Yamaha Demo weekend: 2 en 3 juni 2023

Yamaha demo days in 2023
Het weekend waar je je droommotor kan testen in gezelschap van andere Yamahafans. Zien we je dan?

Yamaha demo days in 2023
Het weekend waar je je droommotor kan testen in gezelschap van andere Yamahafans. Zien we je dan?

Zet in de agenda: 2 en 3 juni 2023

We hebben de smaak te pakken met de events. Na de succesvolle Kawasaki Z-Days, Can-Am Days en het Ladies Events kan een Yamaha-weekend niet ontbreken.

Maak je agenda vrij op de dagen 2 en 3 juni 2023. En zoals met alle demo days kun je dus ook je proefrit boeken. We willen Yamaha-fans op hun wenken bedienen en hebben dan ook flink uitgepakt en alles op alles gezet om zoveel mogelijk demo-modellen voor deze dag in huis te hebben.

Er is dus ruim keus uit de modellen, maar onze ervaring is dat de boekingen altijd snel gaan. Bekijk onder welke modellen er dit jaar aanwezig zijn om te testen.

Voor degene die deze dagen een Yamaha kopen, hebben we iets extra’s in petto!

 

Verder worden het prachtdagen, want het zonnetje is besteld.

Maar er is meer:

✓ Alle populaire modellen,

✓ Yamaha classics,

✓ Accessoires-voordeel

✓ Bagage-aanbiedingen

✓ Give-Aways

✓ Eten & drinken

✓ Muziek…

Jaja, alles wordt verzorgd en iedereen is welkom, ook de non-Yamaha riders! 

Zet de 2e en de 3e van juni dus in de agenda! Tot dan!

Welke modellen kun je verwachten:

  • XSR900
  • Tenere World Raid
  • Tenere 700
  • Tracer 7
  • Tracer 7 GT
  • Tracer 9 GT
  • R7
  • MT-07
  • MT-09
  • MT-09SP
  • T Max 560

XSR900

De XSR900 staat zijn mannetje op allerlei wegen, of je nu relaxt over bochtige landweggetjes rijdt, of voluit gaat op het open rechte stuk, de motor voelt zich overal thuis. Uitgerust met het modernste elektronicapakket dat elke motorrijder het hoogste niveau van bestuurbaarheid biedt voor elk type situatie. En met zijn sportieve Quick Shifter en een ontspannen cruisecontrol kun je met deze 3-cilinder spierbundel gaan en staan waar je wilt.

Dit is het soort motorfiets waar je in bijna elke situatie van kunt genieten. Zijn simpele ergonomie is speciaal ontworpen voor een open en aanpasbare rijpositie waarmee elke rit nog aangenamer wordt. De XSR900 is op alles voorbereid, van smalle bochtige weggetjes tot snelle open bochten of ontspannen cruisen door de stad.

 

Tenere World Raid

Dit is de nieuwste Adventure motorfiets voor lange afstanden van Yamaha, een krachtige en nieuwe manier om de wereld te ontdekken. De Ténéré 700 World Raid is uitgerust met dubbele brandstoftanks met grote capaciteit en een ophanging met lange veerweg die je op plaatsen brengt waar je nooit eerder kon komen.

De dubbele brandstoftanks met een grote capaciteit van 23 liter bieden een actieradius van wel 500 kilometer. Je kunt nu lange tochten door de wildernis maken zonder dat je benzine opraakt. Om je up-to-date te houden is er een nieuw 5″ TFT-kleurendisplay met tekst en inkomende telefoonwaarschuwingen, zodat je altijd in contact blijft, waar je ook bent.

Exclusieve kenmerken zijn onder meer een Öhlins-stuurdemper en een volledig instelbare voor- en achterwielophanging met lange veerweg die is ontworpen om zwaar offroad-terrein aan te kunnen. Het ABS-systeem met 3 standen geeft vertrouwen in alle omstandigheden. Het enige wat deze motor mist, is een bestuurder zoals jij: met de moed om uit je comfortzone te halen en veel verder te gaan dan de volgende horizon.

