hotel bordje

Bikerhotels

Europa's beste motor hotels
Ben jij van plan op motorvakantie te gaan? Wellicht wil je dan weten wat de beste Bikerhotels zijn in Europa. Lees snel verder!

Europa's beste motor hotels
Ben jij van plan op motorvakantie te gaan? Wellicht wil je dan weten wat de beste Bikerhotels zijn in Europa. Lees snel verder!

Beste motorhotels in Europa

Voor motorrijders is accommodatie een belangrijk onderdeel van het toeren. Vooraf plannen in welk bikerhotel je verblijft voordat je reis begint is belangrijk, vooral als je een geslaagde reis wilt hebben.

Er zijn veel overnachtingsmogelijkheden in Europa, maar niet alle zijn motorvriendelijk, en sommige gaan niet ver genoeg om aan de behoeften van motorrijders te voldoen en de nodige voorzieningen te bieden.

Kamperen is ook een optie, vooral als u geld wilt besparen en de natuur wilt ervaren, maar zij kunnen uw veiligheid niet garanderen.

Als u licht wilt reizen en tot laat wilt blijven, zijn hotels de betere keuze.

Hier hebben we diepgaand onderzoek gedaan om u de beste motorhotels in Europa te bieden die uw veiligheid garanderen, betaalbaar zijn en een prachtig landschap en comfort bieden.

Chalet Solneige, Frankrijk

1 Chalet Solneige, Frankrijk

Chalet Solneige is een motor-vriendelijk hotel gelegen op vier minuten rijden van het centrum van Vaujany, een dorp en ski resort in de Franse Alpen.

Het is een ontspannen en comfortabele accommodatie met prachtige bergen, meren, en tuinlandschap. Het is ook strategisch gelegen dicht bij verschillende Alpenpassen, waar u op een fietstocht kunt gaan tijdens uw verblijf.

Het hotel is familiebezit, ooit een boerderij (meer dan 200 jaar geleden) omgebouwd tot een bed & breakfast met gastenkamers en appartementen.

De gastheren zijn vriendelijk en delen graag met u de geschiedenis van de plek en de omgeving.

Het beschikt over een grote mooie tuin waar u kunt zitten en ontspannen of rondhangen met andere fietsers tijdens de zomer. De tuin heeft een buitenbad, perfect om te verjongen na een lange dagtocht.

Uitstekende maaltijden worden geserveerd op het terras van het hotel, in de lounge bij de open haard, afhankelijk van waar u ze wilt gebruiken en het weer. Een gezamenlijk diner of ontbijt is een aanrader als u wilt bijpraten met mede-bikers.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de veiligheid van uw fiets, want voor alle gasten van het Chalet is een gratis privé parkeerplaats beschikbaar. Bovendien kunnen de gastheren op uw verzoek zelfgemaakte gerechten naar wens bereiden met regionale producten. Er is gratis WiFi beschikbaar.

Naast fietstochten zijn er tal van buitenactiviteiten die u kunt ondernemen tijdens uw verblijf in het hotel, waaronder skiën, wandelen, surfen, peddelen en raften. Het Chalet is een geweldige plek om uw fietsvakantie in de zomer door te brengen.

Waar: Ourchery,38114 Vaujany, Frankrijk

 

Website

2 Motor Hotel Medo, Nederland

Gelegen in de rustige provincie Gelderland, op 0,4 mijl afstand van het centrum van Meddo, vlakbij de grens met Duitsland, is Motorhotel Meddo een motorvriendelijk hotel omgeven door weelderig groen en een prachtig landschap.

Het hotel is ideaal voor motorrijders die over geweldige wegen rijden en het prachtige landschap van Archterhoek verkennen, dat bekend staat om zijn ongerepte natuur en culinaire tradities.

U kunt kiezen uit een vierpersoonskamer, een zespersoonskamer en een tienpersoonskamer.

Het beschikt over een terras waar u bij mooi weer kunt zitten en ontspannen terwijl u van uw maaltijd geniet. Het eten bestaat uit lokale specialiteiten en het diner of de lunch wordt geserveerd in het restaurant.

Het hotel staat de gasten toe om 's avonds kampvuren aan te steken, afhankelijk van het weer.

Ze hebben een parkeerplaats (garage) voor de motoren van de gasten en een beveiligd hek rond het hotel, dat 's avonds wordt afgesloten, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de veiligheid van uw eigendom.

De kamers worden bediend door vriendelijk personeel, dat ook voor u klaar staat. U kunt uw tijd doorbrengen met biljarten, tafelvoetbal en darten in het café.

Waar: Goorweg 9-11, Winterswijk Meddo, Gelderland, Nederland, 7104BB

Contacten: 0543-522564

 

Website
motor hotel meddo nederland
Het Festungshotel, Al forte Arraba, Italië

3 Het Festungshotel, Al forte Arraba, Italië

Genesteld in het hart van de Dolomieten is Al forte, het prachtige ex-fort uit de eerste wereldoorlog I omgebouwd tot een hotel, de ideale plek om te verblijven bij het verkennen van de Dolomieten.

