Motorvakantie foto kawasaki ninja 400

Mooiste motorroutes Europa

De mooiste motorroutes van Europa
In deze blog lees je onze top 5 motorroutes van Europa

De mooiste motorroutes van Europa
In deze blog lees je onze top 5 motorroutes van Europa

Top 5 motorroutes in Europa

Europa is ongetwijfeld een van de beste bestemmingen om te motorrijden omdat het prachtige landschappen, een goed ontwikkelde infrastructuur, een verrukkelijke keuken en een rijke geschiedenis combineert. Er zijn zoveel spectaculaire motorroutes in Europa dat het een uitdaging kan zijn om er één te kiezen. 

Dus, als u Europa op twee wielen wilt ontdekken, maar nog steeds niet weet waar u de beste routes kunt vinden, dan bent u hier op de juiste plaats. Of je nu op zoek bent naar kust-, berg- of landwegen, wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Hier hebben we enkele van de beste motorroutes samengesteld die je als motorrijder in Europa moet proberen.

Hier is onze lijst met vijf van de beste motorroutes in Europa

  1. De Stelvio-pas (SS38), Italië
  2. Trans-Europese Trail (TET)
  3. De Transfăgărășan Highway, Roemenië
  4. Atlantische Oceaanweg, Noorwegen
  5. Zwarte Woud Duitsland
stelvio pas italie motorroute

1 De Stelvio-pas (SS38), Italië

Het mooie van motorrijden is dat je onderweg je bestemming ervaart; en dat is precies wat deze route je biedt. Misschien bent u bekend met de Stelvio Pass, of Passo del Stelvio zoals de Italianen hem noemen; misschien heeft u gehoord dat het de meest betoverende en opwindende bergpas is die toegankelijk is voor ervaren motorrijders. Nou, dat is waar.

De Stelvio-pas maakt deel uit van de Italiaanse Alpen en ligt in het noorden van Italië, in de regio Lombardije, dichtbij Zwitserland.

Hij ligt op een hoogte van 2.756 meter. Het is een van de hoogste hoogten in Europa, met enkele van de meest dramatische en schilderachtige uitzichten op de omliggende bergen en valleien.

De route telt maar liefst 48 haarspeldbochten, waardoor het een van de meest iconische en uitdagende routes ter wereld is.

De Stelvio-pas, officieel bekend als de SS38, begint in de stad Prato Allo Stelvio (provincie Zuid-Tirol, ten noordoosten van de pas) en eindigt in Bormio (provincie Sondrio, Italië, ten zuidwesten van de pas).

De route is ongeveer 28,9 mijl (46,8 km) lang en duurt ongeveer anderhalf uur om volledig te navigeren zonder stops.

De route is bezaaid met rijke geschiedenis en cultuur, waarover u tijdens uw tocht kunt leren in het museum van Bormio.

Stoppen bij een van de haarspeldbochten om het spectaculaire uitzicht te bekijken of foto's te nemen is de moeite waard.

Stel dat je zin hebt in een beetje comfort tijdens je tocht. In dat geval zijn er diverse motorvriendelijke accommodaties in Bormio of Prato (afhankelijk van waar uw tocht begint of eindigt) waar u kunt rusten en Italiaanse lekkernijen kunt proeven. Er zijn ook verschillende campings en hotels langs de route met basisvoorzieningen waar u terecht kunt na een lange rit.

Wat u moet weten

- De weg is geopend van juni tot september, hoewel de opening grotendeels afhangt van de weersomstandigheden. Het is dus essentieel om te controleren of de weg open is voordat u erheen gaat.

- Het oversteken van de weg is moeilijker dan het lijkt vanwege de vele scherpe bochten; daarom moeten alleen rijders die een uitdaging zoeken en getrainde coureurs het proberen.

- De route kan druk zijn, vooral in het weekend en tijdens de piekmaanden juli en augustus - het is immers een populaire bestemming, dus als u niet in de file wilt staan, kunt u overwegen uw tocht te timen. U kunt buiten die maanden gaan of doordeweeks een bezoek brengen. Vergeet ook niet uw reis vroeg te beginnen.

- Vanwege het verkeer is de weg ook afgesloten tijdens speciale evenementen zoals de Stelvio-marathon en de fietsdag, dus houd die in de gaten voordat u op pad gaat.