 

Tenere 700

Wanneer je op de Ténéré 700 rijdt, kun je de toekomst inrichten zoals jezelf wilt. Omdat je alle kanten op kunt met deze motorfiets, kun je jouw leven leiden zonder beperkingen, en een geheel nieuw gevoel van volledige vrijheid ervaren.

Dit avontuurlijke rallymonster wordt aangedreven door een EU5-conforme tweecilindermotor van 689 cc met veel koppel en is voorzien van een speciale geoptimaliseerde transmissie die je de ideale balans biedt tussen kracht en controle. Speciaal gemaakt voor lange afstanden en voor vele uiteenlopende rijomstandigheden, zowel in de modder als op asfalt.

Het compacte chassis is opgebouwd uit een solide dubbel wiegframe, dat in combinatie met het slanke kuipwerk maximale wendbaarheid biedt wanneer je op de motorfiets staat of zit. En dankzij de wielophanging met lange veerweg en de lichtgewicht spaakwielen kun je overal komen waar je maar wilt. Zorg dat er genoeg brandstof in de tank zit en je kunt gaan en staan waar je maar wilt. The Next Horizon is Yours.

 

Tracer 7

Met een stoer uiterlijk en een stevige attitude is de TRACER 7 goed toegerust om tijdens elke rit je adrenaline te laten stromen. Na het werk of in het weekend staat deze dynamische Sport Tourer klaar om je versteld te laten staan met zijn uitstekende prestaties en lichtgewicht wendbaarheid.

Het EU5-conforme CP2-motorblok met crossplane-technologie produceert een onophoudelijke golf aan lineair koppel in het hele toerentalbereik voor opmerkelijke acceleratie in elke versnelling. Het compacte chassis en de instelbare vering zijn gebouwd om elke bocht snel en precies aan te kunnen snijden.

De nieuwste generatie aerodynamische kuipwerk met dubbele LED-koplampen en de stoer ogende, schuingeplaatste contourverlichting versterken het moderne ontwerp en het krachtige uiterlijk van de motorfiets. Dankzij de ergonomie voor lange ritten, een breed stuur en een verstelbaar scherm, staat deze veelzijdige middelzware motorfiets altijd klaar voor je volgende roadtrip. TRACER 7: It’s Your Turn.

 

Tracer 7 GT

De TRACER 7 GT is een echte Sport Tourer die een sensationele rijervaring voor lange afstanden kan bieden. Uitgerust met zijkoffers van 20 liter, een hoog scherm en een comfortzadel biedt deze lichtste Sport Tourer in zijn klasse de perfecte combinatie van opwindende prestaties, gemakkelijke wendbaarheid en uitstekende mogelijkheden voor toertochten.

Aangedreven door Yamaha’s uitstekende koppelrijke 698 cc CP2 crossplane EU5-motor – één van de meest succesvolle en geliefde ontwerpen aller tijden – is de TRACER 7 GT bedoeld voor rijders zoals jij die de opwinding van een sportmotor willen combineren met veelzijdigheid voor lange afstanden en flexibiliteit in de stad – plus serieus wat karakter.

Dubbele LED-koplampen en kuipwerk van de volgende generatie geven de TRACER 7 GT een dynamische en stoere uitstraling die hem onderscheidt van andere motorfietsen in deze categorie. Met de beste vermogen-gewichtsverhouding in zijn klasse, een wendbaar chassis en veel rijcomfort is dit de slimme manier om de stad te ontvluchten en te kijken waar het leven je brengt.

 

Tracer 9 GT

Sport Touring voelde nog nooit zo goed. Met exclusieve specificaties waaronder elektronische semi-actieve wielophanging die de dempingskracht voor en achter constant aanpast om je altijd de meest soepele en veilige rit te geven, ongeacht de belasting of snelheid, is de TRACER 9 GT ontworpen om het hoogste niveau van dynamisch toercomfort te bieden.

