Kawasaki ZH2 2024 bekijken

Kawasaki ZH2 2024

Maak je klaar voor de meest radicale, technisch geavanceerde en krachtigste Z ooit
Al meer dan 50 jaar is de Kawasaki Z-range een van de meest toonaangevende merken in de motorfietswereld.

Maak je klaar voor de meest radicale, technisch geavanceerde en krachtigste Z ooit
Al meer dan 50 jaar is de Kawasaki Z-range een van de meest toonaangevende merken in de motorfietswereld.

Wist je dat de Kawasaki Z-range al meer dan 50 jaar een van de meest toonaangevende merken in de motorfietswereld is. Met de introductie van de revolutionaire Supercharged Z H2 begint er dan nu een nieuw hoofdstuk in de opwindende geschiedenis van de Z-serie.

Deze innovatieve motorfiets belichaamt alle technologie en knowhow van Kawasaki Heavy Industries en daagt alle Hypernaked-fans uit om zich voor te bereiden op de toekomst. Maak je klaar voor de meest radicale, technisch geavanceerde en krachtigste Z ooit.

TFT-kleurendisplay

Het indrukwekkende full-color TFT-display van de 2024 Kawasaki Z H2 biedt uitgebreide informatie voor de rijder.

Met gegevens zoals de digitale snelheidsmeter, huidige versnelling, schakelindicator, kilometerteller, dubbele tripmeter, brandstofmeter, rijafstand, huidig/gemiddeld brandstofverbruik, buitentemperatuur, watertemperatuur, klok, ECO-indicator, IMU-indicator, KIBS-indicator, boostdruk en inlaattemperatuur blijf je altijd op de hoogte van de prestaties en de toestand van je motor.

Kawasaki ZH2 2024 bekijken
Kawasaki ZH2 2024 bekijken

Gebalanceerde supercharged motor

Voorheen werd meer vermogen bereikt door de cilinderinhoud te vergroten, maar dit ging vaak gepaard met een toename in gewicht.

De Z H2 pakt dit probleem aan met een watergekoelde DOHC 998cc Supercharged 4-cilinder motor die 200 pk levert zonder extra gewicht toe te voegen. Dit resulteert in verbluffende acceleratie die alleen te vinden is op een Supercharged Kawasaki.

Fat-Bar stuur en stuurschakelaars

Het 'fat bar'-stuur van de Z H2 biedt niet alleen kracht, maar ook comfort.

Hierop bevinden zich schakelaars waarmee je het instrumentenpaneel kunt bedienen zonder je handen van het stuur te halen, wat zorgt voor een veiligere en gemakkelijkere bediening.

Kawasaki Z H2 2024 actiefoto
Kawasaki ZH2 2024 studiofoto

Smartphone connectiviteit

De Z H2 is natuurlijk uitgerust met Bluetooth smartphone connectiviteit, wat betekent dat je geen kabels hoeft aan te sluiten om toegang te krijgen tot belangrijke informatie en instellingen. Met de speciale RIDEOLOGY app kun je motorinformatie bijhouden, ritgegevens bekijken en zelfs rij modi op afstand aanpassen.

Sugomi styling

Het design van de Z H2 volgt het SUGOMI & Minimalist concept, met een agressieve uitstraling en een asymmetrische Ram Air-inlaat aan de linkerkant.

Het compacte chassis benadrukt de minimalistische filosofie, waarbij alle functionele onderdelen zonder opsmuk worden getoond. Het stalen Trellis-frame geeft de motor een sterke identiteit en het Kawasaki River Mark embleem op de koplampkap benadrukt zijn status als vlaggenschipmodel.

Kawasaki Z H2 2024 bekijken
Kawasaki ZH2 2024 bekijken

Remsysteem en andere specificaties van de ZH2

De Z H2 beschikt over Brembo M4.32 Monobloc remklauwen voor indrukwekkende remprestaties. De radiale montage van de remklauwen verbetert de remcapaciteit bij zowel lage als hoge snelheden.

Trellis frame

Het speciaal ontworpen lichtgewicht Trellis frame biedt een perfecte balans tussen wendbaarheid en stabiliteit. Dit frame is exclusief voor de Z H2 ontworpen om de rijder volledige controle te geven.

Assist & slipper clutch

De clutch assist verlicht de belasting van de koppelingsveer voor gemakkelijk rijden in stadsverkeer. De slipper clutch voorkomt het blokkeren van het achterwiel bij terugschakelen, wat zorgt voor meer stabiliteit tijdens het snel terugschakelen.

Elektronische cruise control

Kawasaki's Cruise Control systeem maakt lange ritten comfortabeler door met een druk op de knop de gewenste snelheid vast te houden, waardoor de rechterhand wordt ontlast.

KQS (Kawasaki Quick Shifter)

De KQS maakt schakelen zonder koppeling mogelijk, zowel bij opschakelen als terugschakelen. Het systeem zorgt voor een soepele overgang tussen versnellingen en verbetert de algehele rijervaring.

Geavanceerde elektronische hulpsystemen

Met elektronische hulpsystemen zoals Power Modes, Traction Control, Cornering Management, Intelligente ABS en een IMU, biedt de Z H2 maximale controle en veiligheid. Met keuze uit drie Power Modes en geïntegreerde rijmodi kun je de motor aanpassen aan jouw voorkeuren.

Kawasaki ZH2 bekijken
Kawasaki ZH2 2024 bekijken

Volledige LED verlichting

Alle verlichting op de Z H2, inclusief koplampen, achterlichten, richtingaanwijzers en kentekenplaatverlichting, zijn voorzien van LED-lampen. Dit zorgt niet alleen voor een hoge lichtopbrengst en duurzaamheid, maar ook voor een opvallende uitstraling.

Met de 2024 Kawasaki Z H2 betreedt Kawasaki een nieuw tijdperk van kracht, technologie en design. Deze Hypernaked is wat ons betreft de knapste van de Z-serie en biedt een ongeëvenaarde rijervaring voor motorliefhebbers wereldwijd. Maak je klaar om de straten te domineren met de Z H2, de ultieme machine voor de moderne motorrijder.