Modeljaar: 2023
 
v.a. 33.599,-
Contact

De voordelen van
deze motor

Titanium Pankl Drijfstangen

Luchtgekoelde Oliekoeler

Lichtgewicht Titanium Zuigers

Geïntegreerde winglets

Actiefoto Kawasaki Ninja ZX-10 RR met motorrijder die op circuit hangend door de bocht rijdt.

Een juweeltje van een racer

Na het behalen van de zesde superbike wereldtitel op rij introduceert Kawasaki in samenwerking met het Kawasaki Racing Team een nieuw hoofdstuk in de beroemde Ninja tak: de nieuwe Ninja ZX-10RR. De ZX-10RR is stabieler en gemakkelijker te rijden dankzij upgrades zoals de geïntegreerde winglets en vernieuwde stroomlijn.

De meest opmerkelijke verandering is dan ook het nieuwe uiterlijk. Het Ninja uiterlijk is voorzien van innovatieve winglets om te zorgen voor meer downforce.

Ten opzichte van de oude ZX-10R creëert dit nieuwe ontwerp maar liefst 17% meer neerwaartse druk terwijl de luchtweerstand wordt verminderd met 7%. Standaard uitgerust met lichtgewicht titanium Pankl motorcomponenten, hoogwaardige Showa vering, Brembo remsysteem, Up/Down Quick Shifter,  display met smartphone verbinding en Cruise Control is het voor de rijder alsof ze op een Superbike replica zitten!

Featurefoto staartgedeelte van Kawasaki ZX-10 RR op witte achtergrond

De motor

Het model maakt gebruik van een 998cc 4-in-lijn motorblok met een nieuw nokkenasprofiel. Nieuw voor dit jaar is er een luchtgekoelde oliekoeler voor betere koeling en prestaties bijgevoegd. Door een vernieuwd uitlaatsysteem voldoet het blok nu aan de Euro 5 normen zonder vermogen te verliezen.

Het piekvermogen is verschoven naar hogere toerentallen om rijders meer stabiliteit en vertrouwen te geven tijdens het accelereren uit bochten.

De versnellingsbak heeft kortere ratio’s in versnelling 1,2 en 3 en een groter achter tandwiel om zo sneller te accelereren in lage tot middelhoge toeren. Enkele versnellingstandwielen zijn voorzien van een ‘dry film lubricant’ om zo soepeler en trefzekerder schakelen te faciliteren.

Actiefoto Kawasaki Ninja ZX-10 RR met motorrijder die op circuit hangend door de bocht rijdt.
Featurefoto spaakwielen van Kawasaki ZX-10 RR op witte achtergrond

Limited Edition

Om de ZX-10RR af te maken is deze standaard voorzien van speciaal ontwikkelde Marchesini wielen van gegoten aluminium. Deze lichtgewicht wielen zorgen voor een lichtere handling, in het bijzonder tijdens het snel veranderen van richting. Slechts 500 stuks van deze nieuwe RR zullen worden geproduceerd

Wist je dat de Ninja ZX10-RR ook nog een performance pakket biedt? Met dit pakket heb je voor 949.- (excl. montage):

  • Knee pads
  • Carbon Akrapovic slip on
  • Smoke windscherm
Boek een proefrit

DE KAWASAKI NINJA ZX-10RR IS VERKRIJGBAAR IN DE KLEUR:

Productfoto Kawasaki ZX-10 RR Lime Green op witte achtergrond.
Kawasaki Ninja ZX-10RR v.a. 33.599,-
Kosten rijklaar maken v.a. 0,-
Nu bij MotorCity Amsterdam v.a. 33.599,-

Financiering mogelijk

Heb je een vraag over deze motor?