Standaard uitgerust met harde zijkoffers die groot genoeg zijn voor een integraalhelm en panelen in bijpassende kleuren. Je kunt ook een optionele topkoffer aanbrengen als je extra ruimte nodig hebt en het volledig zwevende bagagedragersysteem geeft een natuurlijk rijgevoel, zelfs als de motorfiets volledig beladen is.

Voor zelfverzekerd rijden in het donker is de TRACER 9 GT uitgerust met LED-bochtverlichting die feller wordt naarmate je verder de bocht in leunt, terwijl de 10-traps verstelbare handvatverwarming je handen warm houden, wat voor weer het ook is. En voor ultieme, sportieve veelzijdigheid wordt deze krachtige hightech motorfiets geleverd met QSS waarmee je soepeler en sneller kunt schakelen.

 

R7

De Yamaha-modellen uit de R-serie brengen al meer dan 20 jaar duizenden motorrijders in vervoering. Nu wordt het assortiment uitgebreid met een stijlvol model om een nieuwe generatie rijders de R-World te laten ontdekken. Snel, wendbaar en fraai; de R7 biedt sportprestaties met een grote dosis plezier.

De levendige 689 cc CP2-motor met A&S-koppeling levert een koppelrijke acceleratie voor een sensationele rijervaring op het circuit en op de weg. Het superslanke en aerodynamische kuipwerk heeft een agressief ‘twin-eye’-uiterlijk met een krachtige centrale LED-koplamp. De strakke achterkant en brandstoftank met diepe uitsparingen dragen het pure DNA van de R-serie in zich mee. De hoogwaardige remmen en ophanging van de R7 zorgen voor optimale controle in bochten en bij het remmen.

Het frontale oppervlak van de R7 is het kleinste van de modellen uit de R-serie en levert het hoogste niveau van aerodynamische efficiëntie op, terwijl het clip-on-stuur, de verstelset voor pedalen en een zadel met bump stop zorgen voor een aanpasbare en sportieve rijpositie. Deze buitengewone Supersport van de volgende generatie maakt de R-World een realiteit voor motorrijders zoals jij die op zoek zijn naar spanning, of je nu op het circuit of op de weg rijdt.

 

MT 07

Met meer dan 125.000 verkochte exemplaren is de MT-07 al sinds de introductie model nummer één in de Hyper Naked-klasse. Met zijn koppelrijke 690 cc CP2-motor, compacte en wendbare chassis en uitstekende allround veelzijdigheid, is het onmogelijk om niet verliefd te worden op deze machine, die één van Yamaha’s best verkopende modellen is.

Voor 2022 krijgt de volgende generatie MT-07 opvallend nieuw kuipwerk met dubbele luchtinlaten met winglets en een compacte nieuwe LED-koplamp, die een futuristische Y-vormige aanblik geven: de typerende stijl voor de nieuwste Hyper Naked-modellen. En de verfijnde EU5-conforme motor geeft je nog meer lineaire respons met een stoer uitlaatgeluid.

Het nieuwe, bredere, conische stuur van aluminium vergemakkelijkt het maken van bochten en biedt een imponerende zithouding, terwijl de grotere dubbele remschijven voor van 298 mm meer remvermogen bieden. Het omgekeerde LCD-instrumentenpaneel, zwarte bedieningshendels en compacte LED-knipperlichten onderstrepen de topspecificaties van deze motorfiets die de beste waarde in zijn klasse biedt.

 

MT 09

De originele MT-09 was een totaal nieuw soort Japanse machine die echte opwinding en pure emotie terugbracht in de motorwereld. Deze motorfiets inspireerde meer dan 50.000 Europese rijders om zich aan te sluiten bij de groeiende Hyper Naked-beweging. Nu is er de compleet nieuwe MT-09, gebouwd om je mee te voeren naar de Dark Side of Japan!

