Slim winteronderhoud voor je motor

Vermijd de wachtrij en bescherm tegen pekel
De winter is het perfecte moment voor motoronderhoud, waarom? Dat lees je in deze blog.

Vermijd de wachtrij en bescherm tegen pekel
De winter is het perfecte moment voor motoronderhoud, waarom? Dat lees je in deze blog.

motorcity werkplaats motor monteur balhoofdlagers

Winter: Het ideale moment voor motoronderhoud

Als de temperatuur daalt en de wegen bedekt zijn met een witte laag, is het tijd om je motor de aandacht te geven die hij verdient. In de winter staan veel motorfietsen stil, maar dit is juist hét moment voor een grondige onderhoudsbeurt.

Waarom? Omdat je zo de lange wachttijden in het voorjaar vermijdt. Bij Motorcity Amsterdam begrijpen we dit maar al te goed en staan we klaar om jouw motor te onderhouden en te beschermen, zodat hij de winter doorstaat in topconditie.

De vervelende realiteit van pekel

Pekel op de weg is de grootste vijand van elke motor tijdens de wintermaanden. Deze mix van zout en water wordt gebruikt om wegen ijsvrij te houden, maar kan een verwoestend effect hebben op je motorfiets.

Het veroorzaakt roest en schade aan zowel zichtbare als verborgen onderdelen. Het is dus essentieel om je motor tegen pekel te beschermen, vooral als je een doorrijder bent.

motor wassen lifestyle

Hoe bescherm je je motor tegen pekel?

  1. Direct afspoelen: Spoel je motor na elke rit af om pekelresten te verwijderen.
  2. Preventieve behandelingen: Gebruik siliconenspray voor kwetsbare onderdelen zoals de kuip, spatborden, en elektrische installaties. Putoline siliconen spray is ideaal voor metalen delen, maar let op dat je banden en remschijven beschermt tijdens het spuiten.
  3. Extra smering: Scharnierende delen en kettingen moeten extra gesmeerd worden om pekelschade te voorkomen.
  4. Kabelonderhoud: Zorg ervoor dat je kabels, zoals je gaskabel en koppelinskabel, goed gesmeerd zijn met kabelspray om bevriezing te voorkomen.
Bekijk ook onze uitgebreide blog over hoe je motor beschermen tegen pekel

Voorkomen is beter dan genezen

De beste manier om je motor te beschermen, is door hem binnen te laten tijdens de winter. Maar als je geen andere keuze hebt, zorg dan dat je bovenstaande tips volgt om schade te beperken. Onthoud dat preventie en regelmatig onderhoud de sleutels zijn tot het behoud van je motor.

En vergeet niet, voor deskundig advies en professionele zorg voor je motorfiets, is Motorcity Amsterdam altijd beschikbaar.

Wees slim deze winter en geef je motor de zorg die hij nodig heeft. Zo kun je in het voorjaar weer zorgeloos de weg op!

Volg ons op social media:  InstagramYoutube, Facebook of Tik Tok.

personeelsfoto van verkoopteam motorcity amsterdam