Yamaha mt09 2024 bekijken

Nieuwe Yamaha MT-09 2024

Take it to the next level
Nu met een nog strakkere aangepaste look, een verbeterde rijpositie en uiteraard is de technologie van de MT09 opnieuw verbeterd.

Take it to the next level
Nu met een nog strakkere aangepaste look, een verbeterde rijpositie en uiteraard is de technologie van de MT09 opnieuw verbeterd.

De nieuwe MT09 2024

Een van de meest opvallende kenmerken van de nieuwe MT-09 is het 5-inch TFT-kleurenscherm met connectiviteit en navigatie.

Dit scherm biedt niet alleen essentiële informatie voor de rijder, maar opent ook de deur naar een wereld van mogelijkheden. Met vier verschillende thema's om uit te kiezen, kun je de weergave aanpassen aan je persoonlijke voorkeur en rijomstandigheden.

Dankzij de gloednieuwe stuurschakelaars kun je snel en eenvoudig door de menu's navigeren. De MT-09 2024 is ook compatibel met de gratis MyRide-app, waarmee je je smartphone kunt koppelen aan het scherm.

Hierdoor kun je meldingen van berichten en oproepen ontvangen en zelfs naar muziek luisteren terwijl je onderweg bent. De Garmin StreetCross-app biedt volledige kaartnavigatie, waardoor elke reis een fluitje van een cent wordt.

Alles wat je nodig hebt, is een Bluetooth-verbonden headset om de volledige ervaring te benutten.

Plaat een voororder

De MT-09 2024 geeft sound een nieuwe dimensie

Een van de meest opvallende aspecten van de MT-09 is het karakteristieke geluid dat het produceert wanneer je het gas opendraait. Yamaha heeft dit gebrul naar een hoger niveau getild met speciaal ontworpen luchtinlaatkanalen die de geluiden van hoge frequenties accentueren.

Bij hogere snelheden wordt dit geluid versterkt door een akoestisch versterkerrooster bovenop de brandstoftank, waardoor je de vibrerende toon van de CP3-motor rechtstreeks ervaart. Het gevoel van pure adrenaline bij het versnellen wordt hierdoor versterkt.

 

 

 

Yamaha mt09 2024 bekijken actiefoto
Yamaha mt09 2024 bekijken actiefoto

Aanpasbare rijervaring

De MT-09 2024 biedt een aanpasbare rijervaring dankzij Yamaha Ride Control-instellingen. Met drie geïntegreerde rijmodi (SPORT, STREET en RAIN) en de mogelijkheid om twee aangepaste programma's te maken, kun je de vermogenskarakteristieken van de motor en het niveau van elektronische interventie afstemmen op je persoonlijke voorkeuren en de wegomstandigheden.

Of je nu op zoek bent naar een sportieve rit of een meer ontspannen reis, de MT-09 past zich moeiteloos aan.

 

 

Yamaha MT09 2024 koplamp bekijken

Soepel schakelen

Met de 3e generatie Quick-shifter van de MT-09 kun je moeiteloos schakelen zonder de koppeling te gebruiken.

Dit verbetert niet alleen je rijervaring, maar zorgt ook voor snellere acceleratie en vertraging. De Quick-shifter werkt soepel en natuurlijk, behalve in situaties waarin het motorblok in extreme toerentalbereiken zit of de motorfiets niet versnelt of vertraagt.

Ultieme Controle met de Zesassige IMU

Een zesassige IMU, gebaseerd op de technologie van de R1, stuurt geavanceerde rijhulpsystemen aan, waaronder traction control, glijdende controle, liftcontrole voor het voorwiel en remcontrole. De MT-09 is nu uitgerust met een Back Slip Regulator (BSR), die stabilisatie biedt wanneer het achterwiel blokkeert bij overmatig remmen.

Dit zorgt voor ultieme controle en veiligheid tijdens je ritten.

Krachtige prestaties

Onder de indrukwekkende specificaties van de MT-09 2024 bevindt zich een EU5+ 890 cc CP3-motorblok. Deze vloeistof gekoelde driecilindermotor levert krachtig koppel bij lage toerentallen en is geoptimaliseerd voor efficiëntie.

De motor produceert een karakteristiek geluid dat de acceleratie-ervaring versterkt, en de geoptimaliseerde overbrengingsverhoudingen en assist- en slipkoppeling maken het een krachtige aandrijving.

Een Stijf en Wendbaar Chassis

Het CF gegoten aluminium frame van de MT-09 is licht en stijf, waardoor het chassis uitstekende feedback en stabiliteit biedt voor de rijder. De achter brugconstructie en het slanke chassis zorgen voor een ontspannen gevoel, wat de MT-09 perfect maakt voor zowel korte als lange ritten.