De zware 890 cc CP3-conforme EU5-motor levert meer koppel bij lagere toerentallen, waardoor je nog explosiever accelereert en beter presteert op de weg. Voor ultieme controle stuurt een hightech 6-assige IMU elektronische hulpmiddelen aan die de beste in hun klasse zijn. En QSS maakt supersnel opschakelen en stabieler terugschakelen mogelijk.

Voor vlijmscherp weggedrag is het nieuwe model voorzien van een compact aluminium chassis, instelbare wielophanging en superlichte wielen. Dubbele voorremmen van 298 mm met een radiale hoofdcilinder zorgen voor vederlichte bediening. En de radicale, futuristische styling van de volgende de generatie en het pure chassis zonder afdekplaten bevestigen nog maar eens dat de MT-09 de ultieme Hyper Naked is.

 

MT 09 SP

The Dark Side of Japan slaapt nooit. Dat is de inspiratie achter elke Yamaha MT. En de exclusieve MT-09 SP is het nieuwste meesterwerk dat uit deze duisternis tevoorschijn is gekomen. Met exclusieve op de R1M geïnspireerde kleuren, premium wielophanging en Cruise Control, is de ultieme driecilinder Hyper Naked klaar om te inspireren en te prikkelen.

De 890 cc EU5 CP3-motor produceert zelfs nog meer lineair koppel bij lagere toerentallen voor geweldige acceleratie, terwijl de R1-type 6-assige IMU en hellingshoekgevoelige elektronische hulpmiddelen je nauwkeurige controle geven op zowel nat als droog wegdek. En met een volledig instelbare 41 mm voorvork en een hoogwaardige Öhlins achterschokdemper voelt het compleet nieuwe chassis doortastender dan ooit.

Naast de exclusieve Icon Performance-kleuren is de MT-09 SP uitgerust met een speciaal dubbel gestikt zadel voor ultiem comfort. De geborstelde geanodiseerde swingarm, het geanodiseerde zwarte stuur en hendels en helder getinte remreservoirs dragen allemaal bij aan de premium look-and-feel van het model.

 

T-Max 560

TMAX is de onbetwiste heerser onder de sport scooters. Dit is de bestverkochte Sport Scooter in Europa sinds het originele model in 2001 werd gelanceerd. En al meer dan 20 jaar geeft deze hoogwaardige scooter duizenden rijders een opwindend nieuw gevoel van totale vrijheid, of ze nu naar werk reizen in de stad, of juist de stad uitgaan om de provincie te verkennen.

Hij is uitgerust met het hoogst gespecificeerde instrumentenpaneel met connectiviteit die ooit op een Yamaha-scooter zijn toegepast. Het toonaangevende 7-inch TFT-kleurenscherm biedt drie weergavestijlen, en via de Yamaha’s MyRide-app heb je toegang tot de MyRide – Link, die een directe verbinding mogelijk maakt tussen de TMAX en jouw smartphone voor muziek, het weer, meldingen en nog veel meer. En met het Full-map Garmin-navigatiesysteem* rijd je nog sneller en gemakkelijker naar je bestemming, waar dat ook is. (* Voor Full-map Garmin-navigatie is een abonnementsserviceovereenkomst vereist. Dit wordt niet in alle landen aangeboden. Sommige navigatiefuncties zijn niet in alle landen beschikbaar, neem contact op met Garmin voor beschikbaarheid.)

Het compacte en sportieve nieuwe kuipwerk zorgt voor een radicaal nieuwe look. De TMAX is de meest dynamische en geavanceerde Sport Scooter die ooit door Yamaha is gebouwd. Nieuwe aerodynamische voorvleugels en slankere dubbele projectorkoplampen geven deze hightech scooter een op supersport geïnspireerd uiterlijk. Door de herziene ergonomie brengt deze Sport Scooter je op de meest comfortabele manier op je plek van bestemming. En dankzij de krachtige 560 cc EU5 35 kW-motor en ultrasoepele CVT-transmissie geniet je van echte motorprestaties en het gemak van een scooter.