2 Trans-Europese Trail (TET)

De Trans-Europese Trail is ideaal voor fietsers die op zoek zijn naar een uitdaging. In tegenstelling tot andere goed verharde routes die door straten en oude gebouwen lopen, is de TET een 51.000 km lange onverharde route die door 34 landen tussen de poolcirkel en de noordkust van Afrika loopt.

Tot deze landen behoren Noorwegen, Finland, Denemarken, IJsland, Estland, Litouwen en Letland, maar ook Polen, Roemenië, Portugal, Servië, Frankrijk, Duitsland, België, Oekraïne, Noorwegen, Griekenland, Italië en Zweden.

De trail is geïnspireerd op de Pioneering TransAmerican trail (8.000 km) en opgericht door John Ross om een off-trail te creëren waarmee motorrijders de rijke diversiteit die het Europese land te bieden heeft kunnen verkennen.

Het is een netwerk van wegen dat in verschillende secties is verdeeld, zodat avontuurlijke motorrijders de route kunnen kiezen die het best bij hun vaardigheden en machine past.

De route is erop gericht asfalt zoveel mogelijk te vermijden, maar verharde wegen verbinden rijders van de ene naar de andere route; het biedt een verscheidenheid aan terreinen, waaronder grindwegen, modder, zand, wateroversteken, bospaden en bergpaden. Voor een avonturier is het afleggen van de epische TET-route gewoon een droom die uitkomt.

Wat u moet weten

- Het afleggen van de TET-route is een hele uitdaging qua afstand en soms qua terrein, omdat de route door het platteland loopt met zeer lastig wegdek.

- De TET-website biedt alle andere informatie die u nodig hebt over de wetten van elk land, de routes en aanvullende informatie, die u van de website kunt downloaden. 

- Er zijn voldoende accommodaties langs de route. De campingwetten verschillen van land tot land, dus u kunt het beste de TET-website raadplegen en kennis nemen van de wetten van elk land.

trans europe trail
De Transfăgărășan Highway, Roemenië

3 De Transfăgărășan Highway, Roemenië

Als het je droom als motorrijder is om de prachtige wereld voor je ogen te zien ontvouwen terwijl je rijdt, is het misschien tijd om de Transfăgărășan Highway te proberen.

Met een lengte van 150 km biedt de snelweg motorrijders de meest spectaculaire uitzichten op de Karpaten en de prachtige landschappen van het land, waaronder valleien, watervallen en meren omringd door beboste bergtoppen.

Uitgelicht in Top Gear in 2009 en benoemd tot "Beste weg ter wereld" door Jeremy Clackson, is de snelweg een van de populairste toeristische attracties van Roemenië en de beste autoroute van Europa die de regio's Transsylvanië met Walachije verbindt.

Van Cartisoara (regio Transsylvanië) naar Curtea de Arges (regio Walachije) loopt deze route over twee van de hoogste toppen van Roemenië, de Moldoveanu-piek (2.544 m) en de Negoiu-piek (2.535 m). Een lust voor het oog.

De Highway trekt wandelaars, fietsers en motorrijders uit de hele wereld aan, onder meer vanwege de haarspeldbochten en scherpe afdalingen die in combinatie met spectaculaire uitzichten een spannende ervaring vormen. Hij is ook geasfalteerd, waardoor de rit soepel en opwindend is.

Op de top van de snelweg ligt het Baleameer, een gletsjermeer op 2.024 m hoogte. Daar kunt u stoppen op de aangewezen parkeerplaats en het natuurschoon in u opnemen en foto's maken van het prachtige uitzicht. Er zijn ook verschillende restaurants onderweg die u kunt bezoeken om van Roemeense lekkernijen te genieten.

Wat u moet weten

- De weg is open van juni tot september en de rest van de maanden gesloten wegens zware sneeuwval die de doorgang bemoeilijkt. Controleer de weersomstandigheden voordat u erheen gaat.

- Augustus is de beste tijd voor een bezoek omdat het dan zomer en hoogseizoen is. Er zijn meestal veel meer bezoekers tijdens dat seizoen en de weekenden, dus het is raadzaam om vroeg of doordeweeks te gaan.

- Door de vele kronkels is de Highway niet voor de zwakkeren.

4 Atlantische Oceaanweg, Noorwegen

Rijd een van de mooiste en populairste routes over de Atlantische Oceaan.

De Atlantische Oceaanweg is een 8,3.km lang traject dat deel uitmaakt van het cultureel erfgoed van Noorwegen.

