Yamaha's nieuwe modellen voor 2023

Yamaha versnelt in 2023
Benieuwd naar de modellen voor 2023? Lees verder en ontdek wat Yamaha te brengen heeft.

Yamaha versnelt in 2023
Benieuwd naar de modellen voor 2023? Lees verder en ontdek wat Yamaha te brengen heeft.

Veel updates en nieuwe modellen bij Yamaha

Een tip vooraf: we gaan er niet vanuit dat de chaos in de toeleveringsketen zomaar opgelost is (oorlog, chiptekort). Mocht je je zinnen gezet hebben op een van de 2023 modellen: plaats een (vrijblijvende) voororder bij ons. Hoe dat werkt lees je hier.

Naar het nieuws

Yamaha’s onthullingen voor 2023 druppelen gestaag binnen. Na de eerste berichten over de off road machines, bijvoorbeeld de nieuwe Yamaha YX450F crossmotoren die nog lichter en slanker van de band komt rollen, wachten we nu op de grote veranderingen voor de on road-modellen. Wat staat er op het programma voor de Tracer, de racers of de populaire MT-reeks.

We zullen dit artikel door de tijd heen aanvullen. Waar Kawasaki meerdere modellen tegelijk onthulde, kiest Yamaha ervoor om de spanning erin te houden. Hou je het nog vol?

Wat is er dan wel bekend? We kunnen alvast met de deur in huis vallen. De vette revamp van de R7 en R3. Voorlopig lijkt het erop dat alleen de kleurstellingen veranderd zijn. Motorisch en ontwerptechnisch zijn de motoren in ere zijn gelaten. En terecht. Met de nieuwe kleurstellingen zetten ze wel gelijk een standaard. 2023 staat voor ‘durf’. Volledig wit en… paars. Lees verder.

 

Yamaha YZF-R125 rijdend over een circuit

Yamaha YZF R125

R staat voor Race en voor Radicaal anders. En elke motorfiets in de legendarische R-serie heeft zijn wortels in Yamaha's MotoGP®- en World Superbike-winnende machines. De radicaal nieuwe carrosserie van de nieuwe R125 is overgenomen van de R1 en R7, waardoor deze lichtgewicht 125cc-supersport er echt uitziet als een 'big bike'-krachtpatser. 

En uitgerust met een krachtige centrale LED-koplamp en dubbele LED-randverlichting, evenals een M-vormige voorkant, straalt het gedurfde nieuwe gezicht puur
R-Series DNA uit.

 

Lees meer over deze fantastische A2 motorfiets. 

X Max 300 Tech Max

Met meer dan 750.000 verkochte TMAX- en XMAX-scooters gedurende meer dan 20 jaar, onthult Yamaha een geheel nieuw XMAX-model voor 2023. De XMAX 300 Tech MAX, XMAX 300, XMAX 125 Tech MAX en XMAX 125 bieden een radicaal nieuwe look in combinatie met geavanceerde nieuwe aangesloten instrumenten, verbeterd rijcomfort en verbeterde functies.

Dit alles onderstreept Yamaha's toewijding om deze sportieve topscooters te perfectioneren. De nieuwe XMAX-serie biedt de ultieme rijervaring voor iedereen en inspireert tot trots als nooit tevoren. Een van de grootste ontwikkelingen in het ontwerp van Yamaha-sportscooters in de afgelopen jaren. Gloednieuwe XMAX 300 Tech MAX: meer MAX dan ooit!

 

Lees hier meer over de Yamaha XMAX 300 tech max
actiefoto van een 2023 xmax 300 tech max uitvoering met motorrijder die door de stad rijdt

Ténéré 700 in 2023

Voor 2023 komt de Ténéré 700 in nieuwe kleuren & graphics en een 5-inch TFT-instrumentenpaneel met smartphone-connectiviteit, ABS met 3 modi en LED-richtingaanwijzers.

Dit avontuurlijke rallymonster wordt aangedreven door een EU5-conforme tweecilindermotor van 690 cc met veel koppel en is voorzien van een speciale geoptimaliseerde transmissie die je de ideale balans biedt tussen kracht en controle. Speciaal gemaakt voor lange afstanden en voor vele uiteenlopende rijomstandigheden, zowel in de modder als op asfalt.

Ténéré 700

Yamaha YZF R7

Laten we beginnen met de R7 in de nieuwe kleurstelling ‘Intensity White’. Strak en intens. Het blok is onveranderd; een 689 cc CP2-motor met A&S-koppeling die een koppelrijke acceleratie levert voor een bijzondere rijervaring op het circuit en op de weg. Het slanke en aerodynamische kuipwerk heeft een agressief ‘twin-eye’-uiterlijk met een krachtige centrale LED-koplamp.

 

Ontdek meer over de nieuwe R7

Yamaha YZF R3

De R3 heeft eenzelfde transformatie ondergaan. Alleen het uiterlijk is veranderd, wat niet per se verkeerd is. Het blok wordt aangedreven door een hoogtoerige 321 cc EU5-motor en blijft een bijzondere optie voor de A2 rijders. De nieuwe kleurstelling neemt ons terug naar intense kleurstellingen uit de jaren ’90. Phantom Purple.

Yamaha YZF R3

Nieuws voor de MT-07 en MT-125

Voor 2023 wordt dit buitengewoon succesvolle assortiment versterkt met de MT-07 en de MT-125 modellen met hogere specificaties. En we gaan ook gewoon door met de bestseller aller tijden van de Hyper Naked categorie: de MT-07 Pure. De line-up wordt voltooid met de iconische MT-09 en MT-09 SP die ook verkrijgbaar zijn in een 35 kW uitvoering, en met de opmerkelijke MT-10 en MT-10 SP, de krachtigste Yamaha Hyper Naked-modellen.

 

De XSR 125

Sinds de introductie van de eerste Yamaha Sport Heritage-modellen is het segment een groot succes gebleken bij rijders van alle leeftijden en soorten ervaring die de speciale manier waarderen waarop deze machines authentieke stijl en individueel karakter combineren met moderne technologie en sportprestaties.

De XSR125 Legacy is ontwikkeld op basis van de uiterst succesvolle XSR125 die in 2021 op de markt kwam en heeft dezelfde 125 cc VVA-motor en chassisarchitectuur. De XSR125 Legacy profiteert echter van een aantal stilistische veranderingen die het karakter van de motorfiets transformeren om hem een unieke neo-retro look te geven met een echt individueel gevoel.

Prijs: €5.799 

XSR 125

XSR 900

De geheel nieuwe XSR900 die op EICMA 2021 werd geïntroduceerd, zal vanaf september 2022 beschikbaar zijn in een 35 kW-versie. Deze motorfiets met hoge specificaties is geïnspireerd op enkele van Yamaha’s legendarische historische machines en is het levende bewijs van tientallen jaren intensief onderzoek en ontwikkeling.

Dit is het soort motorfiets waar je in bijna elke situatie van kunt genieten. De ergonomie van It’s easy is speciaal ontworpen om u een open en aanpasbare rijpositie te geven die elke rit aangenamer maakt. Van smalle bochtige weggetjes tot snelle open bochten of ontspannen cruisen door de stad, de XSR900 is overal op voorbereid en is geschikt voor een breed scala aan rijders met zowel het volledige vermogen als de 35 kW-versie.

XSR 900