Yamaha R1 GYTR PRO

Yamaha R1 GYTR Pro 25th Anniversary Limited Edition

Verken de Ongekende Kracht van de Yamaha R1 GYTR Pro 25th Anniversary Limited Edition!
Deze bijzondere Limited Edition is uitgerust met een serie originele Yamaha Technology Racing (GYTR) PRO-onderdelen, ontwikkeld in samenwerking met Yamaha's WK Superbike- en WK Endurance-raceprogramma's.

Verken de Ongekende Kracht van de Yamaha R1 GYTR Pro 25th Anniversary Limited Edition!
Deze bijzondere Limited Edition is uitgerust met een serie originele Yamaha Technology Racing (GYTR) PRO-onderdelen, ontwikkeld in samenwerking met Yamaha's WK Superbike- en WK Endurance-raceprogramma's.

Yamaha R1 GYTR Pro

Een hele mond vol: Yamaha R1 GYTR Pro 25th Anniversary Limited Edition! Bij MotorCity Amsterdam zijn we altijd op zoek naar het neusje van de zalm op het gebied van motorsport. En deze keer hebben we een absoluut unieke traktatie voor alle gepassioneerde motorrijders: de Yamaha R1 GYTR Pro 25th Anniversary Limited Edition!

Yamaha R1 GYTR Pro - een wereldkampioenschapservaring op maat

Ter ere van het 25-jarig bestaan van de legendarische R1 biedt Yamaha Motor Europe, via zijn exclusieve GYTR PRO Shop-netwerk, een once-in-a-lifetime kans om de kracht en prestaties van het Wereldkampioenschap te ervaren.

Deze bijzondere Limited Edition is uitgerust met een serie originele Yamaha Technology Racing (GYTR) PRO-onderdelen, ontwikkeld in samenwerking met Yamaha's WK Superbike- en WK Endurance-raceprogramma's. Voor het eerst kunnen Yamaha-klanten nu genieten van WorldSBK-prestaties op hun eigen motorfietsen!

Yamaha R1 GYTR PRO
Yamaha R1 GYTR PRO Custom

Het ultieme rijpakket

De GYTR PRO prestatieonderdelen voor de R1 zijn van ongekende kwaliteit en omvatten een ultrasterk en lichtgewicht carbon achtersubframe, speciaal ontworpen om plaats te bieden aan een aangepaste brandstoftank met een lager zwaartepunt en de Magneti Marelli ECU.

Daarnaast omvat het pakket een Öhlins FGR-voorvork en TTX-achterschokdemper met pneumatische voorbelasting, wat zorgt voor een voorspelbaar rijgedrag en eenzelfde niveau van afstelling van de vering als professionele racers.

Een speciale, onderverende swingarm, ontwikkeld voor Yamaha's WorldSBK raceprogramma, verbetert de maximale hellingshoek en achterwaartse grip. Bovendien zorgen Brembo remcomponenten voor en achter voor een ultieme stopkracht. Het ultrasterke, lichtgewicht carbon kuipwerk in combinatie met het windscherm zorgt voor optimale aerodynamische prestaties.

 

De kracht van elektronica

Ook wordt een GYTR PRO Electronic System (GPES)-module aangeboden, een state-of-the-art pakket voor motorregeling en gegevensverzameling ontwikkeld door Yamaha Motor Research & Development Europe (YMRE) voor WorldSBK en het FIM Endurance World Championship.

De GPES is voorzien van geavanceerde elektronische rijhulpsystemen, zoals anti-wheelie, launch control, motorrembeheer, instelbare brandstoftoevoer en tractiecontrole. Met een gebruiksklare basisinstelling is het een uitstekend startpunt voor verdere finetuning op het circuit.

Yamaha R1 GYTR PRO elektronica
Yamaha R1 GYTR PRO limited edition

Getest door wereldklasse coureurs

De ontwikkeling van deze unieke prestatieonderdelen vergde jaren werk op het allerhoogste niveau, waarbij Yamaha WorldSBK-coureurs Toprak Razgatlıoğlu en Andrea Locatelli, samen met testcoureur Niccolò Canepa, een cruciale rol speelden in het proces.

Tijdens de onthulling van het GYTR PRO-concept op de EICMA kreeg Yamaha-ambassadeur en negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi zelfs een R1 overhandigd, uitgerust met een selectie van GYTR PRO prestatieonderdelen.

Exclusieve editie van slechts 25 stuks

Ter ere van de 25ste verjaardag van de R1 heeft Yamaha Motor Europe een exclusieve serie van 25 R1-machines besteld, die met de hand worden gebouwd op een speciaal chassis en voorzien worden van de complete reeks GYTR PRO-prestatieonderdelen.

Deze unieke motorfietsen worden exclusief geassembleerd door ervaren monteurs in een van de 25 GYTR PRO Shops in Europa. Met hun speciale herdenkingskleuren zijn ze direct herkenbaar als het ultieme gereedschap voor een dag op het circuit.

Reserveer nu jouw R1 GYTR Pro 25th anniversary edition

De R1 GYTR Pro 25th Anniversary Edition, met specificaties die dichtbij die van Yamaha's WK-racemotoren komen, is een unieke kans voor elke serieuze motorliefhebber. Met een beperkte oplage van slechts 25 motorfietsen, is het zaak om snel te handelen.

Reserveer nu jouw R1 GYTR Pro 25th Anniversary Edition en selecteer de GYTR Pro Shop Motorcity waar jouw motorfiets naar jouw exacte wensen zal worden geprepareerd.

 

Yamaha R1 GYTR PRO Limited edition
Yamaha R1 GYTR PRO Brembo remmen

Een circuitdag om nooit te vergeten

Om het ongelooflijke potentieel van de R1 GYTR Pro 25th Anniversary Edition ten volle te benutten, krijgen alle 25 eigenaren de kans om een dag op een racecircuit door te brengen met een team van toegewijde Yamaha-technici.

Net zoals de WK-teams van Yamaha dat doen met rijders als Toprak Razgatlıoğlu, worden de instellingen van de motorfiets nauwkeurig afgestemd op de specifieke rijstijl van de eigenaren.

Yamaha R1 GYTR Pro 25th Anniversary - een handgebouwde machine

Hail the Yamaha R1 GYTR Pro 25th Anniversary. Deze ultradikke GYTR zie je verschijnen in het 2024 seizoen. Wel even sparen. Je kan deze hypermachine naar verluidt voor € 159.000,- bemachtigen, tenzij de wachtlijst vol zit. Snel zijn dus! Mocht het je iets te veel zijn, maar wil je nog steeds een ultradikke Yamaha bemachtigen, waarmee je ook de weg op kan.  Pak dan de R1M.. Je zakt dan zo'n 129k naar beneden en heb je met carbon verrijkte superbike. Ook niet verkeerd. 

Met de combinatie van de exclusieve, in de racewereld beproefde specificaties van de R1 GYTR Pro 25th Anniversary Edition en de technische expertise die beschikbaar is via Yamaha's GYTR Pro Shops, biedt Yamaha-klanten een ongeëvenaarde kans om de ultieme R1 te bezitten. 

Mis deze unieke kans niet en reserveer jouw Yamaha R1 GYTR Pro 25th Anniversary Edition nu!

MotorCity Amsterdam is jouw erkende dealer voor Yamaha. Nieuw, ocassions, services of onderhoud. Wij weten er raad mee.