Het hotel ligt op ongeveer 3 km van Arraba en beschikt over een wellness- en fitnesscentrum van 1802 m met sauna, bubbelbad en Turks bad.

Met een magische sfeer en een majestueus landschap, perfect om uit te rusten na een dag verkennen van de majestueuze bergketens.

Het hotel biedt een garage met toegang via de kamerkaart; naast de garage biedt het hotel ook een reparatiewerkplaats voor motoren, een wasplaats met hogedrukreiniger en suggesties voor tochten door de Dolomieten. Het hotel kan op verzoek van motorrijders ook tochten en grillparty's organiseren.

De kamers van het hotel zijn ingericht in traditionele Alpenstijl met faciliteiten op de kamer, waaronder een flatscreen-tv met uitzicht op de Dolomieten.

Tot de accommodatie mogelijkheden behoren een vierpersoonskamer, een driepersoonskamer, een chalet met twee slaapkamers in een apart gebouw en een tweepersoonskamer met een balkon. Er is ook gratis WiFi beschikbaar in het hotel.

Het à-la-carterestaurant serveert klassieke Italiaanse delicatessen en lokale specialiteiten.

Er zijn meer dan 200 wijn labels in de kelder, en alle desserts zijn huisgemaakt. Er zijn gourmetmenu's met vijf gangen beschikbaar voor halfpension. Continentaal ontbijt is ook beschikbaar.

Eerdere bezoekers zijn zo dol op Al forte dat ze het met een 8,5 beoordelen en positieve recensies over de plek achterlaten.

Waar: Via Pezzei, 66 32032 Arabba (BL) Dolomieten-Italië

Contacten: TEL. +39.0436.79329

 

Website

4 Pension Oesterle Baiersbronn-Schönmünzach, Duitsland

Pension Oesterle Baiersbronn-Schönmünzach is een 4-sterrenhotel gelegen in Schönmünzach, op 28 km van Congresgebouw Baden Baden, Adieu Alltag.

Het hotel biedt accommodatie voor avonturiers die zich willen terugtrekken na het doorkruisen van het prachtige Zwarte Woud en zijn omgeving.

Het hotel ligt direct in het Kinzigtal in het resort Lossburg, op korte loopafstand van het nabijgelegen stadje en verschillende toeristische attracties.

De bar van het hotel beschikt over een grote buitenruimte waar u kunt zitten, ontspannen en genieten van de natuurlijke sfeer.

De kamers zijn ingericht in de traditionele Zwarte Woud-stijl, met elke kamer een balkon en een ruime buitenruimte.

Het hotel beschikt ook over een wellnesscentrum van 10002m met een sauna, een bubbelbad, een zwembad, een ontspanningsruimte, een fitnessruimte en een zonneterras.

Het personeel is hartelijk en gastvrij en helpt u graag met alles wat u nodig hebt en stelt toeristische plaatsen voor die u tijdens uw verblijf kunt bezoeken.

Accommodatie keuzes omvatten een eenpersoonskamer en tweepersoonskamers; faciliteiten in de kamer omvatten lcd-satelliettelevisie, gratis WiFi, gratis eigen parkeerplaats, en watersportfaciliteiten.

Geniet van het ontbijtbuffet in het hotel. U kunt kiezen uit logies en ontbijt, halfpension en volpension met vijf maaltijden per dag in de vorm van een gastronomisch 5-gangenmenu of een themabuffet.

Waar: Obere Schulstr. 20, 72290 Lossburg, Duitsland

Tel: +49 (0) 7446 9550 0

Website
Pension Oesterle Baiersbronn-Schönmünzach, Duitsland
Gamila Rocks Zagori Hotel, Griekenland

Gamila Rocks Zagori Hotel, Griekenland

Hotel Gamila, Rocks Zagori, is een bekroond fietsvriendelijk hotel in Aristi, Zagorochia. Het hotel kijkt uit over de bergen van Astraka en ligt op 5 minuten afstand van het ongerepte water van de rivier Voidomatis.

Het is omgeven door een adembenemend landschap, dat comfort en luxe combineert om u de ultieme vakantie-ervaring te geven.

Bovendien is het een ideale locatie voor fietsers om nabijgelegen attracties te verkennen, zoals de Papingo, de Vikoskloof en het Drakolimeer. Het hotel beschikt over tien moderne, goed uitgeruste en kunstzinnig ingerichte kamers en suites.

Sommige kamers hebben een open haard om het comfort van de gasten te garanderen. Verder beschikt het over een spa, een fitnessruimte, een lounge met open haard en een wijnkelder.

