De Kawasaki Ninja 500 SE

De compleet nieuwe supersport van Kawasaki met een 451cc blok!
Wij zijn net terug van de EICMA in Milaan, waar we getuige waren van de onthulling van de Kawasaki Ninja 500 SE. In deze blog vind je dan ook alle ins en outs over dit nieuwe model.

De compleet nieuwe supersport van Kawasaki met een 451cc blok!
Wij zijn net terug van de EICMA in Milaan, waar we getuige waren van de onthulling van de Kawasaki Ninja 500 SE. In deze blog vind je dan ook alle ins en outs over dit nieuwe model.

De evolutie van de Ninja serie

Het is fascinerend om te zien hoe Kawasaki's Ninja-serie zich heeft ontwikkeld. Vijftien jaar geleden begon het allemaal met de Ninja 250 R, een bescheiden 250 cc twin die destijds als een vreemde eend in de bijt werd gezien. Maar Kawasaki had een visie. Ze zagen de potentie van lichtere motoren, vooral met de komst van de nieuwe rijbewijs richtlijnen in Europa.

Door de jaren heen heeft Kawasaki de Ninja-lijn uitgebreid en verbeterd, van de Ninja 300 met zijn indrukwekkende 39 pk motor tot de Ninja 400, een machine die echt een nieuwe standaard zette in de A2-klasse met 45 pk en geavanceerde technologie.

 

Kawasaki ninja 500 se 2024 kopen

De geboorte van de Ninja 500 SE

En nu, zes jaar na de lancering van de Ninja 400, presenteert Kawasaki ons de Ninja 500 SE - een motor die echt ‘peper’ toevoegt aan de 500cc-klasse.

Wat meteen opvalt aan de Ninja 500 SE is de krachtige 451cc motor. Met een grotere slag en verbeterde koppel, levert deze motor niet alleen een topvermogen van 45 pk maar biedt ook een indrukwekkend koppel van 42,6 Nm. Dit zorgt voor een verbeterde rijervaring, vooral bij lage toerentallen.

Een design dat inspireert

Qua design heeft Kawasaki wederom niet teleurgesteld. De Ninja 500 SE volgt de esthetiek van de ZX-10R, met een meerlagentechniek in de kuip en aerodynamische scoops die niet alleen een betere downforce bieden, maar ook het algehele uiterlijk van de motor verbeteren.

De Ninja 500 SE heeft een onmiskenbaar 'Ninja-gezicht', compleet met compacte koplampen en vooruitstekende spoilers.

Comfort en rijgemak

Kawasaki heeft ook aan comfort en rijgemak gedacht. Het zadel is opnieuw ontworpen voor meer comfort en de zithoogte blijft toegankelijk met 785 mm. Het lichtgewicht trellis frame draagt bij aan de wendbaarheid en het gemak waarmee de motor kan worden gemanoeuvreerd, zowel op de weg als bij het parkeren.

Product foto Kawasaki ninja 500 se zadel

Technologie en connectiviteit

In termen van technologie springt de Ninja 500 SE er echt uit. Het model is uitgerust met een Assist & Slipper clutch voor een lichtere koppelingsbediening en een soepelere rijervaring. De motorfiets biedt ook smartphoneconnectiviteit, waarmee rijders hun rijgegevens kunnen loggen en delen.

Een motor voor elke gelegenheid

Of het nu gaat om stadsritten of sportieve weekenduitjes, de Ninja 500 SE lijkt ontworpen te zijn voor veelzijdigheid. De krachtige motor en het lichtgewicht chassis zorgen voor een spannende rijervaring, terwijl de geavanceerde remtechnologie en het verfijnde rijwielgedeelte zorgen voor veiligheid en vertrouwen op de weg.

Een nieuwe favoriet

Als liefhebber en professional in de motorwereld kan ik zeggen dat de Ninja 500 SE een indrukwekkende toevoeging is aan de Kawasaki-familie. Het model combineert moeiteloos kracht, stijl en technologie, waardoor het een topkeuze is voor zowel nieuwe als ervaren rijders. De Kawasaki ninja 500 SE is ook geschikt voor het A2 rijbewijs. 

Dit is zeker een model dat we bij Motorcity Amsterdam met trots zullen presenteren. Ik kan niet wachten om te zien hoe de Ninja 500 SE de wegen gaat veroveren. Het is een spannende tijd voor motorrijders en Kawasaki blijft ons verbazen met innovaties en uitmuntendheid.

Een nieuw standpunt in de markt

De Ninja 500 SE is niet zomaar een update; het is een verklaring. Kawasaki bewijst dat ze niet alleen de behoeften van de moderne motorrijder begrijpen, maar ook vooroplopen in het leveren van een product dat die behoeften overtreft. Het is een motorfiets die niet alleen indruk maakt op het circuit, maar ook in het dagelijks gebruik excelleert.

Bekijk de Ninja 500 SE
voorkant kawasaki ninja 500 se 2024

ONTDEK DE KAWASAKI NINJA 500 SE BIJ MOTORCITY AMSTERDAM!

MotorCity is de Kawasaki dealer in Noord Holland. Je vindt bij ons alle Kawasaki motoren.  Je kunt deze Kawasaki ninja 2024 binnenkort bij ons kopen, Net als andere ninja-modellen van Kawasaki uit 2024 zoals de Kawasaki Ninja ZX4RR, Kawasaki ZX6R of de Kawasaki ZX10R . Zoek je een compleet andere Kawasaki dan verwijzen we u graag naar onze pagina met alle nieuwe Kawasaki's

Of ontdek ons brede aanbod van Kawasaki Occasions

Je kunt alvast een voororder plaatsen voor de Kawasaki Ninja 500 SE 2024. Je kunt ook andere modellen komen bewonderen in onze showroom. We heten u van harte welkom.

Wil je ons online volgen? Check dan onze InstagramYoutube, Facebook of Tik Tok.