product foto van de nieuwe 2024 Suzuki GSX-8S

Nieuwe kleurstellingen voor de Suzuki GSX-8S 2024

Suzuki komt met 2 nieuwe kleurstellingen voor de GSX-8S in 2024
Deze populaire 776 cc paralleltwin motor is vanaf oktober beschikbaar in 5 kleurstellingen.

Suzuki komt met 2 nieuwe kleurstellingen voor de GSX-8S in 2024
Deze populaire 776 cc paralleltwin motor is vanaf oktober beschikbaar in 5 kleurstellingen.

Een krachtige paralleltwin

Het motorblok van De Suzuki GSX-8S is een gloednieuwe 776 cc paralleltwin-motor. Deze krachtige motor is ontworpen met aandacht voor compactheid en efficiëntie.

Met een up & down Quick Shift System en het Suzuki Cross Balancer systeem, biedt deze motor een soepele, controleerbare vermogensafgifte en prestaties bij elk toerental.

Het lage koppel bij lage toerentallen zorgt voor extra comfort tijdens stadsritten. Bovendien is er een 35 kW variant beschikbaar voor A2-rijbewijshouders, waardoor de GSX-8S toegankelijk is voor een breed scala aan rijders.

Wat de GSX-8S echt onderscheidt, is de 270°-krukas, die zorgt voor een uniek ontstekingsinterval en een karakteristiek geluid vergelijkbaar met een V-twin. Het Suzuki Cross Balancer systeem draagt bij aan het soepele motorkarakter en het wendbare stuurgedrag van de motor, terwijl het trillingen elimineert.

Met een maximumvermogen van 82,9 pk en een maximaal koppel van 78 Newtonmeter bij 6.800 toeren, levert de GSX-8S indrukwekkende prestaties voor elke rit.

Dankzij de Suzuki Drive Mode Selector (SDMS) kun je het karakter van de motor aanpassen met drie rijmodi: A (active), B (basic) en C (comfort).

Deze modi beïnvloeden de gasrespons en koppelkarakteristiek, waardoor je meer vertrouwen en rijplezier hebt, of je nu in de stad rijdt of op bochtige bergwegen.

Motorblok foto van de Suzuki gsx-8s
details van de Suzuki gsx-8s

Traction control

Veiligheid staat voorop bij Suzuki, en daarom is de GSX-8S uitgerust met een krachtig remsysteem en geavanceerde technologieën. De radiaal gemonteerde remklauwen met dubbele remschijven aan de voorzijde, in combinatie met het antiblokkeerremsysteem (ABS) en het Suzuki Traction Control System (STCS), zorgen voor maximaal vertrouwen en controle.

ABS voorkomt dat de wielen blokkeren bij hard remmen, terwijl STCS voorkomt dat het achterwiel slipt, wat resulteert in minder stress en vermoeidheid voor de rijder. Je kunt de instellingen van het STCS aanpassen aan je voorkeuren en zelfs het Traction Control systeem uitschakelen als je dat wenst.

Rijwielgedeelte:

Het rijwielgedeelte van de GSX-8S is ontworpen voor maximale wendbaarheid en stabiliteit. Het sterke en stijve frame, speciaal ontworpen voor deze motor, draagt bij aan de uitstekende controle en comfortabele zitpositie. Of je nu solo rijdt of met een passagier, de GSX-8S biedt een uitgebalanceerde rijervaring.

De upside-down KYB-voorvork en de KYB-monoschokdemper van de achtervering zorgen voor soepel en controleerbaar rijgedrag. De lichtgewicht velgen van gegoten aluminium, gecombineerd met de Dunlop RoadSport 2-radiaalbanden, bieden maximale grip en vertrouwen in bochten.

 

TFT-display

Het 5-inch kleuren-TFT-display van de GSX-8S houdt je op de hoogte van alle systemen en instellingen van de motorfiets. Het scherm is duidelijk afleesbaar en biedt vitale real-time informatie over de motorstatus. De toerenteller doet ook dienst als programmeerbare schakelindicator.

Met intuïtieve stuurschakelaars is het bedienen van de display eenvoudig en gemakkelijk, zodat je je kunt concentreren op de weg.

TFT display Suzuki gsx-8s
product foto Suzuki gsx-8s 2024

Styling van de GSX-8S

De GSX-8S straalt pure kracht en agressie uit met zijn gespierde mass-forward houding.

De hexagonale LED-koplampen bieden niet alleen uitstekend zicht, maar dragen ook bij aan het unieke karakter van de motor. Het LED-achterlicht met geïntegreerde nummerplaatverlichting heeft een slank design dat de sportieve uitstraling versterkt.

De korte uitlaatdemper en het 2-in-1-uitlaatsysteem dragen bij aan het gestroomlijnde silhouet van de GSX-8S, waardoor hij er nog krachtiger uitziet.

Met diverse accessoires, waaronder zijkoffers, een fly screen, duoseat-cover en meer, kun je de GSX-8S verder personaliseren en aanpassen aan je eigen stijl.

De nieuwe Suzuki GSX-8S is de perfecte combinatie van kracht, technologie en stijl. Of je nu op zoek bent naar adrenaline op bochtige wegen of comfortabel woon-werkverkeer, de GSX-8S heeft het allemaal. Stap op en ervaar de ultieme rijervaring met deze streetfighter van Suzuki.

De Suzuki GSX-8S 2024 bij Motorcity

Motorcity is jouw Suzuki dealer in de regio. Vanaf oktober is de GSX-8S te bezichtigen, en je kunt nu al een voororder plaatsen. Wil je een tandje zwaarder rijden, bekijk dan de Suzuki GSX-S1000

Wij kijken ernaar uit jouw in onze winkel te zien.