in samenwerking met het Kawasaki Racing Team.

Gerichte frame- en achterbrugupgrades, geïntegreerde winglets en een nieuwe, uniek ontworpen kuip maken de ZX-10R sterker en sneller. Hoogwaardige Showa-ophanging, Brembo-remsysteem, up/down quickshifter, smartphone-aansluitbaar 4,3-inch TFT-display, cruise control, etc. behoren tot de standaarduitrusting.

Verkrijgbaar vanaf € 23.749,-