De weg verbindt het vasteland van Vevang met het eiland Averoya via eilandjes en riffen vanaf ongeveer 30 km ten zuidwesten van Kristiansund tot 47 km ten noorden van Molde.

De weg omvat in totaal 8 spectaculaire bruggen, waaronder de Stoisendetet brug, de langste van de bruggen die bekend staat om zijn unieke gebogen ontwerp dat, wanneer men vanuit bepaalde hoeken kijkt, de illusie wekt dat de brug in zee valt wanneer men hem oversteekt. Een tafereel dat het waard is om op de foto te zetten

Er zijn nog veel meer spectaculaire uitzichtpunten, zoals de Atlanterhavsvegen Svevesti bij Elhusoya in Averoy, waar u de tijd kunt nemen en de zon onder de horizon kunt zien verdwijnen.

Een rit door de brug voert u door de engste en meest uitdagende maar adembenemende rit die u ooit zult meemaken.

Ondanks de kronkels en barre weersomstandigheden, stormen en harde wind, biedt de weg een prachtig uitzicht op de omgeving, maar is het niet de sensatie van dit alles die de rit de moeite waard maakt?

Wat u moet weten

- De rit door de Atlantische Oceaan is niet voor doetjes; de weg slingert door het kustlandschap en heeft verschillende bruggen die een uitdaging kunnen zijn om te navigeren, vooral in barre weersomstandigheden. De sterke wind maakt het voor motorrijders ook moeilijker om te rijden.

- Vanwege de onvoorspelbare weersomstandigheden is het essentieel de weersvoorspelling te controleren voordat u aan uw reis begint.

Atlantische Oceaanweg Noorwegen
Zwarte woud duitsland motorroute

5 Zwarte Woud Duitsland

We kunnen de top motorroutes in Europa niet noemen zonder de Zwarte Woud weg te noemen.

De Zwarte Woud Weg is een schilderachtige weg die door het beroemde Zwarte Woud gebied in Duitsland loopt.

De weg maakt deel uit van de B500-route, die 233 km lang is en loopt tussen Baden-Baden in het noorden en Wauldshut-Tiegen in het zuiden.

De zwarte bosweg zelf loopt ruim 60 km van Baden Baden en eindigt in Fredenstadt.

De weg staat bekend om zijn prachtige uitzichten en voert u door het dichte dennenbos, de beroemde koekoeksklokkenwerkplaatsen, valleien, pittoreske dorpjes en traditionele huizen in het Zwarte Woud.

Er zijn veel uitkijkpunten waar u kunt stoppen om het panoramische uitzicht te verkennen of te genieten van de lekkernijen uit het Zwarte Woud.

Meer populaire toeristische attracties zijn de Mummelsee, een gletsjermeer met een fascinerende geschiedenis, de Tribeg waterval, het Boerenstift, en de historische stad Baden Baden. Een verblijf van een dag of twee in het kuuroord Baden Baden is een verjongende ervaring.

Wat u moet weten

- De weg is een topbestemming voor automobilisten en fietsers, waardoor het in de zomer en in het weekend drukker is, dus om optimaal van de weg te genieten, moet u vermijden tijdens die dagen te gaan.

- Omdat de weg snel en gemakkelijk door het bos loopt, kan te hard rijden verleidelijk zijn; houd u echter aan de maximumsnelheid en rijd verantwoord.

Europa is een van 's werelds beste bestemmingen voor motortochten, en de hierboven genoemde wegen zijn slechts een fractie van de vele prachtige routes. We hopen dat u nu een idee heeft waar u uw reis als avontuurlijke motorrijder in Europa kunt beginnen. Wij garanderen dat u de ervaring van uw leven zult hebben op een van de bovengenoemde routes.

 

U kunt natuurlijk ook met uw a2 motoren genieten van deze prachtige motorroutes!

A2 motoren

Voorbereiding motorvakantie

Voordat je jouw motorroute gaat rijden hebben wij nog een belangrijke tip. Zorg ervoor dat jouw motor goed gecheckt is voor je jouw tocht gaat maken.

Een grote beurt of een kleine onderhoudsbeurt kan zeker het verschil maken.

Je kunt hiervoor een afspraak maken bij ons in de werkplaats of contact opnemen via onderstaande knop. 

Wij wensen je veel plezier met je motorroute! 

 

contact