Modeljaar: 2023
 
v.a. 12.899,-
Contact

De voordelen van
deze motor

689 cc CP2-viertaktmotor met veel koppel

Dubbel lichtgewicht stalen wiegframe

Slank, compact en ergonomisch kuipwerk en zadel

Agressieve, op de rallysport geïnspireerde koplamp met 4 LED's

YAMAHA'S KINDJE

De Yamaha Tenere 700 is een motorfiets voor de echte avonturier. Niet alleen ontwikkeld voor het asfalt, maar ook de onverharde paden. Eindeloos de horizon achterna racen doe je op de Yamaha Ténéré 700.

In de vorm van de Yamaha T7 werd in 2016 deze machine onthuld als een concept. Vanaf dat punt heeft Yamaha diverse ambassadeurs aangesteld om deze motor uitvoerig te testen. Namen zoals bijvoorbeeld Adrien van Beveren. Zij hebben nauw samen gewerkt met de engineers van Yamaha om deze Ténéré 700 in absolute topvorm te krijgen. Verspreid over de hele wereld is de toenmalig Yamaha T7 flink door de molen gehaald. Uit al deze feedback van diverse professionele rijders is daar dan nu deze Yamaha Ténéré 700.

Actiefoto van 2022-Yamaha-XTZ700-EU-Icon_Blue-Action-003-03 op strand met zonnig weer
Actiefoto 2022-Yamaha-XTZ700-EU-Icon_Blue-Action-001-03 met motorrijder op rotsachtige klif met vallei op de achtergrond

Deze Ténéré 700 is een avonturier’s droom

Met de Tenere hoopt Yamaha dat je voortdurend de horizon achterna gaat racen. In elk geval zolang de voorraad strekt in je brandstoftank natuurlijk. De brandstoftank is 16 liter groot en volgens Yamaha moet je daar meer dan 350 kilometer mee kunnen afleggen. We gaan even uit van 300km. Dat is van Amsterdam naar Brussel en dan hoef je nog steeds niet te tanken. Lijkt me zat toch? Voor optimale ergonomie heeft Yamaha gekeken naar diverse zitposities die comfortabel zijn. Fijn om te weten dat je op die manier je stop kan uitstellen door gewoon even te verzitten.

Actiefoto 2022-Yamaha-XTZ700-EU-Icon_Blue-Action-002-03 met motorrijder die wegglijd

Instelbare ABS

Voor optimale controle op onverharde wegen maakt Yamaha het mogelijk om op deze Tenere 700 de ABS tijdelijk uit te zetten. Bij krappe bochten en hele steile afdalingen kun je er dan voor kiezen om bewust het achterwiel te blokkeren, zonder dat daar dan iemand zich mee bemoeit. Vanzelfsprekend is het alleen aan te raden om in dat soort scenario’s de ABS uit te zetten. Mocht je nog steeds overtuigd zijn dat jij op straat beter remt zonder ABS dan is het tijd voor wat onderzoek.

DE YAMAHA TENERE 700 IS VERKRIJGBAAR IN DE KLEUREN:

Yamaha Ténéré 700 v.a. 12.899,-
Kosten rijklaar maken v.a. 0,-
Nu bij MotorCity Amsterdam v.a. 12.899,-

Financiering mogelijk

Heb je een vraag over deze motor?