yamaha-tenere-700-explore-2024-kijken-2

De nieuwe Yamaha Ténéré 700 Explore

De Yamaha Ténéré 700 Explore
Ontdek de wereld op een nieuw niveau

De Yamaha Ténéré 700 Explore
Ontdek de wereld op een nieuw niveau

yamaha-tenere-700-explore-2024-kijken-3

De Yamaha Ténéré 700 Explore

In de wereld van avontuurlijke motorrijders is er altijd ruimte voor innovatie en verbetering. Yamaha begrijpt dit als geen ander en heeft de gloednieuwe Yamaha Ténéré 700 Explore ontwikkeld, een motorfiets die speciaal is ontworpen om je overal naartoe te brengen, ongeacht het terrein. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe manier om de wereld te verkennen of gewoon je grenzen wilt verleggen, de Yamaha Ténéré 700 Explore is klaar om je avontuur naar een hoger niveau te tillen.

In de jaren tachtig bracht Yamaha de originele Ténéré op de markt, een baanbrekend model dat duizenden motorrijders in staat stelde om de wereld te verkennen. Nu, geïnspireerd door dezelfde pioniersgeest, is de nieuwe Yamaha Ténéré 700 Explore klaar om een nieuwe generatie rijders te inspireren om uit de dagelijkse routine te breken en te ontdekken wat er achter de horizon ligt.

Wat maakt de Yamaha Ténéré 700 Explore zo speciaal? Laten we eens een kijkje nemen naar enkele van zijn opmerkelijke eigenschappen.

Een Perfecte Combinatie van Comfort en Prestaties

De Yamaha Ténéré 700 Explore biedt een unieke specificatie die comfort en prestaties naadloos combineert. Met verbeterde KYB-voorvork en achterwielophanging met kortere veerweg, samen met een hoger en breder touring scherm voor extra windbescherming, is deze motorfiets ideaal voor lange afstanden. Herziene instellingen voor de wielophanging resulteren in een lagere zithoogte van 860 mm, waardoor het op- en afstappen eenvoudiger wordt op de Yamaha Ténéré Explore.

Een bijkomend voordeel is het ABS-systeem met 3 standen, dat je in staat stelt om de motorfiets aan te passen aan verschillende ondergronden voor optimale controle, of je nu op de snelweg bent of off-road rijdt.

yamaha-tenere-700-explore-2024-kijken-4
yamaha-tenere-700-explore-2024-kijken-5

5-Inch TFT-Scherm met Smartphone-Connectiviteit

Het 5-inch TFT-kleurenscherm van de Yamaha Ténéré 700 Explore biedt twee schermthema's, een modern dynamisch ontwerp en een traditionelere look. Dit scherm is compatibel met de MyRide-app, waardoor je sms-berichten en inkomende oproepmeldingen kunt ontvangen, zodat je altijd verbonden blijft, zelfs tijdens je avonturen met de Yamaha Ténéré 700 Explore.

Ergonomische Brandstoftank en Motorblok van de Yamaha Ténéré 700 Explore

De 16-liter brandstoftank van de Yamaha Ténéré 700 Explore heeft een slank gedeelte aan de achterkant, wat zorgt voor een ontspannen grip met de knieën en een natuurlijke zithouding. Hierdoor blijft de motorfiets comfortabel, zelfs tijdens lange ritten. De 690 cc CP2-motor van Yamaha biedt een sterk lineair koppel en uitstekende prestaties onder verschillende omstandigheden.

Bovendien wordt de Yamaha Ténéré 700 Explore geleverd met hoogwaardige specificaties, waaronder een speciale Quick Shift Systeem voor soepel op- en terugschakelen zonder koppeling. Dit quickshifter is afgestemd op het 690 cc CP2-motorblok en zorgt voor een naadloze en efficiënte schakelervaring, waardoor het rijcomfort wordt verhoogd. De motor heeft ook een Assist & Slipper (A&S)-koppeling voor betere bestuurbaarheid bij vertragen en cruise control voor ontspannen rijden op lange afstanden.

yamaha-tenere-700-explore-2024-kijken-7
yamaha-tenere-700-explore-2024-kijken-11

Uitgerust voor Lange Afstanden

De Yamaha Ténéré 700 Explore wordt standaard geleverd met zijkoffersteunen, en je kunt als extra optie kiezen voor originele Yamaha aluminium zijkoffers in zwart of zilver, of voor zachte Explorer-tassen. Het in de fabriek gemonteerde grotere scherm biedt 50% meer oppervlakte voor extra windbescherming, waardoor lange afstanden comfortabeler worden.

