bikergirl dionne alojzija met een shoei motorhelm en de zee op de achtergrond

Top 11 essentiële motorkleding items

Motorkleding voor een comfortabele en veilige rit
In deze blog lees je de top 11 essentiële uitrusting voor motorrijders. Een motorhelm is in Nederland verplicht maar wat kan er nog meer niet ontbreken als je net begint met motorrijden?

Motorkleding voor een comfortabele en veilige rit
In deze blog lees je de top 11 essentiële uitrusting voor motorrijders. Een motorhelm is in Nederland verplicht maar wat kan er nog meer niet ontbreken als je net begint met motorrijden?

Top 10 motorkleding items voor motorrijders

Als beginnende motorrijder kan het lastig zijn om te weten welke uitrusting je nodig hebt om veilig de weg op te gaan. Gelukkig hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden, want hier zijn 11 stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je alle essentiële uitrusting hebt voor een comfortabele en veilige rit.

Van een helm en motorjas tot aan handschoenen en motorlaarzen, deze uitrusting biedt je bescherming tegen de elementen en vermindert het risico op letsel bij een ongeval. Bovendien zijn er ook nog een aantal handige extra's zoals een communicatiesysteem en een banden reparatie set, zodat je altijd goed voorbereid op pad gaat.

Maar laten we vooral niet vergeten dat we in een tijd leven waarin technologie ons nog meer kan helpen tijdens het motorrijden. Daarom voegen we graag nog een extra stap toe aan deze lijst: een telefoonhouder voor navigatie. Want of je nu op avontuur gaat of gewoon even snel naar de supermarkt rijdt, het is altijd handig om je route op je telefoon bij de hand te hebben.

Met deze uitrusting ben jij helemaal klaar om de weg op te gaan en te genieten van het motorrijden. En als je nog wat extra advies nodig hebt, vraag dan gerust een ervaren motorrijder om hulp!

A2 motoren
Shoei helmet op het asvalt met een zx6r op de achtergrond

Motorkleding item 1: Een helm

Een helm is de belangrijkste uitrusting voor elke motorrijder. Het beschermt het hoofd tegen verwondingen en vermindert het risico op blijvend letsel bij een ongeval. Kies altijd een helm die past bij de vorm van je hoofd en die voldoet aan de wettelijke veiligheidsnormen.

Als je een motorhelm koopt in de winkel laat dan een verkoop medewerker met jouw meekijken of de helm goed aansluit.

Motorkleding item 2: Motorjas

Een motorjas beschermt je tegen wind, regen en kou. Een goede motorjas heeft ook verstevigingen op de schouders en ellebogen om je te beschermen bij een val.

Tegenwoordig is er voor ieder motortype een motorjas die hierbij past. Het is dus praktische en stijlvol.

bikergirl dionne-alojzija rode leren jas van rustystitches
bikergirl dionne alojzija retro look royal enfield interceptor 650 in amsterdam

Motorkleding item 3: Motorbroek

Een motorbroek biedt bescherming voor je benen en heupen bij een ongeval.

Kies een broek die goed past en gemaakt is van stevig materiaal zoals leer of kevlar. Tegenwoordig zijn ook hierin genoeg stijlvolle keuzes.

Motorkleding item 4: Motorlaarzen

Motorlaarzen bieden bescherming voor je voeten en enkels bij een val of ongeval. Kies laarzen met een stevige zool en verstevigingen op de hiel en tenen.

Motorlaarzen zijn niet verplicht in Nederland maar blijven in tegenstelling tot jouw normale schoenen veel langer goed als je ermee op de motor stapt.

Motorlaarzen
Motorhandschoenen rustystitches

Motorkleding item 5: Handschoenen

Handschoenen beschermen je handen tegen de kou, wind en regen, maar ook bij een val. Kies handschoenen die goed passen en gemaakt zijn van stevig materiaal.

Er zijn tegenwoordig handschoenen voor ieder seizoen zo kun je bijvoorbeeld in de winter met verwarmde handschoenen rijden. Hoe cool is dat!

Motorkleding item 6: Rug beschermer

Een rug beschermer biedt extra bescherming voor je ruggengraat bij een ongeval. Kies een rug beschermer die goed past en gemaakt is van stevig materiaal.

Tip: check of jouw rug beschermer in jouw motorjas past voordat je hem koopt.

Naast kleding vind je hieronder nog een aantal bonusitem. Geen kledingstukken, maar wel erg handig!

motor rug beschermer
bikergirl dionne-alojzija cardo systems helm communicatiesysteem

Bonus item 7: Communicatiesysteem

Een communicatiesysteem kan nuttig zijn om te communiceren met andere rijders, of om te luisteren naar muziek of GPS-instructies.

Er zijn verschillende systemen beschikbaar die kunnen worden ingebouwd in je helm.

Motorrij item 8: Banden reparatie set

Een banden reparatie set kan van pas komen als je een lekke band krijgt tijdens een lange rit.

Zorg dat je weet hoe je de set moet gebruiken voordat je op pad gaat.

Nieuwe motorbanden op een stellage

Motorrij item 9: Brandstof jerrycan

Een brandstof jerrycan kan handig zijn als je lange afstanden gaat afleggen en niet zeker bent van de beschikbaarheid van tankstations.

Kies een jerrycan die geschikt is voor motorbrandstof en die veilig kan worden vervoerd. Stap 9 is vooral handig als je op motorvakantie gaat.

Motorrij item 10: Onderhoudsmiddelen

Het is belangrijk om je motor regelmatig te onderhouden om problemen te voorkomen en de levensduur te verlengen.

Zorg dat je de juiste onderhoudsmiddelen in huis hebt, zoals olie, kettingspray, remvloeistof en een poetsmiddel voor het schoonmaken van de motor. Maak je motor regelmatig schoon zo houd je jouw motor in topconditie.

Motorrij item 11: telefoonhouder voor navigatie

Een telefoonhouder of GPS op de motor is essentieel omdat het de veiligheid verhoogt tijdens het rijden.

Met een telefoonhouder of GPS op de motor kun je de navigatie en andere belangrijke informatie bekijken zonder je ogen van de weg te halen. Dit vermindert de kans op afleiding en vergroot de kans dat je op de juiste route blijft.

Top 11 essentiële uitrusting voor motorrijders

Kortom, als A2 motorrijder is het belangrijk om de juiste uitrusting te hebben om veilig en comfortabel A2 motorroutes te kunnen rijden.

Van de basisbenodigdheden zoals een helm en handschoenen tot meer geavanceerde uitrusting zoals een communicatiesysteem en navigatieapparatuur, er zijn tal van essentiële items die je kunnen helpen bij het maken van je ritten leuker en veiliger.

Het is belangrijk om te investeren in kwalitatieve uitrusting en deze op de juiste manier te gebruiken om ervoor te zorgen dat je op de motor altijd goed beschermd bent.

Door deze top 11 essentiële uitrusting voor motorrijders te overwegen, kun je jezelf helpen om meer van je ritten te genieten, terwijl je tegelijkertijd de veiligheid en het comfort op de weg verhoogt. Dus, ga op pad, geniet van het rijden en wees altijd voorbereid op alles wat er op je weg komt! 

 

A2 motoren