Yamaha mt09 2024 bekijken actiefoto
Yamaha mt09 2024 bekijken actiefoto

Intuïtieve bediening en veiligheid

De nieuwe stuurschakelaars van de MT-09 maken de bediening van een breed scala aan functies mogelijk, inclusief smartphone-connectiviteit, navigatie en rijmodi. Intuïtieve richtingaanwijzerfuncties verbeteren de veiligheid en gemak van het rijden.

Bovendien schakelt het Emergency Stop Signaling (ESS) systeem automatisch de alarmlichten in wanneer het abrupte remmen detecteert, waardoor andere weggebruikers worden gewaarschuwd.

Verbeterde ophanging en grip

De MT-09 is uitgerust met een volledig verstelbare voorvork en een verstelbare achterwielophanging voor een dynamische rijervaring.

De nieuwe Bridgestone Battlax Hypersport S23 M-banden bieden uitstekende grip en een lichtgewicht gevoel, wat zorgt voor een maximale acceleratie met veel koppel.

Verbeterde Remkracht

Om de krachtige prestaties van de MT-09 bij te houden, heeft Yamaha een Brembo radiale hoofdremcilinder toegevoegd.

Deze levert uitstekende remprestaties met precisiebediening, waardoor je met vertrouwen kunt vertragen, zelfs bij hoge snelheden.

Yamaha mt09 2024 bekijken
Yamaha mt09 2024 bekijken bovenaanzicht

Nieuwe stijlvolle en aggressieve look

De nieuwe MT-09 2024 straalt niet alleen kracht en prestaties uit, maar ook stijl en attitude. Het heeft een agressieve en strakke uitstraling die de kern van de "Dark Side of Japan"-filosofie belichaamt. Met een minimalistisch kuipwerk en een compacte, uniforme LED-koplamp omhuld door een kap, oogt de motorfiets gestroomlijnd en modern.

De ergonomie van de MT-09 2024 is geoptimaliseerd voor een actievere rijhouding, waardoor de rijder zich één voelt met de machine. Het stuur is nu lager geplaatst en biedt twee aanpasbare posities, terwijl de vernieuwde voetsteunen ook verstelbaar zijn. Dit alles draagt bij aan een grotere bewegingsvrijheid voor verschillende rijstijlen en een meer betrokken rijervaring.

 

Yamaha MT09 specificaties

 • Nieuwste 890 cc, vloeistofgekoelde DOHC EU5+ CP3-driecilindermotorblok met vier kleppen
 • Nieuw 5-inch TFT-kleurenscherm met smartphone-connectiviteit en navigatie
 • Quick-shifter van de 3e generatie
 • Verstelbare rem- en koppelingshendels
 • Lichtgewicht aluminium CF-gegoten frame
 • Akoestisch versterkerrooster
 • Nieuw zadel in 2 gescheiden delen
 • Nauwkeurig gevormde nieuwe brandstoftank
 • Geraffineerd, compacter uiterlijk, inclusief opnieuw ontworpen multifunctionele LED-koplamp
 • Stuur- en voetsteunpositie aangepast voor een meer betrokken rijervaring, verstelbaar in twee standen
 • Zesassige IMU met volledig pakket aan hellingsgevoelige rijhulpsystemen, nu inclusief Back Slip Regulator (BSR)
 • Nieuwe Bridgestone Battlax Hypersport S23 M-banden
 • Verstelbare voor- en achterwielophanging voor sportief rijden
 • Yamaha Spin Forged-velgen voor wendbaar rijgedrag
 • Cruise control
 • Aanpasbare rijervaring via Yamaha Ride Control-instellingen (YRC)
 • Wijzig de YRC-instellingen via je smartphone met de MyRide-app
 • Nieuwe radiale hoofdcilinder van Brembo
Yamaha mt09 2024 bekijken zijaanzicht

Yamaha MT09 2024

Kortom, de MT-09 2024 is niet zomaar een motorfiets; het is een meesterwerk van technologie, prestaties en stijl. Of je nu een doorgewinterde motorrijder bent of nieuw bent in de wereld van het motorrijden, deze Hyper Naked zal je hart sneller laten kloppen en je naar avonturen op de weg leiden die je nooit zult vergeten.

Met zijn indrukwekkende functies en opvallende design zet de MT-09 2024 de toon voor de toekomst van motorrijden. Dus waar wacht je nog op? Stap op en ervaar de opwinding van de MT-09 2024 zelf! Wil je de huidige de MT-09 (2023) zien, klik dan hier. Of misschien wil je het zwaardere broertje, de MT-10.

Motorcity is dealer van Yamaha, naast alle Yamaha modellen hebben wij ook occasions. Kom gerust langs bij ons in de winkel. 

Plaats een voororder