Op verzoek kan het hotel onder meer fiets-, wandel- en rafting excursies organiseren. U kunt kiezen uit een eenpersoonskamer, een suite, een tweepersoonskamer en een standaard driepersoonskamer. Gratis WiFi beschikbaar in alle kamers

Waar: 440 04 Aristi, Zagori, Griekenland

Telefoon: +30 26530 41070

Website

6 Pao Blau, Spanje

Pau Blau is een leuke BnB gelegen in het mooie kleine dorpje Pau, Catalonië, in het noordoosten van Spanje. Het hotel ligt in de buurt van de zee, bergen, wijngaarden en olijfbomen in een idyllisch oud dorp met een 12e-eeuwse kerk.

Op een paar minuten van de BnB vindt u restaurants en bars in het dorp waar u uw tijd kunt doorbrengen na een lange dag Catalonië verkennen.

U kunt kiezen uit drie tweepersoonskamers met uitzicht op de bergen en een duplexkamer met uitzicht op het zwembad. Een continentaal ontbijt wordt geserveerd in de pergola of de eetkamer, afhankelijk van waar u van houdt.

Er is ook een zwembad waar u kunt ontspannen na het verkennen van het prachtige landschap, de stranden van Costa Brava, of fietsen in de Pyreneeën.

Waar: Carretera Roses a Vilajuiga 7,1 km, Pau, 17494, Spanje

Tel: +34 652 242 608

 

Website
Pao Blau, Spanje
Hotel Hoefli Altdorf, Zwitserland

7 Hotel Hoefli Altdorf, Zwitserland

Het Hoefli Altdorf is gevestigd in een middeleeuws gebouw in het dorp Atldorf, op 3 km van het Vierwoudstedenmeer, en is een traditioneel 17e-eeuws hotel.

Het beschikt over twee restaurants die Zwitserse specialiteiten serveren in de traditionele Zwitserse eetzaal of op het terras, afhankelijk van het weer. Gasten kunnen genieten van heerlijke Italiaanse gerechten in de pizzeria van het hotel.

De hotelkamers zijn volledig ingericht en voorzien van kabeltelevisie, een haardroger en een bureau.

Het ligt op slechts 8 minuten van de snelweg, met een museum en het Wilhelm Memorial op slechts een paar meter afstand.

U kunt kiezen uit een boetiek tweepersoonskamer, een klassieke tweepersoonskamer en comfort tweepersoonskamers.

De centrale ligging van het hotel maakt het een ideale plek om op te warmen wanneer u de omliggende stad en gebieden niet verkent. Privéparkeergelegenheid voor motoren is beschikbaar zonder extra kosten.

Waar: Hotel Höfli Altdorf AG Hellgasse 20 6460 Altdorf

Tel:+41 (0)41 875 02 75

Website

8 Le Baton Rouge Vielsalm, België

Herberg Herberg Baton Rouge ligt in het kleine plaatsje Rue de la Grotte, op 1 km van het centrum van Vielsalm.

Fietsers kunnen gemakkelijk de nabijgelegen toeristische attracties en gebieden zoals Luxemburg, Eiffel en de Ardennen verkennen vanuit de herberg, die in een rustige en schilderachtige omgeving dicht bij verschillende fietsroutes ligt.

De vriendelijke gastheer helpt ook graag bij het organiseren van tochten en toont u de omliggende routes op GPS.

De herberg biedt motorrijders een home away from home ervaring en is een bekende ontmoetingsplaats. Het beschikt over een uitgestrekte tuin met een terras, een buitenhaard en een restaurant dat authentieke Belgische delicatessen serveert, bereid met verse en regionale producten.

Op verzoek kunnen gasten een speciaal dieet en vegetarische maaltijden krijgen. Na een lange dag kunt u uw dorst lessen aan de bar en bijpraten met andere motorrijders.

Gasten kunnen ook genieten van een continentaal ontbijt in het restaurant of op het terras en een drankje aan de bar. Reizigers krijgen ook lunchpakketten aangeboden om mee te nemen.

Het hotel beschikt over een motorfietsgarage, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van uw motor.

Tot de accommodatie mogelijkheden behoren tweepersoonskamers en vierpersoonskamers met gedeelde badkamerfaciliteiten. Er is gratis WiFi beschikbaar op de locatie.

Waar: 21 rue de la Grotte, 6690 Vielsalm

Tel: +32470726315

Website
LE BATON ROUGE VIELSALM, BELGIË

Top 8 beste motorhotels van Europa

De top 8 beste motorhotels van Europa heb je nu gelezen, klik op de volgende link als je opzoek bent naar onze top 5 motorroutes in Europa.

Voordat je jouw motorroute gaat rijden hebben wij nog een belangrijke tip. Zorg ervoor dat jouw motor goed gecheckt is voor je op motorvakantie gaat.

Een grote beurt of een kleine onderhoudsbeurt kan zeker het verschil maken.

Je kunt hiervoor een afspraak maken bij ons in de werkplaats of contact opnemen via onderstaande knop. 

Wij wensen je veel plezier met je motorroute! 

lees ook: 

Onze Checklist motorvakantie 

Motorvakanties Europa

Mooiste motorroutes Europa

contact