motor beschermen tegen pekel

Motor beschermen tegen pekel

Nog even en dan komt de winter er alweer aan. De winter brengt niet alleen koude temperaturen met zich mee maar ook pekel op het wegdek. Maar wat als jij nou in de winter wilt doorrijden met je motor? Hoe kun je je motor beschermen tegen pekel? Wij leggen het uit.

Nog even en dan komt de winter er alweer aan. De winter brengt niet alleen koude temperaturen met zich mee maar ook pekel op het wegdek. Maar wat als jij nou in de winter wilt doorrijden met je motor? Hoe kun je je motor beschermen tegen pekel? Wij leggen het uit.

motor wassen lifestyle

Wassen

Je motor beschermen tegen pekel. Pekel, dat wordt gebruikt om ijs te smelten en wegen begaanbaar te houden, kan echter schadelijk zijn voor je motorfiets. Het kan corrosie veroorzaken en verschillende onderdelen beschadigen. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om je motor beschermen tegen de invloeden van pekel. In deze blogpost delen we enkele handige tips om je motor te beschermen.

Regelmatig wassen en spoelen: Een van de meest effectieve manieren om je motor te beschermen tegen pekel is door deze regelmatig te wassen en spoelen. Na een rit door pekelachtige wegen, zorg ervoor dat je je motorfiets grondig schoonmaakt met water en een mild reinigingsmiddel. Concentreer je vooral op de onderkant van de motor en andere kwetsbare delen. Spoel vervolgens alles goed af met schoon water om alle pekelresten te verwijderen. Vergeet je motor niet af te drogen. Roest is namelijk ook gek op water. Met de producten van STIPT heb je alles wat je hiervoor nodig hebt.

Waxen en coating

Waxen en je motor beschermen tegen pekel: Het aanbrengen van een hoogwaardige motorwas of -bescherming is essentieel om je motorfiets te beschermen tegen de corrosieve effecten van pekel. Een goede was vormt een beschermende barrière tussen de metalen onderdelen van je motor en de pekel. Zorg ervoor dat je de was aanbrengt volgens de instructies op de verpakking en herhaal dit regelmatig gedurende het winterseizoen.

Roestwerende coatings: Overweeg het gebruik van roestwerende coatings op de meest kwetsbare delen van je motor, zoals het frame, de uitlaat en de wielen. Deze coatings helpen de vorming van roest te voorkomen en kunnen een extra beschermingslaag bieden tegen pekel.

De S100 Corrosie beschermer is hier een mooi middel voor.

s100 anti corrosie
kettingspray s100

Ketting en plastic

Ketting beschermen: Pekel kan roest veroorzaken. Zorg er daarom voor dat je de ketting van je motorfiets na het afspoelen, afdroogt en regelmatig insprayed en op die manier goed vet houdt. De kettingspray helpt de schakels van de ketting af te sluiten tegen de invloeden van pekel en water. Hierdoor  zul je minder snel roestvorming op je ketting krijgen, wat weer ten goede is voor de levensduur van je ketting en je tandwielen.

 

Rubber en plastic bescherming: Pekel kan rubberen en plastic onderdelen van je motor aantasten, zoals de banden, handvatten en kunststof carrosseriedelen. Gebruik speciale beschermende middelen voor rubber en plastic om deze onderdelen te beschermen tegen uitdrogen en barsten. Het houdt ze soepel en verlengt hun levensduur.

Stalling, banden en onderhoud

Je motor beschermen tegen pekel betekend ook goed stallen. Berg je motor op in een verwarmde ruimte: Als het mogelijk is, berg je motorfiets dan op in een verwarmde garage of opslagruimte tijdens de wintermaanden. Dit minimaliseert de blootstelling aan vocht.

Bandencontrole: Controleer regelmatig de bandenspanning van je motorfiets. Koude temperaturen kunnen de bandenspanning verminderen, wat de grip op de weg kan verminderen. Zorg ervoor dat de banden op de juiste spanning zijn om de veiligheid en prestaties van je motor te behouden.

Regelmatig onderhoud: Laat je motorfiets regelmatig onderhouden, vooral tijdens de wintermaanden. Onze monteurs staan voor je klaar om je motor te beschermen tegen pekel.

motor stalling paddockstand

 

 

In conclusie, je motor beschermen tegen pekel in de winter is van vitaal belang om de levensduur en prestaties van je motor te behouden. Door regelmatig onderhoud, schoonmaak en het toepassen van beschermende coatings kun je de schadelijke effecten van pekel minimaliseren. Zorg ervoor dat je deze tips opvolgt om te genieten van veilige en plezierige ritten, zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar. Wil je liever dat wij de coating voor je aanbrengen? Dat kan! Maak hiervoor een afspraak bij de werkplaats. Of misschien wil je meer leven over het onderhouden van je motor of in het algemeen hoe je het beste je motor kunt schoonmaken .