Lichtgewicht Deltabox-Chassis en Spaakwielen

Het Deltabox-frameontwerp van Yamaha, oorspronkelijk ontwikkeld voor racemotoren, biedt een optimale combinatie van kracht en lichtheid. De Yamaha Ténéré 700 Explore heeft ook lichtgewicht spaakwielen met een 21-inch voorwiel en een 18-inch achterwiel, wat zorgt voor een laag gewicht en uitstekende schokbestendigheid.

De herziene KYB-veersystemen voor en achter hebben een 20 mm kortere veerweg om een lagere zithoogte te bereiken waardoor je makkelijker bij de grond kunt voor extra controle bij lage snelheden. Bovendien zijn de veerconstantes voor en achter licht verhoogd voor een nog betrouwbaarder rijgedrag bij volledige belading.

Al deze eigenschappen maken de Yamaha Ténéré 700 Explore tot een uitzonderlijke motorfiets voor avonturiers die klaar zijn om de wereld te verkennen. Met zijn comfort, prestaties en geavanceerde technologie is deze motorfiets de ideale metgezel voor lange reizen, zowel op de weg als off-road.

yamaha-tenere-700-explore-2024-kijken-13
yamaha-tenere-700-explore-2024-kijken-9

Originele Yamaha-Accessoires, Adventure-Kleding en Motorrijkleding

Wij als erkende Yamaha dealer bieden originele accessoires aan zodat jij je Yamaha Ténéré 700 Explore zelf naar je persoonlijke smaak kan maken. Deze originele Yamaha accessoires kunnen wij voor jou bestellen en onze monteurs kunnen deze onderdelen voor jou monteren.

MyGarage-app & MyRide-app

Met de MyGarage-app van Yamaha kun je eenvoudig en snel een virtuele Yamaha  Ténéré 700 Explore met originele accessoires samenstellen. Je kunt accessoires toevoegen en verwijderen om je ideale motorfiets te creëren en het eindresultaat in 3D vanuit elke hoek te bekijken. Deze app maakt het gemakkelijk om de juiste accessoires te kiezen en deze te laten monteren door ons, jouw Yamaha dealer.

De gratis MyRide-app van Yamaha biedt elke Yamaha Ténéré 700 Explore-rijder de kans om meer plezier en informatie uit elke rit te halen. De app houdt elke gereden route bij en slaat alle routes op. Je kunt je eigen verhaal vertellen en foto's toevoegen om te delen op sociale media. Met MyRide kun je ook alle rijstatistieken bekijken, zoals afstand, hoogte, topsnelheid en meer. Voor de Yamaha Ténéré 700 Explore biedt MyRide ook connectiviteit, zodat je meldingen van inkomende gesprekken en berichten op het dashboard kunt zien.

Met een lagere zithoogte van 860 mm en meer comfort en gemak is de 2024 Yamaha Ténéré 700 Explore duidelijk anders dan de rest. Deze motorfiets is ontworpen om avonturiers te helpen de horizon te verkennen en nieuwe wegen te ontdekken. Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of net begint aan je avontuurlijke reis, de Yamaha Ténéré 700 Explore zal je zeker niet teleurstellen.

yamaha-tenere-700-explore-2024-kijken-18
yamaha-tenere-700-explore-2024-kijken-1

Prijs en kleur

De prijs van de Yamaha Ténéré 700 Explore 2024 betreft 13.699 euro. 

De Ténéré 700 Explore zal verkrijgbaar zijn in Tech Kamo met speciale graphics.

De nieuwe Yamaha Ténéré 700 Explore

Kortom, de Yamaha Ténéré 700 Explore is ontworpen om avonturiers te helpen de horizon te verkennen en nieuwe wegen te ontdekken. Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of net begint aan je avontuurlijke reis, de Yamaha Ténéré 700 Explore zal je zeker niet teleurstellen. Misschien wil je informatie weten over de andere Yamaha Ténéré modellen van 2024. Bijvoorbeeld de Yamaha Ténéré 700 2024 of de Yamaha Ténéré 700 Extreme.

Je kunt ons ook volgen op onze socials: InstagramTikTok en Youtube